Αναζήτηση:

Αυτή είναι η ζωή μου

 

(My life so far)

  1999
Βαθμολογήστε το

Υπόθεση

Ο 10χρονος Φρέιζερ είναι το νεώτερο μέλος μιας πολυμελούς εύπορης οικογένειας, που ζει σε ένα κτήμα στα υψίπεδα της Σκωτίας κατά τη δεκαετία του ’20. Τις υποθέσεις του σπιτιού διαχειρίζεται η γιαγιά του Φρέιζερ, Γκάμα. Τα άλλα ενήλικα μέλη της οικογένειας είναι η κόρη της Γκάμα και μητέρα του Φρέιζερ, Μόιρα, και ο άντρας της Έντουαρντ, ένας εκκεντρικός χαρακτήρας που ασχολείταιμε εφευρέσεις και φιλοδοξεί να κληρονομήσει την περιουσία της πεθεράς του. Η ειδυλλιακή ζωή της οικογένειας διαταράσσεται όταν έρχεται στο σπίτι ο αδελφός της Μόιρα, Μόρις, με την πολύ νεώτερή του Γαλλίδα μνηστή του, Ελοίζ.
Ο Έντουαρντ θα νιώσει μια έντονη ερωτική έλξη για την Ελοίζ – αλλά και ο μικρός Φρέιζερ θα αισθανθεί για πρώτη φορά το ‘ξύπνημα της άνοιξης’.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μεταφέροντας στην οθόνη το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ντένις Φόρμαν ( ‘Ο γιος του Αδάμ’), ο Χιου Χάντσον (‘Οι δρόμοι της φωτιάς’, ‘Γκρέιστοκ’) αφηγείται με τρυφερότητα, αλλά και χιούμορ, μια ιστορία ενηλικίωσης, ζωντανεύοντας ταυτόχρονα τον ειδυλλιακό και αμέριμνο τρόπο ζωής μιας ανώτερης κοινωνικής τάξης κατά την περίοδο του μεσοπολέμου. Στην επιτυχία της ταινίας συμβάλουν τόσο τα μαγευτικά τοπία της σκοτσέζικης υπαίθρου όσο και οι ερμηνείες των πολλών καλών ηθοποιών, με προεξάρχουσα αυτήν του Κόλιν Φερθ στο ρόλο του εκκεντρικού εφευρέτη Έντουαρντ. Η ταινία έδωσε την παγκόσμια πρεμιέρα της σε ειδική προβολή στα πλαίσια του Φεστιβάλ Καννών.