Αναζήτηση:

Ένας υπέροχος άνθρωπος

 

(A beautiful mind)

  2002
Βαθμολογήστε το

Υπόθεση

Ο Τζον Φορντ Νας Τζούνιορ είναι ιδιοφυία στα μαθηματικά. Οι θεωρίες του, επίσημα αναγνωρισμένες από τη μαθηματική κοινότητα, του έχουν χαρίσει διεθνή φήμη και κοινωνική καταξίωση. Παντρεμένος με την όμορφη Αλίσια και απολαμβάνοντας μια άνετη ζωή, ο Νας δεν συνειδητοποιεί πως σύντομα οι αλλαγές που θα επέλθουν στη ζωή του θα είναι καταλυτικές. Η στρατολόγησή του από τη CIA για την αποκρυπτογράφηση άκρως απόρρητων κωδικών θα έχει ως συνέπειες τη διατάραξη της πνευματικής υγείας του και την εμπλοκή του σ’ έναν μακρόχρονο αγώνα για τη διανοητική του αποκατάσταση.

Περισσότερες Πληροφορίες

Το καθηλωτικό βιογραφικό δράμα του Ρον Χάουαρντ που σημείωσε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, μια ταινία - ύμνος στην ανθρώπινη θέληση, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του διαπρεπούς αμερικανού μαθηματικού Τζον Φορντ Νας Τζούνιορ.

Το φιλμ κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και διασκευασμένου σεναρίου ενώ η Τζένιφερ Κόνελι βραβεύτηκε με το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Πρωταγωνιστής ο Ράσελ Κρόου σε μια συγκλονιστική ερμηνεία.