Αναζήτηση:

V for Vendetta

  2006
έχει βαθμολογηθεί με Μ.Ο.
4,00 από 1 μέλος

Υπόθεση

Στο μέλλον, η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος. Ηγέτης και απόλυτος άρχοντας, ο Άνταμ Σάτλερ, που οι μιλιταριστικές του μέθοδοι έχουν επιβάλλει τον φόβο και τον τρόμο. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, εξπέρ στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ. Έχοντας συλλάβει ένα ιδιοφυές σχέδιο προκειμένου να ανατινάξει το κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου - όπως είχε επιχειρήσει ο αναρχικός Γκάι Φοκς την ίδια ημερομηνία το 1605 - ο V θέτει σε εφαρμογή τις ανορθόδοξες μεθόδους του και χειρίζεται τους πράκτορες του Σάτλερ ως πιόνια του ενώ η Ίβι ζει τα δρώμενα από κοντά και ο αστυνομικός ντετέκτιβ Φιντς βρίσκεται στο κατόπι του...

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ιστορία της ταινίας είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικ του σχεδιαστή Άλαν Μουρ. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί οι Άντι και Λάρι Γουακόφσκι και την παραγωγή έχει αναλάβει, μαζί τους, ο Τζόελ Σίλβερ. Η γνωστή ομάδα που δημιούργησε την τριλογία του Matrix επιστρέφει για να μας εντυπωσιάσει ακόμα μια φορά με ένα φουτουριστικό παραμύθι.
Η Warner Bros. Pictures σε συνεργασία με την Virtual Studios παρουσιάζουν μία παραγωγή της Silver Pictures και της Anarchos Productions Inc. Στην ταινία «V for Vendetta» πρωταγωνιστούν οι Νάταλι Πόρτμαν, Χιούγκο Γουίβινγκ, Στίβεν Ρία, Τζον Χαρτ. Σκηνοθέτης είναι ο Τζέιμς ΜακΤέιγκ, παραγωγοί οι Τζόελ Σίλβερ, οι αδερφοί Γουακόφσκι και ο Γκραντ Χιλ, σεναριογράφοι οι αδερφοί Γουακόφσκι, ενώ η ταινία βασίζεται στους χαρακτήρες που εμφανίζονται στα περιοδικά της VERTIGO. Την εκτέλεση παραγωγής έκανε ο Μπέντζαμιν Γουάισμπρεν. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Άντριαν Μπιντλ B.S.C., σκηνογράφος ο Όουεν Πάτερσον, μοντέρ ο Μάρτιν Γουόλς A.C.E. και τη μουσική έχει γράψει ο Ντάριο Μαριανέλι.

Οι αδελφοί Γουακόφσκι, πριν από κάποια χρόνια, αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη δική τους προπαγάνδα ενάντια στη ρουτίνα, στην εκμετάλλευση της μάζας, στον μηδενισμό του ατόμου ως οντότητα.
Μας καθήλωσαν στις κινηματογραφικές αίθουσες με το ανατρεπτικό "The Matrix", όπου η πραγματικότητα μετατράπηκε σε εφιάλτη και οι άνθρωποι υπήρχαν μόνο ως πιόνια σε έναν κόσμο μηχανικό και παγωμένο από συναισθήματα.
Η «εσωτερική» επανάσταση συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά και έχει πλέον στόχο να μας συνταράξει και να μας θυμίσει την πραγματική μας ταυτότητα, την οποία έχουμε καταχωνιάσει σε κάποιο συρτάρι του γραφείου μας. Έχει στόχο την αφύπνισή μας και την αντίστασή μας στο σύστημα το οποίο μας καθοδηγεί ανεξάρτητα από τη βούλησή μας.
Β όπως βιομηχανία, βάση, βία, βίος, βήμα.
Β όπως Βεντέτα (V for Vendetta).