Αναζήτηση:

Το ημερολόγιο

 

(The Notebook)

  2004
έχει βαθμολογηθεί με Μ.Ο.
5,00 από 1 μέλος

Υπόθεση

Μια νεαρή γυναίκα έρχεται στην παραθαλάσσια πόλη του Σίμπρουκ, στη Βόρεια Καρολίνα, τη δεκαετία του 1940, για να περάσει το καλοκαίρι με την οικογένειά της. Εκεί η Άλι Χάμιλτον (ΡΕΪΤΣΕΛ ΜακΑΝΤΑΜΣ) που είναι ακόμη στην εφηβεία της, συναντά τον ντόπιο νεαρό, Νώε Κάλχουν (ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ), σε ένα πανηγύρι. Αμέσως, ο Νώε αισθάνεται ότι αυτός και η Άλι είναι γραφτό να ζήσουν μαζί. Αν και αυτή είναι μια πλούσια ντεμπιτάντ και αυτός ένας εργάτης σε αλευρόμυλο, οι δυο τους συνδέονται με ένα δυνατό έρωτα και περνούν μαζί ένα παθιασμένο και ανέμελο καλοκαίρι στον Νότο.

Οι περιστάσεις -και το ξαφνικό ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- τους χωρίζουν, αλλά και οι δυο συνεχίζουν να στοιχειώνονται από τις αναμνήσεις τους. Κάποια χρόνια μετά, όταν ο Νώε επιστρέφει στο σπίτι του από τον πόλεμο, η Άλι έχει φύγει οριστικά από τη ζωή του, όχι όμως και από την καρδιά του.

Αν και ο Νώε δεν το ξέρει ακόμη, η Άλι έχει επιστρέψει στο Σίμπρουκ, εκεί που ερωτεύτηκαν για πρώτη φορά. Αλλά τώρα είναι αρραβωνιασμένη και πρόκειται να παντρευτεί τον Λον (ΤΖΕΪΜΣ ΜΑΡΣΝΤΕΝ), έναν πλούσιο στρατιώτη τον οποίο συνάντησε ενώ ήταν εθελόντρια σε ένα κρατικό στρατιωτικό νοσοκομείο.

Δεκαετίες αργότερα, ένας άντρας (ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΑΡΝΕΡ) διαβάζει από ένα φθαρμένο ημερολόγιο σε μια γυναίκα (ΤΖΙΝΑ ΡΟΟΥΛΑΝΤΣ) την οποία επισκέπτεται τακτικά στο θεραπευτήριό της. Αν και η μνήμη της έχει ξεθωριάσει, νιώθει να έλκεται από τη δυνατή ιστορία της Άλι και του Νώε –και για λίγα λεπτά, είναι ικανή να ξαναζήσει την παθιασμένη, ταραγμένη εποχή τότε που ορκίζονταν ο ένας στον άλλον ότι θα είναι για πάντα μαζί...

Περισσότερες Πληροφορίες

Η New Line Cinema παρουσιάζει ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, μια ιστορία για τις χαμένες ευκαιρίες, τη συναισθηματική ωρίμανση και τη δύναμη που έχει η αγάπη ώστε να επιβιώνει. Είναι μια παραγωγή της Gran Via Production, την οποία έχει σκηνοθετήσει ο Νικ Κασαβέτης, πάνω σ’ ένα σενάριο του Τζέρεμι Λέβεν. Την προσαρμογή έκανε ο Γιαν Σάρντι, βασισμένος στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ΡΑΪΑΝ ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ (The Believer), η ΡΕΪΤΣΕΛ ΜακΑΝΤΑΜΣ (Mean Girls), οι υποψήφιοι για Όσκαρ ερμηνείας ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΑΡΝΕΡ και ΤΖΙΝΑ ΡΟΟΥΛΑΝΤΣ, ο ΤΖΕΪΜΣ ΜΑΡΣΝΤΕΝ και ο ΚΕΒΙΝ ΚΟΝΟΛΙ, μαζί με τους υποψήφιους για Όσκαρ ΣΑΜ ΣΕΠΑΡΝΤ και ΤΖΟΑΝ ΑΛΕΝ.