Αναζήτηση:
Το “Hat?rla Sevgili” αφηγείται μια ιστορία αγάπης μεταξύ της Γιασεμίν και του Αχμέτ, δύο νέων από αντίπαλες πολιτικά οικογένειες, σε μια ταραγμένη πολιτικά εποχή στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην Τουρκία. Ο έρωτας των δύο νέων, καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των συγγενών και των φίλων τους, σκιαγραφούνται μέσα από τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, ξεκινώντας με το αεροπορικό ατύχημα του Πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές το 1959 και στη συνέχεια με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1960, τη δίκη της Γιασιάντα, τις εκτελέσεις, καθώς και τα άλλα σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν σε μια βαθιά πολιτική πόλωση της τουρκικής κοινωνίας.

Οι γονείς της Γιασεμίν και του Αχμέτ, ο Ριζά και ο Σεβκέτ, είναι παιδικοί φίλοι και γείτονες οι οποίοι όμως αναπτύσσουν αντίθετες πολιτικές απόψεις καθώς μεγαλώνουν. Ο Ριζά γίνεται μέλος του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος και μπαίνει το Κοινοβούλιο, ενώ ο Σεβκέτ, που είναι εισαγγελέας, είναι οπαδός του αριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Η μεγαλύτερη κόρη του Ριζά, η Γιασεμίν, είναι ερωτευμένη με το γιο του Σεβκέτ, τον Αχμέτ, όμως οι οικογένειές τους δεν τους επιτρέπουν να παντρευτούν και τους υποχρεώνουν να χωρίσουν. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Γιασεμίν ανακαλύπτει πως είναι έγκυος με το παιδί του Αχμέτ. Τότε, ένας κοινός τους φίλος, ο Νετζντέτ, προσπαθεί να τη βοηθήσει, προτείνοντάς της να παντρευτούν και να παρουσιαστεί εκείνος ως πατέρας του παιδιού. Ο λευκός γάμος της Γιασεμίν και του Νετζντέτ, την απομακρύνει από τον Αχμέτ, ενώ στη διάρκεια αυτού του χωρισμού, ο Νετζντέτ αρχίζει να ερωτεύεται τη Γιασεμίν. Τα αισθήματα της Γιασεμίν για τον Νετζντέτ είναι ανάμικτα, καθώς η καρδιά της ανήκει ακόμα στον Αχμέτ.

Μετά από χρόνια, η Γιασεμίν και ο Αχμέτ συναντιούνται και πάλι τυχαία κι εκεί ο Αχμέτ γνωρίζει τη Ρούγια, την κόρη της Γιασεμίν, για την οποία εύχεται να ήταν δική του κόρη. Όταν ο Αχμέτ ανακαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο οι δύο οικογένειες προσπάθησαν να τους χωρίσουν, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του με τη Γιασεμίν, όμως εκείνη αρνείται. Εκείνος της προτείνει να το σκάσει μαζί του, αλλά η Γιασεμίν δεν μπορεί να προδώσει τον Νετζντέτ μετά από όλα όσα έχει κάνει για εκείνη. Έτσι, ο Αχμέτ μένει και πάλι μόνος.

Αργότερα, αρραβωνιάζεται με την Αϊλά και διδάσκει στο ίδιο πανεπιστήμιο στο οποίο η Γιασεμίν είναι καθηγήτρια Τέχνης. Στο τέλος του πρώτου κύκλου, ο Αχμέτ ανακαλύπτει ότι εκείνος είναι ο πατέρας της Ρούγια. Τότε, αισθάνεται προδομένος και απογοητευμένος από τη Γιασεμίν και υποβάλλει αγωγή προκειμένου να πάρει την επιμέλεια της κόρης του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, έρχονται στην επιφάνεια ένα σωρό αλήθειες οι οποίες μετριάζουν την οργή του Αχμέτ. Με την εξέλιξη της υπόθεσης, διάφορα δραματικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία αλλά και στις ζωές των πρωταγωνιστών.

Η πολιτική ιστορία της Τουρκίας από το 1971 έως το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980 παρουσιάζεται μέσα από τη ζωή των δύο οικογενειών, οι οποίες καταφέρνουν τελικά να επιλύσουν τις διαφορές τους.

 
 
Προσθήκη στα αγαπημένα Προσθήκη υπενθύμισης Προτείνετέ το σε έναν φίλο
Φωτογραφίες
WebTV
Επεισόδια
Δραματική
Βρείτε άλλες σειρες
Όλα τα επεισόδια του 1ου κύκλου