Αναζήτηση
Μπέττυ Νικολέση βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Βόλο. Απόφοιτος της Παντείου και της Γαλλικής Ακαδημίας, αριστούχος της Δραματικής σχολής Αθηνών του Γ.Θεοδοσιάδη. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή της στο θέατρο με δασκάλους όπως, Τ. Μπαντής, Ά. Μακράκη, Θ. Μοσχόπουλος, Γ.Χουβαρδάς, Τάπα Σουντάνα, Λίλο Μπάουερ, Λόρνα Μάρσαλ

Δουλεύει στο θέατρο εδώ και 21 χρόνια, με σκηνοθέτες όπως: Α. Μακράκη, Σ. Λιβαθεινός, Θ. Μοσχόπουλος, Τ. Λύγαρη, Ν. Κοντούρη, Δ. Μαυρίκιος, Μ. Λυμπεροπούλου, Λ. Βογιατζής, Ν. Αρμάος, Μ. Μαρμαρινό, Σ. Παυλίδη, Γ. Κιμούλη, Σ. Ευαγγελάτος, Ις. Σιδέρη και άλλους.
Δούλεψε σαν βοηθός σκηνοθέτη στις θεατρικές παραστάσεις: «Αμάν... Αμήν - Ιστορία του Ρεμπέτικου», σε σκηνοθεσία Σ. Ξαρχάκου, «Το Δάσος των Αγγέλων», σε σκηνοθεσία Ισ.Σιδέρη καί «Η Κυρία Εξαφανίζεται», σε σκηνοθεσία Τ. Λύγαρη.
Στον κινηματογράφο στις ταινίες Αυτόπτης Μάρτυς , σκην. Χολέβας Μ. και Ουτοπία σκην. Γ.Καρυπίδης.
Στην τηλεόραση στα σήριαλ: Γοργόνες, Πιάτσα Κολωνάκι, Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα, Το Μικρό Σπίτι στο Παγκράτι, Εκείνες ... κι Εγώ, Τα Χρώματα της Αγάπης, Φρούτα Εποχής, Ο Πέτρος και τα Κορίτσια του, Τμήμα Ηθών, Στενές Επαφές Τρύπιου Τοίχου, Οικογένεια.

Ίδρυτικό μέλος στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θέατρο-Εργαστήριο», όπου και δίδαξε επί τέσσερα χρόνια στο ομώνυμο εργαστήρι υποκριτικής.

Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση Βενετσιάνα στο θέατρο Εμπρός με τους μαθητές της. Το 2005 το «Θέατρο-Εργαστήριο», επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παράσταση «7000 λέξεις ακριβώς» στην οποία πρωταγωνιστούσε, επίσης το 2007 επιχορηγήθηκε εκ νέου, για την παράσταση "'Ονορ".

Το 2006, δημιούργησε μαζί με τον Τάσο Μπαντή, την Άννα Μακράκη και το Βλάση Ζώτη την αναγνωρισμένη σχολή «Εμπρός-Θέατροεργαστήριο», στην οποία έκτοτε διδάσκει, και το 2009 το Θεατρο Άρτι, μια νέα θεατρική σκηνή στο κτίριο της σχολής Εμπρός-Θέατρο εργαστήριο.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η Νικολέση καταγγέλλει γνωστό πρωταγωνιστή για σεξουαλική παρενόχληση - Τι δήλωσε ο Μπιμπίλας Η Νικολέση καταγγέλλει γνωστό πρωταγωνιστή για σεξουαλική παρενόχληση - Τι δήλωσε ο Μπιμπίλας  πριν 3 χρόνια
Μπέτυ Νικολέση: Έκλεισε τη σχολή της και μετακόμισε οικογενειακώς στο Βόλο! Μπέτυ Νικολέση: Έκλεισε τη σχολή της και μετακόμισε οικογενειακώς στο Βόλο!  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551