Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 26 Απριλίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με ένα πολύ θρεπτικό και light μενού, θυμίζοντάς μας ότι προχωράμε προς το καλοκαίρι. Για πρώτο πιάτο φτιάχνει σπαράγγια με φέτα στο φούρνο, μια γεμάτη με θρεπτικά συστατικά συνταγή που μπορείτε να την απολαμβάνετε και ως ορεκτικό πριν το γεύμα σας, αλλά και ως βασικό γεύμα, πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Αρχικά, κόβει τις άκρες από σπαράγγια και τα σοτάρει με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βούτυρο, σκόρδο και θυμάρι. Προσθέτει στο τηγάνι ντοματίνια, μπούκοβο, φέτα, ανακατεύουμε, μεταφέρει στο φούρνο και ψήνει. Σε καυτό τηγάνι, βάζει ελαιόλαδο, 2 φέτες ψωμί, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ψήνει μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρεί το τηγάνι από τον φούρνο, βάζει 1 φέτα ψωμί σε πιάτο, από πάνω βάζει σπαράγγια από το τηγάνι και σερβίρει με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει σολομό με λαχανικά στο air fryer, μοναδική συνταγή γεμάτη γεύση και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά σε κάθε της υλικό. Σε ένα μπολ βάζει πλιγούρι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καυτό νερό, και αφήνει στην άκρη να μαλακώσει. Σε άλλο μπολ, βάζει ελαιόλαδο, κρέμα βαλσάμικο με μέλι, ξύσμα και χυμό από λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύει. Χαράζει ένα φιλέτο σολομού και τον προσθέτει στο μπολ με την πέτσα προς τα πάνω. Βάζει στο μπολ μανιτάρια πλευρώτους, κολοκυθάκια, πιπεριά Φλωρίνης και μελιτζάνα σε wedges και ανακατεύει. Μεταφέρει στον κάδο του air fryer το σολομό, τα λαχανικά και ψήνει στους 200 βαθμούς συνολικά για 20 λεπτά. Προσθέτει στο πληγούρι το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λίγη κόκκινη πιπεριά, μαϊντανό ψιλοκομμένο, χυμό από λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Κόβει το σολομό στη μέση και τον σερβίρει με το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά, φύλλα μαιντανού και κρέμα βαλσάμικο με μέλι.
Για επιδόρπιο, ο Άκης σερβίρει ατομικά healthy banoffee με γκρανόλα, για ένα ελαφρύ «κλείσιμο» ενός γεύματος που αξίζει να κρατήσετε σαν φυλαχτό, σε κάθε του βήμα. Σε ένα πολυκοπτικό χτυπάει χουρμάδες μαζί με φιστικοβούτυρο, γάλα και αλάτι. Σε ένα μπολ βάζει γιαούρτι, μέλι, βανίλια, κανέλα και ανακατεύει. Ξεφλουδίζει και κόβει 3 μπανάνες σε φέτες, μοιράζει την γκρανόλα σε ποτηράκια, από πάνω βάζει την καραμέλα, από πάνω τις μπανάνες, συνεχίζει με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίζει με ξύσμα κουβερτούρας και σερβίρει με φύλλα δυόσμου.
Την Κυριακή 27 Απριλίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 που συνδυάζει θρεπτικότητα, με παράδοση και φαντασία, αφού αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μενού της ημέρας. Στο πρώτο πιάτο του μενού θα ανακαλύψετε την θρεπτικότητα σε μια τονοσαλάτα με κινόα, αφού αυτή η σαλάτα θα σας δώσει ό,τι χρειάζεστε σε βιταμίνες, σε μια light εκδοχή γεμάτη σε ποιότητα και γεύση. Αρχικά, βράζει την κινόα. Κατόπιν, σε ένα μπολ βάζει το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 αγγούρι σε μικρά κομμάτια και 1 ντομάτα σε κυβάκια. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξίδι με μάνγκο και ανακατεύει. Σουρώνει την κινόα, την αδειάζει στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτει δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένα, ξύσμα λεμονιού και μεταφέρει σε πιατέλα. Σουρώνει τόνο από κονσέρβα, τον προσθέτει στη σαλάτα και σερβίρει με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι με μάνγκο.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ μας καλεί να κάνουμε παρέα με την παράδοση, προτείνοντας ένα κοτόπουλο με πιλάφι στον φούρνο, πολύ κλασική γεύση για το κυριακάτικο τραπέζι, με μια τσαχπινιά δημιουργικότητας. Αρχικά, μαρινάρει το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, αλάτι, φρέσκο θυμάρι και πιπέρι. Μεταφέρει σε καυτό τηγάνι, σοτάρει για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, βάζει σε ταψί, περιχύνει με το ζουμί από το τηγάνι και ψήνει σε δυνατή θερμοκρασία. Σε καυτό τηγάνι σπάει φιδέ, προσθέτει βούτυρο και ανακατεύει για να καβουρδιστεί. Μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει κύβο κότας, αλάτι, φλούδες και χυμό από λεμόνι, ρύζι, νερό και ανακατεύει. Αφαιρεί το κοτόπουλο από τον φούρνο, βάζει σε μπολ, ρίχνει το ζουμί από το μπολ με το βούτυρο στο ταψί, ανακατεύει, ψήνει ξανά και σερβίρει το κοτόπουλο με ρύζι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.
Για γλυκό ο Άκης ετοιμάζει ένα πανεύκολο ανάποδο κέικ πορτοκάλι στο τηγάνι. Λίγα υλικά, πολλή φαντασία και μια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη. Σε ένα τηγάνι λιώνει καστανή ζάχαρη με βούτυρο και βάζει πορτοκάλια κομμένα στη μέση. Αφήνει να πάρουν χρώμα για λίγα λεπτά στο τηγάνι και ύστερα ψήνει στον φούρνο. Αφαιρεί τα κομμάτια του πορτοκαλιού και δένει λίγο ακόμα το ζουμί που βγήκε στο τηγάνι, μέχρι να πάρει την υφή σιροπιού. Ζεσταίνει βούτυρο στα μικροκύματα και χτυπάει στον κάδο του μίξερ 3 αυγά μαζί με ζάχαρη. Στο τηγάνι που έχει δέσει το σιρόπι βάζει τα πορτοκάλια και αφαιρεί από τη φωτιά. Στον κάδο του μίξερ βάζει σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χτυπάει, αφαιρεί τον κάδο από το μίξερ, προσθέτει ξύσμα πορτοκαλιού, βανιλίνες, το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ανακατεύει με σπάτουλα. Αφαιρεί το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνει το μείγμα από τον κάδο πάνω στα πορτοκάλια, μεταφέρει το τηγάνι στο φούρνο, ψήνει, αναποδογυρίζει, βάζει σε δίσκο σερβιρίσματος, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με παγωτό και φύλλα δυόσμου.