Αναζήτηση
Κατερίνα Ζαρίφη: Το J2US, οι προτάσεις που έχει δεχθεί και η Ελένη Μενεγάκη | iShow.gr
Ειδήσεις
Κατερίνα Ζαρίφη: Το J2US, οι προτάσεις που έχει δεχθεί και η Ελένη Μενεγάκη
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
16:29


Μια εφ'ολης της υλης συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αντωνάτο και το Yupiii.gr παραχώρησε η Κατερίνα Ζαρίφη.

Έχοντας στο ενεργητικό της μια δεσπόζουσα θέση στο πλευρό της πιο επιτυχημένης γυναίκας της ελληνικής τηλεόρασης και γεμάτη γνώση από όσα αντιμετώπισε πριν και μετά την Ελένη Μενεγάκη, σου μιλάει για την τηλεόραση που λατρεύει, για τους ανθρώπους που εκτιμά και θέλει να συνεργάζεται, αλλά και τα όνειρά της για το αύριο με έναν τρόπο που δεν μπορείς να προσπεράσεις.


Γιατί η Κατερίνα Ζαρίφη ζει για να περνάει καλά δουλεύοντας, δεν δουλεύει απλά για να γίνει διάσημη. Άλλωστε, πόση δημοσιότητα αντέχει η ζωή ενός τόσο κανονικού ανθρώπου όσο εκείνη;

Η μέρα που βγήκε θετική στον κορονοϊό

Να ευχηθώ σιδερένια... Πώς ήταν αυτή η φάση;

Όλο αυτό το πέρασα λίγο ροκ. Μέχρι να διαγνωστώ ήμουν μια χαρά, πίστευα ότι είναι ακόμα rapid test που θα βγει αρνητικό γιατί δεν είχα κάποιο σύμπτωμα. Μόλις διαγνώσθηκε ο κορονοϊός σαν να πατήθηκε ένα κουμπί και πλακώσαν όλα τα συμπτώματα! Πέρασα τρεις μέρες με πολύ υψηλό πυρετό που δεν σου κρύβω ότι με τρόμαξε αρκετά. Όμως το πήρα τσαμπουκαλίδικα και επανήλθαμε δριμύτεροι!

Δυσκολεύτηκες να επανέλθεις; Είδες ανθρώπους επιφυλακτικούς απέναντί σου;

Η αλήθεια είναι πως εγώ είχα περισσότερο το θέμα, δεν τους πολυπλησιάζα. Αυτό που με σόκαρε όμως, μπορώ να σου πω, είναι ότι τουλάχιστον με τους συνεργάτες της τηλεόρασης δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Ούτως ή άλλως εγώ ήμουν ψείρας, με μάσκες, αντισηπτικά και τα πάντα. Και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό γι' αυτούς, επειδή ο ιός αποδείχθηκε πιο πονηρός. Αλλά δεν αντιμετώπισα ρατσισμό, γιατί άκουσα ότι συμβαίνει και είναι θλιβερό. Εν τω μεταξύ, επειδή και με τον Αναστάσιο Ράμμο κολλήσαμε μαζί, δεν είχαμε κάτι τέτοιο – ήμασταν σετάκι!

Ήταν δική σου επιλογή να συνεργαστείς στο J2US με τον Αναστάσιο Ράμμο;

Ήταν η μία και πρώτη πρόταση που έκανα, όταν με ρώτησαν για τον τραγουδιστή με τον οποίο θέλω να είμαι μαζί στο show. Χωρίς να τον γνωρίζω βέβαια, πέρα από ένα τυπικό γεια. Παρόλο που σπάνια μου συμβαίνει με ανθρώπους, πλέον μπορώ να σου πω ότι είμαστε σετ! Έχουμε μία σχέση σίγουρα και εκτός J2US, με καθημερινή επαφή. Είναι ένα σπουδαίο πλάσμα ο Αναστάσιος, από τις πιο καλές ψυχές που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Εμένα με εξιτάρει φοβερά το σχιζοφρενικά ταλαντούχο αυτό πλάσμα και πιστεύω ότι αν έρθουν τα πράγματα όπως πρέπει είναι next best thing στη μουσική σκηνή. Τον λατρεύω!

Όταν λαμβάνεις μια όχι και τόσο καλή κριτική για την εμφάνισή σου στο J2US, στεναχωριέσαι για το τηλεοπτικό σου prestige;

Αν εξαιρέσεις το τραγούδι "Παππούς-γιαγιά” που δεν άρεσε σαν τραγούδι στην επιτροπή, είμαστε ένα ζευγάρι που ναι μεν κρινόμαστε αυστηρά αλλά από το οποίο έχουν και απαιτήσεις οι κριτές. Με κολακεύει αν η Δέσποινα Βανδή έχει απαιτήσεις από εμένα φωνητικά. Πάει να πει πως κάτι έχεις να δώσεις. Οπότε μπορώ να σου πω ότι είμαστε "χαχαπίτουρες”, δεν καταλαβαίνουμε πολλά. Μας ενδιαφέρει να βγει αξιοπρεπής η εμφάνισή μας. Θα στεναχωρηθώ αν μου πουν ότι δεν πάτησα νότα στο τραγούδι, γιατί έχω και ένα πολύ ταλαντούχο παρτενέρ. Για το τηλεοπτικό μου προφίλ δεν με απασχολεί γιατί δεν είμαι τραγουδίστρια και δεν με αγχώνει αν δεν πατήσω κάποια νότα. Δεν θα με πάρουν μετά από το Posidonio να μου πουν ότι η δουλειά που κλείσαμε δεν θα γίνει. Είναι cool η κατάσταση.

