Αναζήτηση
ΝΕΒΜΑ (συγκρότημα) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Οι ΝΕΒΜΑ είναι ένα ελληνικό hip-hop συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1994. Έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους και σήμερα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Δεδεγκίκα ή Αλέξη Δ., Νίκο Παυλίδη ή Ισορροπιστή και Βαγγέλη Σερίφη ή DJ Rico.

Το 1993 γνωρίστηκαν ο Νίκος Παυλίδης και ο Αλέξανδρος Δεδεγκίκας και ξεκίνησαν δημιουργώντας το σχήμα Mad Caps, όντας μέλη της Freestyle Productions και των Radicals. Ο Δημήτρης Kαντάρης και ο Νεκτάριος Καραγιάννης από την Ηλιούπολη είχαν το σχήμα Drama'n'Vinyl. Το 1994 οι τέσσερις δημιούργησαν τους ΝΕΒΜΑ που σήμαινε "«νεύμα», δηλαδή σου κάνω νόημα". Το 1997 κυκλοφόρησε μέσω της Freestyle Productions και της Wipeout Records ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Μακριά απ' τη γιορτή με παραγωγή και συμμετοχή σε δύο κομμάτια από τον B.D. Foxmoor. Την ίδια χρονιά οι ΝΕΒΜΑ αποχωρούν από τη Freestyle Productions και σήμερα ο δίσκος αυτός έχει αποκηρυχθεί από το συγκρότημα όπως λένε σε συνέντευξή τους: "Δεν τον αναγνωρίζουμε σαν δίσκο μας, επειδή είχαν βάλει πολλά άτομα το χέρι τους μέσα." και "Περνούσε προς τα έξω κάτι που δεν ήμασταν."

Μετά τον πρώτο δίσκο στο συγκρότημα εισχωρεί ο DJ Rico και ο DJ Faid. Την περίοδο αυτή ορίζουν το όνομά τους ως Νοητική Επανάσταση Βγαλμένη Με Αίμα. Το 1998 κυκλοφορεί η δεύτερη τους δουλειά, ο ομώνυμος δίσκος ΝΕΒΜΑ, πάλι από τη Wipeout Records μακριά όμως από τη Freestyle Productions αυτή τη φορά, με την παραγωγή από τον Coti K.. Κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων αποχωρεί ο Νεκτάριος Καραγιάννης (Αδιαπέραστος). Το 2000 κυκλοφορεί η τρίτη δισκογραφική δουλειά των ΝΕΒΜΑ με τίτλο Όταν επιστρέψουμε στη γη από την Studio II Records. Μετά τον δίσκο αυτό αποχωρεί από το συγκρότημα και ο DJ Faid. Αργότερα θα αποχωρήσει και ο Δημήτρης Kαντάρης, ο οποίος μαζί με τον Νεκτάριο Καραγιάννη και το μέλος των Ονειροπαγίδα, Χρήστο Λαϊνά, θα δημιουργήσει το 2003 το συγκρότημα Ως Αιδώ. Οι εναπομείναντες ΝΕΒΜΑ (Ισορροπιστής, Αλέξης Δ. και DJ Rico) μπαίνουν στο label του Νίκου Βουρλιώτη και των Goin' Through, Family. Αποτέλεσμα της κίνησής τους αυτής είναι οι συμμετοχές των μελών τους σε κυκλοφορίες άλλων καλλιτεχνών του Family και η κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου τους, Απ' αυτούς που λατρεύεις να μισείς. Τώρα πλέον ορίζουν το όνομά τους ως Νοητική Επανάσταση Βάσει Μουσικής Ασυλίας. Η πέμπτη δισκογραφική τους δουλειά, και δεύτερη μέσω του Family, με τίτλο Ήχος ανοχής κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 2008.Το 2009 αποχωρει ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΕΛΤΑ απο τους ΝΕΒΜΑ με αποτελεσμα οι ΝΕΒΜΑ να αποτελουνται πλεον απο 2 ατομα , τ... Διαβάστε περισσότερα
ον Ισορροπιστη και τον Dj Rico. Το Σεπτέμβρη του 2009 εισχωρεί στο συγκρότημα ο Αλχημιστής και έτσι οι ΝΕΒΜΑ αποτελούνται πλέον απο τον Ισορροπιστή, DJ Rico και Αλχημιστή.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Να σου περάσει - Το νέο βιντεο κλιπ της Κατερίνας Στικούδη Να σου περάσει - Το νέο βιντεο κλιπ της Κατερίνας Στικούδη  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551