Αναζήτηση:

Η Σιδηρά Κυρία

 

(The Iron Lady)

  2012
έχει βαθμολογηθεί με Μ.Ο.
4,50 από 2 μέλη

Υπόθεση

Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η“Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σεέναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η ταινία “The Iron Lady” είναι ένα εκπληκτικό πορτραίτο της Μάργκαρετ Θάτσερ, της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας.Σκηνοθετεί η Φιλίντα Λόιντ ("Mamma Mia!") και πρωταγωνιστεί - σε μια ερμηνεία που θα συζητηθεί - η βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ. Το ρόλο τουσυζύγου της, Ντένις, έχει αναλάβει ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ ("Another Year").

Το τρίτο της αγαλματίδιο κέρδισε την Κυριακή το βράδι η Μέριλ Στριπ, για την καταπληκτική της ερμηνεία στην ταινία "Η Σιδηρά Κυρία", εν μέσω θυελλωδών χειροκροτημάτων. Η ταινία, που πραγματεύεται τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, τιμήθηκε και για τη δεύτερη κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφια, το Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ, χάρη στο οποίο η Μέριλ Στριπ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά στη γηραιά βρετανίδα πολιτικό.