Αναζήτηση
Formula 1, το 12ο Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία έρχεται την Κυριακή | iShow.gr
Ειδήσεις
Formula 1, το 12ο Grand Prix στη Μεγάλη Βρετανία έρχεται την Κυριακή
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024
16:00



Μετά τη μεγάλη ανατροπή στην Αυστρία, με μεγάλο νικητή τον Τζορτζ Ράσελ, η Formula 1 ταξιδεύει στη Μεγάλη Βρετανία για το 12ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην πίστα του Σίλβερστον και θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή, 7 Ιουλίου, στις 17:00 στον ΑΝΤ1 και στο ΑΝΤ1+.

Οι λάτρεις της Formula 1, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, την Παρασκευή 5 Ιουλίου και το Σάββατο 6 Ιουλίου, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+.

Η Formula 1, συνεχίζεται χωρίς διακοπή και χωρίς ανάσα με 3 Grand Prix μέσα στον Ιούλιο. Στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον, ένα παλιό αεροδρόμιο του B’ Παγκοσμίου Πολέμου, διεξάγεται το 12ο φετινό Grand Prix. Στους 11 προηγούμενους αγώνες, είχαμε 5 διαφορετικούς νικητές: Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, έχει κερδίσει σε 7 αγώνες και προηγείται με 237 βαθμούς. Ο Λάντο Νόρις, που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι, ακολουθεί με 156 βαθμούς, ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει 150 βαθμούς, με τη νίκη στο Μονακό, και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκεται στους 135 βαθμούς, με τη νίκη στην Αυστραλία. Στην Αυστρία, την προηγούμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, η μάχη για τη νίκη ανάμεσα στον Φερστάπεν και τον Νόρις, κατέληξε σε σύγκρουση, από την οποία ωφελήθηκε ο Ράσελ. Ο Βρετανός πήρε τη 2η νίκη της καριέρας του, με την αναβαθμισμένη Mercedes και πηγαίνει μ’ άλλον αέρα στον αγώνα της πατρίδας του, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.

Το 1950 στο Σίλβερστον, διεξήχθη το 1ο Grand Prix της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος, με νικητή τον Nίνο Φαρίνα με Alfa Romeo. Σήμερα, σε μια ακτίνα 100 km από τη σύγχρονη πίστα του Σίλβερστον, έχουν την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες: Aston Martin, Mercedes, Red Bull, Alpine, Haas, McLaren και Williams. Αναμφίβολα, είναι η περιοχή που χτυπά η καρδιά της Formula 1. Ως πίστα το Σίλβερστον, είναι το απόλυτο τεστ αεροδυναμικής απόδοσης. Δεν έχει μεγάλες ευθείες, δεν έχει αργές στροφές, δεν έχει σημεία ακραίου φρεναρίσματος. Τα 5891m της διαδρομής, είναι μια συνεχή αλληλουχία γρήγορων στροφών, που φέρνουν στα όριά τους μηχανές και ανθρώπους. Ειδικά, η τριπλέτα στροφών Μπέκετς, Μάγκοτς και Τσάπελ, δεν έχει όμοιό της στη Formula 1. Ο αγώνας διαρκεί 52 γύρους και η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων, τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της: C1, C2, C3, καθώς οι πιέσεις στα ελαστικά είναι πολύ μεγάλες. Πέρυσι, στο Σίλβερστον κέρδισε η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν και πρόπερσι η Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ. Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή την Παρασκευή, στις ελεύθερες δοκιμές και βελτίωση του καιρού, το Σάββατο, στις κατατακτήριες δοκιμές, με μικρή πιθανότητα βροχής, την Κυριακή, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή, κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά πρόσωπα
Μαρία Ανδρεαδέλλη
Κώστας Λεώνης
Μαρία Θωμά
Γιώργος Ανανίδας
Γκραντ Πράις
Τάκης Πουρναράκης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551