Αναζήτηση
Ντικ Τσένεϊ (Dick Cheney) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
30/01/1941
Ηλικία
83
Βιογραφικό
Ο Ντικ Τσένεϊ (γενν. 30 Ιανουαρίου 1941), ήταν ο 46ος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζωρτζ Ουώκερ Μπους.

Ο Τσένεϊ γεννήθηκε στο Λίνκολν, Νεμπράσκα αλλά σύντομα μετακόμισε στο Κάσπερ Ουαϊόμινγκ όπου μεγάλωσε.
Άρχισε την πολιτική σταδιοδρομία του ως οικότροφος για τον Γερουσιαστή William Α. Steiger, προετοιμάζοντας την πορεία του για τον Λευκό Οίκο κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Τζέραλντ Φορντ όπου υπηρέτησε ως Αρχηγός του Επιτελείου του Λευκού Οίκου. Το 1978, ο Τσένεϊ εκλέχτηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων για το Ουαϊόμινγκ και επανεκλέχτηκε πέντε φορές. Ο Τσένεϊ διορίστηκε Υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζωρτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους, μια θέση που διατήρησε για ένα μεγάλο μέρος της θητείας του Μπους. Κατά την διάρκειά της, επιτήρησε μεταξύ άλλων την επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου το 1991.

Ο Τσένεϊ συμμετείχε στην προεδρική εκστρατεία του Τζωρτζ Ουώκερ Μπους το 2000 και επιλέχθηκε ως αντιπρόεδρος.
Ο Τσένεϊ συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πόλεμο του Ιράκ και τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και οι τρόποι αντιπαράθεσης που έχει έχουν προκαλέσει αμφίρροπες κριτικές. Στον ιδιωτικό τομέα, είναι ο προηγούμενος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Halliburton.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551