Αναζήτηση
Κανελλίνα Μενούτη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ψηλή, ξανθιά, η 30χρονη Κανελλίνα, με το παράξενο μανιάτικο όνομα, που πρόσφατα είδαμε στο «Straight story» του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, μοιάζει με Σκανδιναβή. «Ολοι μου το λένε», παραδέχεται. Υστερα από πολλά χρόνια θητείας στον κλασικό χορό και με δυνατές σπουδές γαλλικής φιλολογίας, αποφάσισε τελικά να δώσει εξετάσεις στη σχολή του Βασ. Διαμαντόπουλου, «αφήνοντας αναγκαστικά πίσω το διδακτορικό μου». Συνεχίζει όμως να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα. «Το λατρεύω, και είναι κι ένας τρόπος για επιπλέον εισόδημα. Και σίγουρα προτιμότερος από το να δούλευα σε μια καφετέρια, όπως κάνουν πολλοί συνάδελφοι».

Πριν καν τελειώσει τη σχολή μπήκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, όπου βρίσκεται και σήμερα. Σύντομα μάλιστα θα την δούμε και στον «Ηλίθιο» του Ντοστογέφσκι σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στον ρόλο μιας από τις κόρες του στρατηγού. «Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως η διασκευή του έργου βγαίνει και μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς μας στις πρόβες», εξηγεί. Γρήγορα προσέχω πως μαζί της κρατά χαρτάκια με ατάκες του Ντοστογέφσκι. Σε λίγο έχει πρόβα.

Έχει παίξει και σε άλλες σημαντικές παραστάσεις του Εθνικού. Στον «Μαύρο μοναχό», τον «Ταρτούφο» (πολύ πρόσφατα), το «Ονειρόδραμα». Παλιότερα είχε κάνει ένα πέρασμα κι από το τηλεοπτικό «Σχεδόν ποτέ» του Περάκη, στο ρόλο μιας μπαργούμαν που σχολίαζε τα τεκταινόμενα. Στο «Straigh story» όμως είχε πολύ μεγαλύτερο ρόλο: ενσάρκωνε μια κοπέλα που ερωτεύεται ένα αγόρι σε μια φανταστική Ελλάδα όπου το κανονικό είναι οι σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων. «Είναι μια αντεστραμμένη κοινωνία. Κι αυτό είναι το ενδιαφέρον».

«Μ' ενοχλεί η αλαζονεία και ο ανταγωνισμός», λέει στο τέλος της κουβέντας μας. Και την προβληματίζει ιδιαίτερα η ανεργία. Την πορεία της στο θέατρο και το σινεμά, πάντως, δεν την θεωρεί αυτοσκοπό. «Κάνω ένα ταξίδι. Και μια από τις στάσεις μου είναι και το θέατρο. Μετά δεν ξέρω πού θα με βγάλει αυτός ο δρόμος».

Πηγή: enet.gr
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551