Αναζήτηση:

Αλλάζουμε;

 

(The change - up)

  2011
Βαθμολογήστε το

Υπόθεση

Δύο διαμετρικά αντίθετου χαρακτήρα άντρες, φίλοι από παιδιά, ο ένας φέρελπης ηθοποιός, άεργος και ορκισμένος εργένης και ο άλλος πρότυπο οικογενειάρχη και πετυχημένος δικηγόρος, άκρως συντηρητικός, έπειτα από ένα βράδυ μεθυσιού, εύχονται να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου και επειδή… κάποια πράγματα καλό είναι ούτε καν να τα ξεστομίζει κανείς, η ευχή τους πιάνει! Έτσι, ο ένας μπαίνει στο σώμα του άλλου και καλείται να ζήσει μια ζωή τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη του για να συνειδητοποιήσουν τελικά αμφότεροι πως καθένας οφείλει να εκτιμά τη ζωή του γιατί τελικά, κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται στις φαινομενικά ιδανικές ζωές των άλλων ή αν αυτές ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του.

Περισσότερες Πληροφορίες

Από τη συγγραφική ομάδα της ταινίας που έσπασε τα ταμεία (Hangover) έρχεται μια νέα κωμωδία χαρακτήρων και καταστάσεων με θέμα την αντρική φιλία σε όλο της το μεγαλείο, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόπκιν (Wedding Crashers) και με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν που ξαφνικά… αλλάζουν σώματα. Έκαστος στο είδος του και οι παλιοπαρέες στο αβίαστο αλλά και αρκούντως τολμηρό γέλιο!

ΙNFO
• Για το σκηνοθέτη και παραγωγό Ντέιβιντ Ντόμπκιν (που γνωρίσαμε αρχικά από την ταινία Clay Pigeons και τελευταία από την ταινία Wedding Crashers) η ιδέα δύο κολλητών που αναζητούν μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητά τους, αποτέλεσε πολύ πρόσφορο έδαφος για κωμωδία. Έτσι όταν του δόθηκε το σενάριο σκέφτηκε πως «Σου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να βρεθείς στη θέση κάποιου άλλου και έτσι να κατανοήσεις για ποιο λόγο έχει κάνει τις επιλογές που έχει κάνει… Εκτός αυτού, το σενάριο των παιδιών είναι πολύ έξυπνα δομημένο, και μας παρέχει μια αποκαλυπτική και συνάμα αστεία οπτική του τρόπου με τον οποίο οι άντρες αντιλαμβάνονται τον έρωτα και το σεξ.»
• Πηγή έμπνευσης των σεναριογράφων ήταν οι βραδιές συγκέντρωσης με τις αντροπαρέες τους, όπου το χάσμα αντιλήψεων και στάσης ζωής ανάμεσα στους παντρεμένους και τους εργένηδες έμοιαζε τόσο αγεφύρωτο που έβγαζε πάρα πολύ γέλιο!
• Το δύσκολο κομμάτι της παραγωγής ήταν η επιλογή του κατάλληλου αντρικού διδύμου, καθώς θα έπρεπε ο ένας να μπορεί κυριολεκτικά να υποδυθεί τον άλλο κατά τη διάρκεια της μισής και πλέον ταινίας. Για το ρόλο του ανεύθυνου εργένη η παραγωγή επέλεξε τον Ράιαν Ρέινολντς, δεδομένου και του νεανίζοντος παρουσιαστικού του και της γοητείας που ασκεί στις γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς ο ρόλος αφορούσε σε κάποιον που απολαμβάνει τη ζωή και είναι «μεταδοτικά» ενθουσιώδης. Την ίδια στιγμή θεωρούσαν πρόκληση να δουν τον Ράιαν στο ρόλο ενός ανασφαλούς και αγχωτικού άντρα που τα χάνει στη θέα μιας όμορφης γυναίκας και είναι ανίκανος να ψελλίσει μια λέξη.
• Στο ρόλο του οικογενειάρχη ο σκηνοθέτης επέλεξε τον Τζέισον Μπέιτμαν καθώς θεωρούσε τεράστια πρόκληση για εκείνον να τσαλακώσει το άψογο, συντηρητικό παρουσιαστικό του και να μεταμορφωθεί σε έναν αθυρόστομο άντρα. Ο Μπέιτμαν ενθουσιάστηκε με το σενάριο καθώς, σε μια και μόνο ταινία, θα είχε την ευκαιρία να υποδυθεί τόσο το πρότυπο συμπεριφοράς και ήθους όσο και τον αφελή και ανεύθυνο.
• Στους γυναικείους ρόλους βρίσκουμε τη Λέσλι Μαν, που είναι «παλιοσειρά» σε τέτοιου είδους κωμωδίες, η οποία υποδύεται τη σύζυγο του Μπέιτμαν, ενώ η τάχιστα ανερχόμενη Ολίβια Ουάιλντ υποδύεται τη σέξι βοηθό του, η οποία είναι και τσιμπημένη κρυφά μαζί του. Μάλιστα, αυτό που τη γοήτευσε στο σενάριο, όπως υποστηρίζει, είναι το γεγονός πως δίνει την ευκαιρία και στους γυναικείους ρόλους να τσαλακώνονται και να το τραβάνε στα άκρα.
• Στο ρόλο του πατέρα του Ρέινολντς βρίσκουμε το βραβευμένο με Όσκαρ Άλαν Άρκιν που προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη ζωή του γιού του και να τον αφυπνίσει ώστε να μη χαραμίζεται.
• Τα γυρίσματα διήρκησαν 2 και κάτι μήνες και έλαβαν χώρα στην Ατλάντα, γεγονός που αιτιολογεί και το χαρακτήρα των πρωταγωνιστών: τον υπερσυντηρητισμό του Μπέιτμαν και την επιλογή του Ρέινολντς (που υποδύεται τον ηθοποιό στην ταινία) να παραμείνει στην πόλη αυτή επιδιώκοντας να είναι πρώτος στο χωριό και όχι τελευταίος στην πόλη (βλέπε Χόλιγουντ).