Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια χωριάτικη ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά, ένα κατεξοχήν comfort food που, ενώ ακούγεται απλό δεν είναι τόσο, αφού τα λαχανικά ανεβάζουν την θρεπτική του αξία. Την ίδια στιγμή, η παρασκευή του δεν είναι καθόλου δύσκολη. Αρχικά, ο Άκης δημιουργεί μια γέμιση, σοτάροντας σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτει πιπεριά Φλωρίνης σε κομμάτια, μανιτάρια από κονσέρβα, ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, πελτέ ντομάτας, ντομάτα κονκασέ, τα σιγοβράζει όλα μαζί και, αφού αφαιρέσει από τη φωτιά, βάζει κασέρι τριμμένο και ανακατεύει. Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζει χωριάτικα φύλλα , πασπαλίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, απλώνει τη γέμιση σε στρώσεις ενδιάμεσα από φέτες ζαμπόν, από πάνω καλύπτει με άλλα χωριάτικα φύλλα, αλείφοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο, ψήνει και σερβίρει την υπέροχη αυτή πίτα.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει ένα κοτόπουλο με κρούστα γιαουρτιού που το κάνει γρήγορα και εύκολα στο air fryer, για να αποδείξει πως λίγη μόνο φαντασία χρειάζεται για να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα. Πρώτα, ετοιμάζει πλιγούρι βάζοντάς το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μαζί με αλάτι και πιπέρι, σοτάρει, προσθέτει νερό, κλείνει με το καπάκι και βράζει. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύει γιαούρτι, αυγό, τυρί, αλάτι και πιπέρι, ενώ σε κομμάτια από στήθος κοτόπουλου ρίχνει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μεταφέρει στον κάδο του air fryer, απλώνει από πάνω το μείγμα του γιαουρτιού και ψήνει. Στο πλιγούρι βάζει ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο ψιλοκομμένα, χυμό λεμονιού, και σερβίρει με το κοτόπουλο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.
Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει ένα κέικ με καβουρδισμένο βούτυρο τόσο αρωματικό και βουτυράτο, αλλά με μια τόσο ισορροπημένη γεύση και υφή που δεν θα το πιστεύετε. Η διαδικασία ξεκινάει σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, όπου καίει το βούτυρο. Το βάζει στο ψυγείο και αφού κρυώσει το σπάει σε κομμάτια, το βάζει στον κάδο του μίξερ και το χτυπάει μαζί με καστανή ζάχαρη, αυγά, γάλα και βανιλίνη. Σε μπολ ανακατεύει μπέικιν με αλεύρι, ρίχνει στον κάδο του μίξερ, χτυπάει, βάζει όλο το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, ανακατεύει, μεταφέρει σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα, απλώνει, ψήνει, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει.
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, το μενού του οποίου είναι αρκετά χειμωνιάτικο, αφού οι συνταγές του θα μας προσφέρουν μια ζεστή απόλαυση σε κάθε μπουκιά, ότι ακριβώς χρειαζόμαστε όλοι αυτήν την εποχή.
Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει μια τηγανιά με λουκάνικα και φασόλια, πολύ χορταστικό φαγητό, θρεπτικό και πάρα πολύ εύκολο. Η διαδικασία ξεκινάει στην κατσαρόλα, όπου ο Άκης βράζει για μισή ώρα φασόλια χάντρες μαζί με αλάτι, ενώ σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρει κομμάτια από κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά, σκόρδο και χωριάτικα λουκάνικα. Σβήνει με κρασί, προσθέτει ντοματίνια και ύστερα ρίχνει ένα dressing με νερό, χυμό από λεμόνι, μουστάρδα, μέλι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σουρώνει τα φασόλια, τα μεταφέρει στο τηγάνι, αφήνει να μαγειρευτούν όλα μαζί και σερβίρει αυτό το υπέροχο φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει κρεατόσουπα με οσομπούκο και την κάνει στην χύτρα ταχύτητας για να εξοικονομήσει χρόνο και ενέργεια και να έχει ένα αποτέλεσμα που θα λιώνει στο στόμα. Αρχικά, ανακατεύει το κρέας με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και του δίνει χρώμα στη χύτρα ταχύτητας. Προσθέτει κρεμμύδι, καρότα, σκόρδο, σέλερι και πατάτες, μαζί με βούτυρο, ρίχνει επιπλέον δάφνη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, νερό, και μαγειρεύει για 40 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνει χυμό από λεμόνι και σερβίρει με μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, φέτες λεμονιού και σκορδόψωμο.
Για γλυκό, ο Άκης ετοιμάζει σταφιδωτά, αυτό το γλύκισμα που μας έρχεται από την Κρήτη, όπου ευδοκιμεί η παραγωγή της σταφίδας σουλτανίνας. Μαστιχωτό, με διαφορετικές υφές και υπέροχη γεύση, είναι ένα υπέροχο γλύκισμα μοσχοβολιστό και αφράτο από τριφτό μπισκότο, γεμισμένο με μείγμα από αλεσμένη σταφίδα, που φωνάζει Ελλάδα και αξίζει να μάθετε. Η διαδικασία γίνεται σε ένα μπολ, όπου ρίχνει χυμό πορτοκαλιού, ρακή, σπορέλαιο, ελαιόλαδο, καστανή ζάχαρη, ξύσμα από πορτοκάλι, αλάτι, ανακατεύει, προσθέτει αλεύρι με σόδα και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύει ξανά, μέχρι να έχει μια εύπλαστη ζύμη. Σε άλλο μπολ μουλιάζει σταφίδες σουλτανίνες σε καυτό νερό και τις σουρώνει καλά. Χωρίζει την ζύμη σε 3 ίσα μέρη, ενώ σε έναν πολυκόφτη χτυπάει καβουρδισμένο σουσάμι και αμύγδαλο, τα αφαιρεί σε ένα μπολ, στύβει τις σταφίδες, τις βάζει στον πολυκόφτη, προσθέτει κανέλα και γαρίφαλο και χτυπάει να πολτοποιηθούν. Προσθέτει το μείγμα από το σουσάμι και το αμύγδαλο, χτυπάει ξανά και αδειάζει όλη τη γέμιση σε ένα μπολ.
Χωρίζει το ζυμάρι σε 3 κομμάτια, αλευρώνει καλά, και ανοίγει πρώτα με τα χέρια και μετά με έναν πλάστη. Χωρίζει και τη γέμιση στα 3, την βάζει πάνω από κάθε κομμάτι ζύμης, πατάει με τα χέρια, διπλώνει, ενώνει τις άκρες, χωρίζει το ζυμάρι σε 7 κομμάτια, μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα , ψήνει, αφήνει στην άκρη για να κρυώσουν και σερβίρει.