Αναζήτηση
Αμάλ Αλαμουντίν (Amal Alamuddin) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
03/02/1978
Ηλικία
46
Social Media
Βιογραφικό
H Aμάλ Κλούνεϊ (το γένος Alamuddin; γεννημένη στις 3 Φεβρουαρίου 1978) είναι μια Βρετανίδα δικηγόρος Λιβανέζικης καταγωγής με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ.

Πρώτα χρόνια
Η Alamuddin, γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου. Κατά τη διάρκεια του Λιβανικού Εμφυλίου Πολέμου την δεκαετία του 1980, η οικογένεια Alamuddin εγκατέλειψε τον Λίβανο και εγκαταστάθηκε στο Gerrards Cross του Buckinghamshire όταν εκείνη ήταν δύο ετών. Ο πατέρας της, Ramzi Alam Uddin, από οικογένεια Δρούζων του Λιβάνου, κάτοχος μεταπτυχιακό από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, επέστρεψε στον Λίβανο το 1991. Η μητέρα της, Bariaa Miknass, από μια οικογένεια Σουνιτών Μουσουλμάνων, από την Τρίπολη του Βορείου Λιβάνου, είναι συντάκτης της παναραβικής εφημερίδας al-Hayat και ιδρυτής της εταιρείας δημοσίων σχέσεων International Communication Experts.

Έχει τρία αδέρφια : μια αδερφή, την Τάλα, και δυο αδερφούς, τον Σαμέρ και τον Ζιάντ, από τον πρώτο γάμο του πατέρα της.

Εκπαίδευση
Η Κλούνεϊ σπούδασε στο γυμνάσιο "Dr Challoner", ένα σχολείο θηλέων που βρίσκεται στο Amersham, Buckinghamshire. Στην συνέχεια σπούδασε στο St. Hugh's College της Οξφόρδης, όπου πήρε υποτροφία και το Βραβείο Shrigley. Το 2000, η Κλούνεϊ αποφοίτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο με πτυχίο στην Νομική. 

Το 2001 εισήχθη στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έλαβε το βραβείο Jack J. Katz Memorial Award για την αρίστευσή της στον νόμο περί ψυχαγωγίας. Για ένα εξάμηνο, ενώ σπούδαζε ακόμα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εργάστηκε στο γραφείο της Sonia Sotomayor, η οποία τότε ήταν δικαστής του αμερικανικού εφετείου.

Καριέρα
Η Κλούνεϊ έχει τα προσόντα για να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έγινε δεκτή στους δικηγορικούς συλλόγους της Νέας Υόρκης το 2002 και της Αγγλίας και Ουαλίας το 2010. Έχει, επίσης, εμπειρία σε διεθνή δικαστήρια στη Χάγη, συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Η Κλούνεϊ έχει αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, ανάμεσά τους η εκπροσώπηση του κράτους της Καμπότζης, του Αιγυπτιο-Καναδού δημοσιογράφου Mohamed Fahmy, του πρώην αρχηγού πληροφοριών της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Senussi, της Γιούλια Τιμοσένκο και του Julian Assange, και έχει υ... Διαβάστε περισσότερα
πάρξει σύμβουλος του Βασιλιά του Μπαχρέιν σε σχέση με την Ανεξάρτητη Εξεταστική Επιτροπή του κράτους με επικεφαλής τον Καθηγητή Μ. Σερίφ Bassiouni.

Για τα εαρινά ακαδημαϊκά εξάμηνα του 2015 και του 2016 ,η Κλούνεϊ ήταν επισκέπτης καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νομικής Σχολής της Κολούμπια.

Τον Οκτώβριο του 2014, η Κλούνεϊ είχε προσληφθεί για τον επαναπατρισμό των Ελγινείων. Τον Μάιο του 2015, η Ελλάδα αποφάσισε να σταματήσει τις νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση των γλυπτών και η εντολή προς την Κλούνεϊ ανακλήθηκε.

Τον Ιανουάριο του 2015, η Κλούνεϊ άρχισε τις εργασίες της σχετικά με την αναγνώριση της αρμενικής Γενοκτονίας.

Φιλανθρωπία
Η Κλούνεϊ είναι η πρόεδρος του Ιδρύματος Κλούνεϊ για την Δικαιοσύνη, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ στα τέλη του 2016 με σκοπό να προωθήσει την δικαιοσύνη στα δικαστήρια, τις κοινότητες και τις αίθουσες διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο.

