Αναζήτηση
Πληροφορίες για τη συναυλία του Schiller με την Ilia Darlin | iShow.gr
Ειδήσεις
Πληροφορίες για τη συναυλία του Schiller με την Ilia Darlin
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011
15:35
Τρία από τα πιο δυναμικά και ανερχόμενα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής, με διεθνές αντίκρισμα, θα ξεσηκώσουν το κοινό που θα βρεθεί στο μοναδικό υπερθέαμα που ετοιμάζει ο Schiller για το Αθηναϊκό κοινό την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Gagarin 205.

Tareq – d:tek – Ilia Darlin τα δυναμικά opening acts της συναυλίας του Schiller στην Αθήνα


Tareq

Ο Tareq είναι από τα πιο ανερχόμενα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής και το 2010 κέρδισε τις εντυπώσεις με το ντεμπούτο άλμπουμ του Cocoon. Ένα άλμπουμ που περιέχει τις ραδιοφωνικές επιτυχίες Cold και Mosquito (σε παραγωγή με το V-Sag), καθώς και τα ντουέτα Feel me με τη Νατάσσα Μποφίλιου και Playboy με τις Marsheaux, ενώ συμπεριλήρφθηκε από media και μουσικόφιλο κοινό στους καλύτερους δίσκους του 2010. Παράλληλα έχει γράψει τη μουσική παραγωγή σε θεατρικές παραστάσεις, με πιο πρόσφατη τη μεγάλη off-broadway επιτυχία της περσινής σεζόν, την παράσταση "Rejected".

Ο multicultural Tareq, μισός Ιορδανός και μισός Έλληνας, σπούδασε πιάνο και αλτικόρνο και από μικρός άρχισε να ασχολείται με την μουσική παραγωγή, το dj-ing και το τραγούδι. Το 2002 δημιούργησε τη nu-electro μπάντα TechSoir και κυκλοφόρησαν το album Dark Room (2008). Έχει εμφανιστεί στο Ejekt festival και δίπλα σε ονόματα όπως Jessica 6, UNKLE, Hercules and Love affair, James, Chicane, Fischerspooner, Digitalism, The Fall παρουσιάζοντας πάντα ένα ξεσηκωτικό upbeat ηλεκτρονικό setlist, ενώ με τις εμφανίσεις του ως dj έχει συνεργαστεί με Swayzak, Mighty Mouse, Bottin, Grum, Shit Robot, Metope, V-Sag και αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα της Αθηναϊκής σκηνής. Παράλληλα ασχολήθηκε με το remixing και μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Casey Spooner, η Gala, οι GAD, η Kid Moxie, οι Blow Waves, οι Snoopy Lads, ο Rod Thomas.


d:tek (LeFreak)

Στη σκηνή θα τον συνοδεύει μουσικά ο d:tek μουσικός παραγωγός και remixer, προτείνει ξεκάθαρα εδώ και χρόνια τη δική του άποψη για την ηλεκτρονική μουσική. Συνδυάζοντας τον αναλογικό ήχο με καθαρά beats και τα έντονα bass lines με pop melodies, χαρίζει ένα ιδιαίτερο ύφος στις μουσικές του δημιουργίες.

Έχει συνεργαστεί με τα πιο ενδιαφέροντα εγχώρια ονόματα όπως Marsheaux, Flakes, Techsoir, Dimi Phaze κ.α ενώ τα remixes του για τους Heads We Dance, The Blow Waves και Tesla Boy έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο buzz στο internet.

Στο τέλος του 2011 αναμένεται η πρώτη του solo δισκογραφική δουλειά (LeFreak Show) από την EMI/ Undo Records, κομμάτια της οποίας θα απολαύσουμε και live στο Gagarin 205 ενώ ανάμεσα στις εμφανίσεις του ξεχωρίζουν η πρόσφατη, στη συναυλία των Jessica 6 στην Αθήνα, δίπλα στον John Acquaviva και τον Legowelt. Επίσης – ως το ένα δεύτερο του πετυχημένου δίδυμου των Replicas - μοιράζεται τα decks με τους Jerry Bouthier, Andrea Gorgerino, JBAG, Cassius, Punks Jump Up, Autokratz, Publicist, Black Devil Disco Club αλλά και το stage με τους θρυλικούς Visage στο Λονδίνο.

Μέσα από το project ‘wanna b’ έχει συνεργαστεί με τους Tatu (KCTV/Trip), StRobot (LaRoboterie) και Hugo Sannchez. Τους τελευταίους μήνες το project Sally Spektra (που συμμετέχει μαζί με τον Tareq και την DJGirl) δόνησαν το αθηναϊκό nightlife με τα cult electric parties τους.

