Αναζήτηση
Σίλβια Κρίστελ (Sylvia Kristel) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
28/09/1952
Θάνατος
17/10/2012
Ηλικία
60
Βιογραφικό
Η Σίλβια Κριστελ ήταν Ολλανδή ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια.
Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 14 ετών και ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι για μια άλλη γυναίκα.
Ακόμα, μόλις στα 9 της είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από έναν μεγάλης ηλικίας ένοικο του ξενοδοχείου που διατηρούσε η οικογένειά της.
Στα 17 της ασχολήθηκε με το μόντελινγκ και στα 21 της, το 1973, κέρδισε τον τίτλο της Miss Europe.
Αγαπούσε πολύ τις ξένες γλώσσες και έμαθε να μιλά Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.
Έγινε γνωστή στο κοινό παγκοσμίως  το 1974, από τον ομώνυμο ρόλο της στη γαλλική αισθησιακή ταινία "Emmanuella" αλλά εξίσου επιτυχία σημείωσε και με την ταινία "Lady Chatterley's Lover" το 1981.
Η πρώτη σχέση της που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν με τον Βέλγο συγγραφέα Hugo Claus με τον οποίο απέκτησε το 1975 το πρώτο της παιδί, τον Arthur.
Το 1979 όμως χώρισε καθώς γνώρισε τον ηθοποιό Ian McShane με τον οποίο για μια 5ετία είχαν μια θυελλώδη σχέση.
Βασίστηκε πάνω του πως θα την βοηθούσε να πετύχει μια λαμπρή καριέρα και μετακόμισαν μαζί στο Λος Άντζελες.
Η σχέση τους δεν κράτησε και όχι μόνο αυτό αλλά η γνωστή σε όλους μας "Εμανουέλα" είχε ξεκινήσει να παίρνει κοκαΐνη και να πίνει πολύ αλκοόλ.
Έπειτα, ακολούθησαν δύο γάμοι, ο ένας με έναν Αμερικανό επιχειρηματία με τον οποίο χώρισαν μόλις 5 μήνες μετά και ο άλλος με τον παραγωγό Phillippe Blot.
Υπήρξε φανατική καπνίστρια από την ηλικία των 11 ετών και δυστυχώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάσχει από καρκίνο του λάρυγγα που παρότι προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει ακόμα και με χειρουργική επέμβαση, εξαπλώθηκε και πήγε στους πνεύμονες και στον οισοφάγο. Όλα αυτά ξεκίνησαν το 2001.
Έντεκα χρόνια αργότερα, στις 12 Ιουνίου του 2012, παθαίνει εγκεφαλικό και χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση.
Το τέλος όμως ήρθε λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Οκτώβρη του 2012, όταν έσβησε στον ύπνο της.
Τελευταίες ειδήσεις
Πέθανε ο σκηνοθέτης της Πέθανε ο σκηνοθέτης της "Εμμανουέλας": Η ερωτική φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών και η πρωταγωνίστρια με το τραγικό τέλος  πριν 2 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551