Αναζήτηση:

2001: H Οδύσσεια του Διαστήματος

 

(2001: A Space Odyssey)

  2018
Βαθμολογήστε το

Υπόθεση

Η ιστορία εστιάζει σε μια σειρά επαφών μεταξύ των ανθρώπων και μυστηριωδών μαύρων μονολίθων, οι οποίοι φαίνεται να επηρεάζουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Το έτος 2001, ένας παρόμοιος μονόλιθος ανακαλύπτεται στη Σελήνη και, μέσω αυτού, άλλος ένας σε τροχιά γύρω από το Δία. Το αμερικανικό σκάφος Ντισκάβερι 1 στέλνεται για να τον εξερευνήσει και ο αστροναύτης Ντέιβιντ Μπόουμαν, τελευταίος επιζών του πληρώματος, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τη φύση του μονολίθου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» είναι το φανταστικό, εντυπωσιακό και βραβευμένο αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που περιγράφει τη σχέση ανθρώπου και μηχανής με ένα πρωτόγνωρο κινηματογραφικό συνδυασμό ήχου και εικόνας. Μία ταινία σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου, που ήταν υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ αλλά τελικά κέρδισε μόνο αυτό των οπτικών εφέ (Στάνλεϊ Κιούμπρικ). Οι κριτικοί όμως την κατατάσσουν στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
Πρόκειται για μία “οπτική πανδαισία”, που εκτός των άλλων, κατάφερε να βάλει στο τοπ-100 του αμερικάνικου τσαρτ την υπέροχη μουσική του Στράους.
Ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια δολάρια και έκανε εισπράξεις 190 εκατομμύρια δολάρια.
Η ταινία - ορόσημο για την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου είναι βασισμένη στη νουβέλα του Άρθουρ Σ. Κλαρκ «The Sentinel».