Η Κλούνεϊ συνεργάστηκε με την Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Aurora στο ξεκίνημα της ύπαρξης της υποτροφίας Αμάλ Κλούνεϊ, η οποία δημιουργήθηκε για να επιτρέπει κάθε χρόνο σε μια φοιτήτρια από τον Λίβανο να φοιτά σε ένα διετές πρόγραμμα διεθνούς απολυτηρίου στο United World College Dilijan.

Προσωπική ζωή
Η Αμάλ Κλούνεϊ μιλάει αγγλικά, γαλλικά και αραβικά. Ο πατέρας της είναι ένας λιβανέζος Δρούζος και η μητέρα της είναι σουνίτισσα μουσουλμάνα. Το όνομά της προέρχεται από την αραβική λέξη أمل ʾamal, που σημαίνει "ελπίδα".

Στις 28 Απριλίου του 2014 αρραβωνιάστηκε τον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ και στις 7 Αυγούστου 2014 το ζευγάρι έλαβε τις άδειες του γάμου από τον δήμο του Κένσινγκτον και του Τσέλσι στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 στο δημαρχείο της Ιταλίας μετά από μια πολυτελή γαμήλια τελετή δυο μέρες νωρίτερα, επίσης στην Βενετία. Κουμπάρος του ζευγαριού έγινε ο φίλος του Κλούνεϊ Walter Veltroni, πρώην δήμαρχος της Ρώμης. Ο γάμος τους αναφέρθηκε ευρέως στα μέσα ενημέρωσης. Τον Οκτώβριο του 2014 ανακοινώθηκε ότι το ζεύγος Κλούνεϊ είχε αγοράσει το Mill House, σε ένα νησί στον ποταμό Τάμεση με κόστος περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

Τον Φεβρουάριο του 2017 ανακοινώθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή του CBS ότι η Κλούνεϊ ήταν έγκυος και ότι η ίδια και ο σύζυγός της περίμεναν δίδυμα.Τον Ιούνιο του 2017 η Αμάλ Κλούνεϊ γέννησε δίδυμα, μια κόρη και ένα γιο, που πήραν αντίστοιχα τα ονόματα Ella και Alexander.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Viral ο Τζόρτζ Κλούνεϊ: Η στιγμή που βοηθά τη σύζυγό του Αμάλ να διορθώσει το φόρεμά της Viral ο Τζόρτζ Κλούνεϊ: Η στιγμή που βοηθά τη σύζυγό του Αμάλ να διορθώσει το φόρεμά της  πριν 2 χρόνια
George Clooney: Είναι η Julia Roberts η αιτία του φημολογούμενου χωρισμού του από την Amal Alamuddin; George Clooney: Είναι η Julia Roberts η αιτία του φημολογούμενου χωρισμού του από την Amal Alamuddin;  πριν 4 χρόνια
Τα σύννεφα έφεραν... καταιγίδα: Πλημμύρισε το αρχοντικό των Κλούνεϊ στο Λονδίνο Τα σύννεφα έφεραν... καταιγίδα: Πλημμύρισε το αρχοντικό των Κλούνεϊ στο Λονδίνο   πριν 4 χρόνια
Τζορτζ Κλούνεϊ και Αμάλ Αλαμουντίν - Φουντώνουν οι φήμες για διαζύγιο Τζορτζ Κλούνεϊ και Αμάλ Αλαμουντίν - Φουντώνουν οι φήμες για διαζύγιο   πριν 4 χρόνια
Παράπονα του Τζορτζ Κλούνεϊ για τη σύζυγό του - Τι δώρο του έκανε η Αμάλ για τα γενέθλιά του Παράπονα του Τζορτζ Κλούνεϊ για τη σύζυγό του - Τι δώρο του έκανε η Αμάλ για τα γενέθλιά του  πριν 5 χρόνια
George Clooney: Μπαμπάς για δεύτερη φορά; George Clooney: Μπαμπάς για δεύτερη φορά;  πριν 5 χρόνια
Για πρώτη φορά: δείτε τα δίδυμα παιδιά της Αμάλ και του Τζορτζ Για πρώτη φορά: δείτε τα δίδυμα παιδιά της Αμάλ και του Τζορτζ  πριν 6 χρόνια
Αντζελίνα  Τζολί: Γιατί Αντζελίνα Τζολί: Γιατί "μισεί θανάσιμα" την Αμάλ Κλούνεϊ  πριν 6 χρόνια
Amal & George Clooney: Σε σπάνια εμφάνιση με τα δίδυμα  Amal & George Clooney: Σε σπάνια εμφάνιση με τα δίδυμα   πριν 6 χρόνια
Η Amal Clooney εξομολογείται τον έρωτά της Η Amal Clooney εξομολογείται τον έρωτά της  πριν 6 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551