Αναζήτηση
O Τανιμανίδης, ο Τούρκος follower και η Γενοκτονία Των Ποντίων | iShow.gr
Ειδήσεις
O Τανιμανίδης, ο Τούρκος follower και η Γενοκτονία Των Ποντίων
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
18:44
Ο διάλογος μεταξύ του Πόντιου Τανιμανίδη και του "Νεότουρκου" θαυμαστή.
Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Έναν αιώνα μετά, η μνήμη παραμένει ζωντανή, όπως και ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Πόντιος Σάκης Τανιμανίδης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με ένα Τούρκο θαυμαστή του, ο οποίος κατάγεται από την Τραπεζούντα, την ωραιότερη πόλη των Ποντίων και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των μεγάλων Κομνηνών.

Ο Τούρκος, ο οποίος προφανώς ακολουθεί τον Σάκη Τανιμανίδη ως φαν του Έλληνα παρουσιαστή στο Survivor "Ελλάδα - Τουρκια", του έστειλε μήνυμα στο inbox, με το οποίο του ζητά ειλικρινή συγκνώμη για τα εγκλήματα που έκαναν οι Νεότουρκοι στους Πόντιους και τονίζει μάλιστα ότι θα πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη της ιστορίας. Ο Σάκης Τανιμανίδης είχε κάνει πριν λίγη ώρα ένα ποστ ως "περήφανος Πόντιος", ενόψει των 100 χρόνων από τη γενοκτονία (δες την παρακάτω φωτογραφία).

Η ειλικρινής φιλία μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων φαίνεται από την κυριολεκτική αποστροφή των απλών πολιτών προς τις ακραίες πολιτικές, εθνικιστικές θέσεις. Ο διάλογος του Τανιμανίδη με τον Τούρκο θαυμαστή, είναι αυτό που ζούμε όσοι έρθουμε σε επαφή με οποιονδήποτε ευρωπαϊστή Τούρκο. Στο εσωτερικό της Ανατολίας, δυστυχώς υπάρχουν ακόμα νωπές οι εθνικιστικές κορώνες, οι οποίες συμπορεύονται με τον αναλφαβητισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό.

Χρειάστηκαν λίγα μόνο χρόνια ώστε να γίνει εφικτό αυτό που οι Οθωμανοί δεν είχαν καταφέρει επί αιώνες. Να σβήσουν το ελληνικό στοιχείο. Με πρωτοφανή βαρβαρότητα και ακόμη πιο σοκαριστική μεθοδικότητα και σχεδιασμό, οι Νεότουρκοι επιχείρησαν να αφανίσουν τον ποντιακό ελληνισμό από την περιοχή. Μπορεί αριθμητικά να το κατάφεραν, απέτυχαν παταγωδώς ωστόσο να "σβήσουν" την ποντιακή ψυχή και την ιστορική μνήμη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που σήμερα 19 Μαΐου και 100 χρόνια μετά την τραγωδία παραμένει πιο ζωντανή και επίκαιρη από ποτέ.



Gossiptv-Στέφανος Κωνσταντινίδης

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Σάκης Τανιμανίδης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551