Αναζήτηση
Πυξ Λαξ (συγκρότημα) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Οι Πυξ Λαξ ήταν ελληνικό έντεχνο / εναλλακτικό συγκρότημα, που κατά τη δεκαπενταετή πορεία του στην ελληνική μουσική σκηνή σημείωσε αξιοσημείωτη επιτυχία, έχοντας στο ενεργητικό του δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Δημιουργήθηκαν το 1989 και εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1990 με το δίσκο "Τι άλλο να πεις πιο απλά". Η ονομασία τους προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα και σημαίνει "Με γροθιές και κλωτσιές". Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004 κλείνοντας την πορεία του με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, ενώ σε αυτούς προστέθηκε αργότερα και ο Μάνος Ξυδούς.

Το συγκρότημα απάρτιζαν επίσης, κατά καιρούς, και οι μουσικοί Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα), Νίκος Γιαννάτος (μπάσο), Δήμητρα Καραμπεροπούλου (ακορντεόν), Άλκης Παπαδόπουλος (πλήκτρα), Κώστας Σαρδέλης (ηλ.μπάσο, κιθάρα), Βασίλης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα * παλιότερα ήταν μέλος στο συγκρότημα Σπυριδούλα) , Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα * μέλος των Tsopana Rave), και Δημήτρης Κανελλόπουλος (αργότερα Domenica).

Κάπου στις παρυφές της δεκαετίας του 90', ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, δυο παιδικοί φίλοι προερχόμενοι από τις δυτικές συνοικίες γύρω από την Αθήνα, παρέδωσαν κάποια ηχογραφημένα τραγούδια στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρεία και με τη βοήθεια του τρίτου άρχισε να διαφαίνεται δισκογραφικά η ύπαρξη των Πυξ Λαξ.
Έναν χρόνο αργότερα πραγματώθηκε ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος.

Το 2004 οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν πως θα διαλυθούν αφού προηγηθούν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένας ακόμη ζωντανός δίσκος. Ο δίσκος ονομάστηκε Τέλος, και περιέχει πολλά από τα γνωστά τραγούδια τους με συμμετοχές καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν στις εμφανίσεις του Λυκαβηττού στις 18 Σεππτεμβρίου του 2004, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Όναρ, οι Domenica.

Αυτό ήταν το τέλος των Πυξ Λαξ, που χαρακτηρίστηκαν ως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν αυτόνομη δισκογραφικά πορεία.

Το 2010, έξι δηλαδή χρόνια μετά την διάλυση του συγκροτήματος, έφυγε από τη ζωή ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αλλά και ο εμπνευστής των Πυξ Λαξ ως συνολο, Μάνος Ξυδούς. Ήταν εκείνος που ως παραγωγός στις αρχές, αλλά και ως ε... Διαβάστε περισσότερα
νεργό μέλος αργότερα, άφησε το δικό του μουσικό, και όχι μόνο, στίγμα στο συγκρότημα.

Το καλοκαίρι του 2011, οι Πυξ Λαξ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή περιοδεία συναυλιών σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, συναυλίες οι οποίες θα συνέβαιναν αργότερα, επισπεύστηκαν όμως λόγω του θανάτου του Μάνου Ξυδούς ένα χρόνο νωρίτερα, με αποτέλεσμα αυτός ο κύκλος να κλείσει με αυτήν την περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς.

Οι συναυλίες αυτές έγιναν με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση, στα Ιωάννινα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα, στην Λάρισα, στην Αγία Νάπα της Κύπρου, αλλά η μεγαλύτερη και πολυαναμενόμενη πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 13 Ιουλίου του 2011, συναυλία η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 75.000 ακροατές του συγκροτήματος. Τον Αύγουστο, συνέχισαν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ξεκινώντας από το Καρπενήσι (6/8) και συνεχίζοντας στην Καλαμάτα (10/8), στην Ολυμπία (12/8), στη Θεσσαλονίκη (7/9), στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα (10/9), στην Πάτρα (17/9), αλλά και στο Ηράκλειο της Κρήτης (26/9).
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Πότε θα είναι η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ; Πότε θα είναι η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ;   πριν 7 ημέρες
Πυξ Λαξ: Η συγκινητική αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά Πυξ Λαξ: Η συγκινητική αφιέρωση στον Βασίλη Καρρά  πριν 4 μήνες
Άγρια διαμάχη Σπύρου Πώρου – Φωτεινής Ψυχίδου με αφορμή το σκάνδαλο με τους Πυξ Λαξ Άγρια διαμάχη Σπύρου Πώρου – Φωτεινής Ψυχίδου με αφορμή το σκάνδαλο με τους Πυξ Λαξ   πριν 2 χρόνια
Oργισμένη ανάρτηση του Μπάμπη Στόκα για τον ντράμερ των Πυξ Λαξ Oργισμένη ανάρτηση του Μπάμπη Στόκα για τον ντράμερ των Πυξ Λαξ  πριν 2 χρόνια
Πυξ Λαξ: «Δεν έχουμε σχέση με τον ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου» Πυξ Λαξ: «Δεν έχουμε σχέση με τον ντράμερ που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου»  πριν 2 χρόνια
Η αποκάλυψη για την Η αποκάλυψη για την "τελευταία συναυλία των Πυξ-Λαξ"  πριν 4 χρόνια
Ο Μπάμπης Στόκας μιλάει για τη διάλυση των Πυξ Λαξ – Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησαν Ο Μπάμπης Στόκας μιλάει για τη διάλυση των Πυξ Λαξ – Αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησαν  πριν 4 χρόνια
Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τους Πυξ Λαξ Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τους Πυξ Λαξ  πριν 6 χρόνια
Πυξ - Λαξ @ ΟΑΚΑ 12/7/18 Πυξ - Λαξ @ ΟΑΚΑ 12/7/18  πριν 6 χρόνια
Η μεγάλη επιστροφή των Η μεγάλη επιστροφή των "Πυξ Λαξ" είναι γεγονός!   πριν 6 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551