Παράλληλα δεν λείπουν συνεργασίες με τους Rex The Dog, Tape To Tape, Grum, Flying Lilis Brothers, Synth Noir, Amateur Boyz κ.α., είναι ένας από τους ιδρυτές του www.waveradio.gr, ενώ παράλληλα περνάει το χρόνο του “on air”, διδάσκοντας μουσική σε επαγγελματικές σχολές και συμμετέχει πάντα σε ενδιαφέρουσες μπάντες όπως και αυτό της Ilia Darlin.


Ilia Darlin

Η Ilia Darlin, (κατά κόσμο 'Ιλια Πατάπη) είναι ότι πιο φρέσκο έχει παρουσιάσει η ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια και παρότι είναι μόλις εικοσιτεσσάρων ετών, έχει ήδη αφήσει το δικό της στίγμα στην ελεκτροπόπ. Από μικρή φοιτούσε στο Εθνικό Ωδείο και και στα δεκαεννιά της δημιουργεί το electro pop συγκρότημα Stiletto Scag κατακτόντας την underground σκηνή της Αθήνας. Προκαλεί αίσθηση με τον intellectual αυθορμητισμό της και το stage presence της από εμφανίσεις στα θρυλικά πάρτυ των amateur boyz και στο Synch Festival. Ο Νίκος Περάκης βρίσκει ενδιαφέρουσα τη ζωή της και την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και αποφασίσει να είναι ένα από τα κύρια πρόσωπα του docufiction του, Art Therapy (2010).

Όπως αναφέρεται και στην ταινία η Ilia φεύγει στο Λονδίνο για να κυνηγήσει το όνειρο της σε ηλικία 21 ετών. Το καλοκαίρι του 2010 ηχογραφεί στο Λος Αντζελές στα στούντιο της Universal με παραγωγό τον Chris Bolden (En Vogue) το πρώτο της άλμπουμ, ενώ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Konvict Records, δισκογραφική του Akon. Το μεγαλύτερο μουσικό website της Αγγλίας, Pop Justice, είχε το Hit me ως τραγούδι της ημέρας και τη φιλοξένησε στην πρώτη σελίδα του με συνέντευξη και παρουσίαση του videoclip Car Crash. Έχει τραγουδήσει σε project του βρετανικού MTV, η Lifo την συμπεριέλαβε στη λίστα με τους "Influentials of the year 2010", συμμετείχε στο Madwalk, ενώ το CNN θα παρουσιάσει μέσα στο Φεβρουάριο.

Με πάντα μία προσεγμένη και ιδιαίτερη αισθητική, η Ilia Darlin μέσα από τα live της, την παρουσία της και τα βιντεοκλίπ της, παρουσιάζει μία ιδιαίτερη καινοτομία άξιας προσοχής. Σε λίγους μήνες θα κυκλοφορήσει από την EMI η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, η οποία ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη με παραγωγό τον Billy Mann.


Το δυναμικό line-up που προστίθεται στη συναυλία/οπτικο-ακουστικο θέαμα που έχει ετοιμάσει ο Schiller, δυναμιτίζει ακόμα την προσμονή του κοινού που θα βρεθεί στο Gagarin 205, στην Αθήνα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ο Schiller θα παρουσιάσει τη μοναδική αυτή ambient παραγωγή του στη Θεσσαλονίκη και στο Block 33, με opening act τους Liebe.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - GAGARIN 205, ΑΘΗΝΑ
(Opening act: Tareq – d:tek – Ilia Darlin)


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - BLOCK 33, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
(Opening act: Liebe)


Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται.


Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 30 ευρώ
Ταμείο την ημέρα της συναυλίας: 35 ευρώ


Σημεία προπώλησης

Ticket House | Metropolis | Hard Rock Café | Public | www.123merch.gr | www.ticketarena.gr


Σημεία προπώλησης

STAR.GR | MAD | BEST 92.6FM |
EN LEYKO | YES RADIO ΠΑΤΡΑ | WAVERADIO.GR |
OFFRADIO.GR | NEOLAIA.GR | COSMO.GR |
DAILYMOTION.COM | DOCTV.GR | MIXTAPE.GR

Σχετικά πρόσωπα
Σίλερ (συγκρότημα)
Ταρεκ (Tareq)
ΝτιΤεκ ΛεΦρικ
Ilia Darlin
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551