Αναζήτηση
Μπόρις Μπέκερ (Boris Becker) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
22/11/1967
Ηλικία
57
Βιογραφικό
Ο Μπόρις Μπέκερ, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1967 στην μικρή πόλη Λέιμαν στη Γερμανία, όχι πολύ μακριά απ’την γεννέτειρα της Στέφι Γκραφ, Μπρούχι, με την οποία πολλές φορές προπονούνταν μαζί.

Η τρέλα του για το τένις τον αναγκάζει να παρατήσει το γυμνάσιο για το αγαπημένο του άθλημα. Πολλά υποσχόμενος και συννάμα αντιφατικός Ευρωπαίος τενίστας, προτιμά το γρήγορο τερέν απ’το αργό του χώματος.

Ο "κοκκινομάλης" κάνει το μεγάλο άλμα σε ηλικία μόλις 17 ετών και 7 μηνών και κατακτά το Wimbledon μέσα σε καθολική αναγνώριση του σπάνιου ταλέντου του. Ο Μπέκερ γίνεται ο νεαρότερος άντρας που κατακτά το Αγγλικό Open και μάλιστα υπερασπίζεται τον τίτλο του και την επόμενη χρονιά στα 18 του.

Ο "boom boom", όπως τον αποκαλούσαν οι θαυμαστές του, αντιμετωπίζει στον τελικό τον 8ο στον παγκόσμιο πίνακα Κέβιν Κουρέν, τον οποίο και κερδίζει με 6-3, 64-77, 77-63, 6-4.

Το δυνατό του σερβίς, το άπιαστο forehand, οι θεαματικές βουτιές του στο τερέν τον καθιστούν ως έναν απ’τους πιο παθιασμένους παίκτες του αθλήματος.

Αν και νεαρός στην ηλικία, ο Μπέκερ είναι απόλυτα συνειδητοποιημένο και φιλοσοφημένο άτομο. Οι θαυμαστές του μιλούν συχνά για την πνευματική του δύναμη και θέληση. Αυτή που του χάρισε τη δύναμη να κυνηγάει την κορυφή αλλά και να αντιμετωπίζει τους κρυφούς του δαίμονες.

"Ημουν διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Συμπεριφερόμουν διαφορετικά, ενεργούσα διαφορετικά, μιλούσα διαφορετικά, απαντούσα διαφορετικά. Ο αθλητισμός ήταν για μένα ο μόνος τρόπος για να εκφραστώ", δηλώνει ο ίδιος.

Το "παιδί θαύμα" του γερμανικού και όχι μόνο τένις, θα βρεθεί πολύ πιο σύντομα απ’όσο ο ίδιος πίστευε σε αγωνιστική ακαμψία, καθώς απ’τα 19 του και μέχρι τα 21 του δεν σημειώνει τίποτα το αξιόλογο. Τις πρώτες ήττες θα ακολουθήσει μια περίοδος αμφιβολίας και απογοήτευσης.

“Στα 19 μου χρόνια ήμουν πλούσιος, είχα τα πάντα αλλά αισθανόμουν δυστυχισμένος. Δεν μπορούσα να πετύχω πια μια πραγματική νίκη στο τένις και όλα ηχούσαν λάθος. Ο στόχος μου ήταν να νικήσω στο Γουίμπλεντον. Τον κατέκτησα πολύ νωρίς, όμως η ζωή έπρεπε να συνεχιστεί. Οταν υλοποιείς τόσο γρήγορα το όνειρό σου, πέφτεις σε κατάθλιψη. Γίνεσαι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, ας έχεις κερδίσει στο Wimbledon ή μάλλον επειδή έχεις κερδίσει στο Wimbledon”.

Το 1991 γίνεται και πάλι το Νο1 στο τουρνουά Ορen της Αυστραλίας. Δύο χρόνια αργότερα βγαίνει για πρώτη φορά μέσα στα οκτώ χρόνια τ... Διαβάστε περισσότερα
ης καριέρας του έξω από τους δέκα πρώτους όλου του κόσμου.

Μέχρι το 1996 φαινόταν πως οι μεγάλες δόξες του Μπέκερ ανήκαν στο παρελθόν. Ήταν ήδη 28 ετών, είχε μια σύζυγο, την Μπάρμπαρα και έναν μικρό γιο. Παρ’όλα αυτά ο "κοκκινομάλης" έβαλε τα πράγματα στην θέση τους στην Μελβούρνη, όπου πιο πρόθυμος από κάθε άλλη φορά και εμπνευσμένος απ’τα λόγια της γυναίκας του ("δεν σε έχω δει να κερδίζεις έναν μεγάλο τίτλο") σκορπίζει στους πέντες ανέμους τον φιλόδοξο Chang με 6-2, 6-4, 2-6, 6-2 και κατακτά έτσι το 6ο του Grand Slam στο Αυστραλιανό Open.

Κατά την 16ετή παρουσία του στο χώρο του τένις ως επαγγελματίας ο Μπόρις Μπέκερ βρέθηκε 11 φορές στο World Top Ten, τις τρεις στη 2η θέση (1986, 1989, 1990).

Κέρδισε $25.080.956, τρίτος κατά σειρά στην κατάταξη χρηματικών επάθλων πίσω απ’τους Αγκάσι και Σάμπρας.

Επιλέχθηκε να μπει στο International Tennis Hall of Fame το 2003.
Τελευταίες ειδήσεις
Μαζέψτε τον! Ασυγκράτητος μας προέκυψε πασίγνωστος αθλητής! Μαζέψτε τον! Ασυγκράτητος μας προέκυψε πασίγνωστος αθλητής!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551