Αναζήτηση
Γιάννης Λουκάκος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
19/11/1973
Ηλικία
51
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Λουκάκος , (19 Νοεμβρίου 1973 , Βιρτζίνια Μπιτς) , είναι Ελληνοαμερικανός σεφ, αρχιμάγειρας, τηλεοπτικός μάγειρας και συγγραφέας.

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στο Βιρτζίνια Μπίτς των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ τελειώνοντας το λύκειο το 1991 επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University, όπου αποφοίτησε το 1996.

Άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική.

Αποδείχθηκε ότι η μαγειρική για τον Γιάννη ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και έτσι αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά.

Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), μία από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο.

Οι σπουδές μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα διήρκεσαν δύο έτη.

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο "Waldorf Astoria" και στο εστιατόριο "Park Avenue Cafe".

Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο "Boschetto", αρχικά ως sous chef ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως σεφ.

Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον Όμιλο Yes Hotels & Restaurants ("Semiramis", "Twentyone", "Periscope"), στη θέση του Executive Chef της εταιρείας.

Μέσα από αυτήν τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική για το οποίο αναδείχτηκε και έλαβε το βραβείο Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.

Ακολουθώντας το όραμά του για ένα δικό του εστιατόριο αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Το άνοιγμα του "Ψωμί & αλάτι" στις 2 Απριλίου 2009, αποτελεί, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς του στόχους.

Το βιβλίο του "Ψωμί και αλάτι: The cookbook" βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από Έλληνα συγγραφέα.

Τον Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Chef από την αρχή". Στο νέο του βιβλίο, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλι... Διαβάστε περισσότερα
κία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό: μια μηλόπιτα.

Το δεύτερο βιβλίο του Γιάννη Λουκάκου "Chef από την αρχή" απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα.

Μέσα από το βιβλίο Chef από την αρχή μικρά και μεγάλα "παιδιά" προσεγγίζουν με τη βοήθεια του chef, πάνω από 50 συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία όλων των αντίστοιχων φωτογραφιών.

Το καλοκαίρι του 2014 αλλά και του 2015 ήταν σεφ στο εστιατόριο Ραμπαγάς στην Σίφνο.Aπο το 2010 ως το 2013 ο Γιάννης Λουκάκος συμμετείχε, ως κριτής, στις δύο πρώτες σεζον του επιτυχημένου τηλεοπτικού προγράμματος Master Chef, το οποίο προβλήθηκε από το Mega Channel, ενώ το 2011 συμμετείχε επίσης ως κριτής στην τηλεοπτική εκπομπή Master Chef Junior.

Απο το 2013 ως το 2014, παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή Dr Cook για 2 σεζόν, στην οποία δίδασκε σε μιαν ομάδα 5 μαθητευόμενων, βασικές θεωρίες και τεχνικές της κουζίνας.

Το 2015 άρχισε η προβολή της εκπομπής Just Cooking από τη συχνότητα του Star Channel, στην οποία ο Λουκάκος ήταν παρουσιαστής αλλά και παραγωγός.

Από το 2017, παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής Luc & Cook στο YouTube.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Γιατί αποχώρησε από το MasterChef ο Δημήτρης Σκαρμούτσος; Γιατί αποχώρησε από το MasterChef ο Δημήτρης Σκαρμούτσος;  πριν 6 μήνες
Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Λουκάκο Δύσκολες ώρες για τον Γιάννη Λουκάκο  πριν 2 χρόνια
Γ. Λουκάκος: Θα ήθελα να είμαι σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή Γ. Λουκάκος: Θα ήθελα να είμαι σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή  πριν 5 χρόνια
Ο Γιάννης Λουκάκος μιλάει στην εκπομπή Ο Γιάννης Λουκάκος μιλάει στην εκπομπή "Όλα λάθος"  πριν 5 χρόνια
Γιάννης Λουκάκος: 10 χρόνια Γιάννης Λουκάκος: 10 χρόνια "Ψωμί και αλάτι"  πριν 5 χρόνια
Η αποκάλυψη: «Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατέβαζε χάπια για να αντεπεξέλθει» Η αποκάλυψη: «Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατέβαζε χάπια για να αντεπεξέλθει»  πριν 5 χρόνια
Γιάννης Λουκάκος: Γιάννης Λουκάκος: "Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος κατέβαζε χάπια για να αντεπεξέλθει"  πριν 5 χρόνια
"Το MasterChef στο τέλος μου άφησε μια πικρή γεύση"  πριν 5 χρόνια
Ο Γιάννης Λουκάκος μιλάει στο Πρωινό Ο Γιάννης Λουκάκος μιλάει στο Πρωινό  πριν 5 χρόνια
Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Οι δυσκολίες στο Λονδίνο και ο τρομακτικός Gordon Ramsay Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Οι δυσκολίες στο Λονδίνο και ο τρομακτικός Gordon Ramsay  πριν 6 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551