Αναζήτηση
Απόστολος Λύτρας: Το αίτημα αποφυλάκισης και οι επόμενες κινήσεις του | iShow.gr
Ειδήσεις
Απόστολος Λύτρας: Το αίτημα αποφυλάκισης και οι επόμενες κινήσεις του
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
18:38
Απόστολος Λύτρας: Το αίτημα αποφυλάκισης και οι επόμενες κινήσεις του

Ένα 24ωρο πριν τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό της μεζονέτας του, στο Χαλάνδρι, για χρέη που έμειναν απλήρωτα και μία εβδομάδα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του και ουσιαστικά ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την προφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, ετοιμάζεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες το αίτημα αποφυλάκισης και επεξεργάζεται τις επόμενες κινήσεις του, με τα μέτρα ασφαλείας για τον ίδιο, να είναι από την πρώτη στιγμή αυξημένα...

Ο 52χρονος ποινικολόγος αποφεύγει να προαυλίζεται και περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας, στο κελί «4» της ΣΤ’ Πτέρυγας των φυλακών. Και πάλι όμως, οι εντάσεις δεν λείπουν. Όπως έγινε γνωστό, αργά χθες το βράδυ, κρατούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες καταλογίζει στον Απόστολο Λύτρα το ότι βρέθηκε στη φυλακή, κατάφερε να τον πλησιάσει.

Ο Απόστολος Λύτρας απομακρύνθηκε και επέστρεψε στο κελί του, χωρίς να απαντήσει. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που βρίσκεται χρόνια στον Κορυδαλλό θεωρεί πως οι χειρισμοί του ποινικολόγου, που εκπροσώπησε αντίδικό του, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην καταδίκη του.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεκαθαρίζουν πως οι κανόνες που ισχύουν για όλους τους κρατούμενους, ισχύουν και για τον Απόστολο Λύτρα. Ο ίδιος διαβάζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κελί του, αποφεύγει τις συζητήσεις με συγκρατούμενούς του και δίνει κανονικά το παρών στα συσσίτια των φυλακών.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να καταθέσει την αίτηση αποφυλάκισης το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς τότε λήγει η σχετική διορία των 10 ημερών. Θα την καταθέσει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που αναμένεται να αποφασίσει αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τα επισκεπτήρια για τον ίδιο ξεκίνησαν μετά από τρεις ημέρες, καθώς Σαββατοκύριακα και αργίες δεν πραγματοποιούνται. Στα προηγούμενα, η πρώην σύζυγος και οι κόρες του του πήγαιναν από ρούχα και βιβλία που είχε ζητήσει, μέχρι φαγητά και χρήματα.

Η δίκη του ποινικολόγου για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τον ίδιο να ευελπιστεί πως δεν θα παραμείνει στη φυλακή, μέχρι την έκδοση της απόφασης.

Το πρωί η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα και Γεωργία Αδειλίνη απάντησαν στις επικρίσεις που έχει δεχθεί ο Άρειος Πάγος μετά την εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του δικαστή και του εισαγγελέα που αποφάσισαν τη μη προφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα, μετά την ομολογία του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Όσοι αμφισβητούν τη θέση αυτή, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν τεχνητά τη δυσπιστία στους πολίτες για την αποτελεσματικότητα του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη Χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άρειος Πάγος.

Στην γραπτή ανακοίνωση γίνεται λόγος για σκοπιμότητες από αυτόκλητους παράγοντες που εμφανίστηκαν ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

«Εμφανίστηκαν στον δημόσιο διάλογο διάφοροι αυτόκλητοι παράγοντες, ως ένθερμοι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, οι οποίοι, σκόπιμα, συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άρειος Πάγος.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του σπιτιού στο Χαλάνδρι, που ο ποινικολόγος, δεν κατάφερε να μπλοκάρει.

Το σπίτι πλειστηριάζεται για ποσό 367.000 ευρώ εξαιτίας χρεών του ποινικολόγου σε τράπεζες. Την ίδια ημέρα πλειστηριάζεται και μία αποθήκη πάρκινγκ για χρέος 1.100 ευρώ σε ΕΥΔΑΠ.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μπλοκάρει τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ο κύριος Λύτρας προσπαθούσε ακριβώς πριν από μία εβδομάδα να πάρει στα χέρια του, μετρητά που υπήρχαν στο σπίτι του Γέρακα, χωρίς να τα καταφέρει.

Ένα 24ωρο μετά από αυτό τον διάλογο, ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη, βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και πλέον περιμένει την τύχη που θα έχει η αίτηση αποφυλάκισης. Με τις εξελίξεις καθημερινά να τρέχουν και το όλο θέμα που προκαλεί αντιδράσεις, να βρίσκεται σταθερά ψηλά στην επικαιρότητα.

lytras-polizogoopoulou.jpg

Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος, μιλώντας στο Live News εκτίμησε σχετικά με τις επόμενες νομικές κινήσεις του 52χρονου ποινικολόγου «θα υπάρξει αίτημα (αποφυλάκισης)γιατί το ζήτημα παραβίασης των περιοριστικών όρων είναι ένα θέμα που επιδέχεται πολλών ερμηνειών» και συμπλήρωσε ότι η δίκη ενδέχεται να γίνει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Άρειος Πάγος σχολίασε: «Στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα η κρίση εισαγγελέα και ανακρίτριας ήταν μέσα στο προβλεπόμενα όρια του νόμου ασκώντας τα καθήκοντα και την εξουσία που τους αποδίδει ο νομοθέτης».


Πηγή: gossip-tv.gr

Σχετικά πρόσωπα
Απόστολος Λύτρας
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551