Αναζήτηση
Michel de Grece: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον "πρίγκιπα" που αποκύρηξε τον τίτλο του για να παντρευτεί κοινή θνητή | iShow.gr
Ειδήσεις
Michel de Grece: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον "πρίγκιπα" που αποκύρηξε τον τίτλο του για να παντρευτεί κοινή θνητή
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024
06:32

Η κηδεία του Michel de Grece που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 85 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών και θα ταφεί στο Τατόι.

Εκεί θα παρευρεθεί η βασίλισσα Σοφία, η οποία διέκοψε τις διακοπές της στη Μαγιόρκα και ταξίδεψε στην Ελλάδα, η Αννα Μαρία, ο Νικόλαος και άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.

Το περιοδικό People φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον Michel de Grece. Ο ίδιος είχε τον τίτλο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Καρέλλα, και είχαν αποκτήσει μαζί δύο κόρες, την Αλεξάνδρα και την Όλγα. Ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α', ο οποίος δολοφονήθηκε το 1913, με καταγωγή από τον Οίκο των Βουρβόνων μέσω της μητέρας του, Francoise d'Orleans.

Ήταν συγγραφέας και ιστορικός που εργάστηκε με το όνομα Michel De Gres. Τα φωτογραφικά του απομνημονεύματα, Crown, Art and Fantasy: A Life in Pictures, κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Ο ίδιος ήταν ίσως το μοναδικό μέλος της τέως βασιλικής οικογένειας που εργάστηκε τόσο μεθοδικά και σκληρά και γνώρισε τεράστια επιτυχία με τη δουλειά του.

Ο πατέρας του πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας και της Δανίας, πέθανε όταν εκείνος ήταν μόλις 1 ετών και η μητέρα του πέθανε όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Είχε πει στο Fox News το 2023: "Δεν έχω αδέρφια ή αδερφές. Ήταν πολύ δύσκολο για έξι μήνες. Αλλά νομίζω ότι έχω μια αίσθηση προσαρμογής, η οποία με βοήθησε σε όλη μου τη ζωή. Και μετά, πήγα να ζήσω με ενα θείο μου [τον Κόμη του Παρισιού], που είχε 12 παιδιά. Έτσι, από μοναχικό παιδί έγινα μέλος μιας πολύ μεγάλης οικογένειας προσαρμοστώ. Στη συνέχεια, ήμουν πολύ χαρούμενος".

Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ γνώρισε την καλλιτέχνιδα Μαρίνα Καρέλλα σε ένα πάρτι μέσω κοινών φίλων και παντρεύτηκαν στο Βασιλικό Παλάτι στην Αθήνα το 1965 με κουμπάρους τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και την Άννα Μαρία.

Η Μαρίνα Καρέλλα είναι κόρη του Έλληνα μεγιστάνα των επιχειρήσεων Θεόδωρου Καρέλλα.

Ωστόσο, ο ίδιος αποκύρηξε τη διεκδίκησή του για το θρόνο λόγη της απόφασής του να παντρευτεί κοινή θνητή.

"Η αποκήρυξη αυτού του τίτλου, το να μην είμαι μέλος ενός κυβερνώντος μονάρχη σε επίσημες λειτουργίες κλπ, μου έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας", είχε πει στο Fox News. "Μπορούσα να επιλέξω τη δουλειά μου και το επάγγελμά μου, που ανακάλυψα ότι ήταν η συγγραφή και η ιστορία. Μου έδωσε την ελευθερία να διαλέξω τον δρόμο μου".

A post shared by Prince Michael of Greece (@michaelofgreece)

Ο Μιχαήλ πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και την κόρη τους Όλγα.

Παρά το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζονται πλέον νομικά, τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας συνεχίζουν να συνοδεύουν τα ονόματά τους με βασιλικούς τίτλους, τονίζει το δημοσίευμα του People.

Michel de Grece: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον "πρίγκιπα" που αποκύρηξε τον τίτλο του για να παντρευτεί κοινή θνητή

Michel de Grece

MICHEL DE GRECE

MICHEL DE GRECE
Μιχαήλ και Μαρίνα - Το περιοδικό "Εικόνες" τους φωτογραφίζει στο σπίτι τους στην Εκάλη

Michel de Grece
Πριγκίπισσα Όλγα, Δούκισσα της Απουλίας-Μαρίνα Καρέλλα-Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας

Michel de Grece
Μαρίνα Καρέλλα-Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας

Michel de Grece
Πριγκίπισσα Όλγα, Δούκισσα της Απουλίας-Μαρίνα Καρέλλα-Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας

Michel de Grece
Ο Michel de Grece με τη σύζυγό του Μαρίνα Καρέλλα και την πριγκίπισσα Ειρήνη

Πηγή: TheTOC.gr

Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551