Μίλησε μου λίγο για το Roomies, πώς προέκυψε η πρόταση;

Οι Roomies σίγουρα είναι μια τηλεοπτική συγκυρία πολύ ευτυχής. Είναι κάτι που σκεφτήκαμε με τα κορίτσια, το προηγούμενο καλοκαίρι, βασισμένο σε δική μας ιδέα. Είναι μια τηλεοπτική συνεργασία "ζαχαρωτή”. Παρόλο που λένε πως οι γυναίκες σκοτώνονται μεταξύ τους, θεωρώ πως συνεννοούνται πολύ καλύτερα στη δουλειά. Πιο συχνά ακούμε καβγάδες μεταξύ ανδρών. Και όταν αυτές οι τρεις γυναίκες έχουν κοινά στοιχεία, αλλά είναι και τρεις εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, το πράγματα τσουλάει ωραία.

Πώς σου φαίνεται το αποτέλεσμα;

Εμένα μου αρέσει, γιατί είμαστε πιστές σε αυτό που είπαμε, ότι θα δείξουμε κάτι διαφορετικό. Είναι κάτι διαφορετικό οι Roomies. Θέλει την υπομονή του, τον χρόνο του. Ξέρεις πώς είναι τα τηλεοπτικά, θέλει μάχη αυτή η δουλειά.

Έκανες παρέα με τη Ντορέττα και τη Μαρία;

Ήμασταν φίλες, όχι κολλητές ποτέ. Κυρίως με τη Ντορέττα γνωριζόμασταν, κοινωνικά μόνο με τη Μαρία. Αλλά πλέον είμαστε οι άνθρωποι που θα μαζευτούμε το βράδυ σε ένα σπίτι να πιούμε ένα ποτό. Ξέρει η μία πράγματα της άλλης, είμαστε πιο δεμένες.

Συνεργάζεσαι με το MEGA, το OPEN ή τον Κοκλώνη; Ποια θεωρείς ότι είναι η βάση σου;

Εγώ με τον Νίκο Κοκλώνη γνωρίζομαι πάνω από μία δεκαετία. Παραμείναμε φίλοι και όταν ο Νίκος πέρασε τη δύσκολη εποχή του, που έλειπε από τα τηλεοπτικά. Με τρελαίνει αυτός ο άνθρωπος γιατί πραγματικά έχει μια εφηβική ορμή για την τηλεόραση. Παράλληλα είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να του πεις "σκέφτομαι αυτό” για τη δουλειά και την ίδια στιγμή να του πεις τι συνέβη και με τη σχέση σου. Είναι λίγο τέτοια η σχέση μας.


Ο Νίκος είναι η βάση μου αυτή τη στιγμή. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που σε αυτούς τους καιρούς έχουν την ορμή, ρε συ Κωνσταντίνε. Όπως στο σχολείο που παθιαζόμασταν με πράγματα και λέγαμε "Πάμε να το κάνουμε”. Έχει φυσικά και τη δυνατότητα, αλλά κι άλλοι άνθρωποι την έχουν, χωρίς να έχουν αυτή την ορμή. Γιατί η τηλεόραση συμφωνώ πως θέλει κεφάλαιο αλλά αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, αν δεν αγαπάς βαθιά το μέσο, δεν λειτουργεί το μέσο. Αν μου πει αύριο πως έχει κλείσει και μια εκπομπή στην Ισλανδία, να μάθω και ισλανδικά.

Εγώ πιστεύω πως είναι θέμα χημείας... Η δική σου ορμή κουμπώνει με τη δική του και προκύπτει αυτό που περιγράφεις.

Ρε παιδί μου, θα στο γυρίσω λίγο τούμπα. Βλέπω εσένα, σε βλέπω στo instagram, με όσα κάνεις για το Yupiii και για μένα είσαι ένας άνθρωπος έμπνευση στον χώρο αυτό, γιατί βλέπω πώς κάνεις τη δουλειά σου. Δεν μπορώ να πω ακριβώς τη συγκεκριμένη λέξη, αλλά έχει σχέση με ερωτισμό! (γέλια) Υπάρχει αυτός ο ερωτισμός. Και αν μου έλεγες εσύ πως σκέφτηκες κάτι για τη δουλειά, θα έμπαινα με τα μπούνια. Μου αρέσουν οι άνθρωποι με ορμή. Πάμε με ορμή και ας φάμε και ξύλο! Μας λείπει το κέφι...

Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά για προτάσεις που δέχεσαι... Για παράδειγμα, να είσαι μαζί με την Καινούργιου στο πρωινό. Γιατί δεν αποδέχθηκες κάτι από όλα αυτά;

Το 90% όσων έχουν γραφτεί είναι πραγματικότητα. Γιατί πια το τηλεοπτικό ρεπορτάζ γίνεται με σταθερή βάση. Εγώ το αποδέχομαι, είναι αληθές. Είχαμε συζητήσει και με την Κατερίνα Καινούργιου σε μια άλλη βάση. Για παράδειγμα την Καινούργιου τη γουστάρω με τρέλα, γιατί είναι ένας άνθρωπος που μαζί τσαλακωνόμαστε, κάνουμε πλάκα, λέμε για τις τρέσσες μας και εμένα μ' αρέσει αυτό το πιο χιουμοριστικό. Είναι δώρο να έχεις ξανθιά παρουσιάστρια πρωινού με χιούμορ. Εμένα το πρόβλημά μου πάντα ήταν το πρωινό ξύπνημα, γι' αυτό σταμάτησα και το πρωινό ραδιόφωνο. Έχει λίγο αρχίσει και παραπαίει ο οργανισμός μου, έχω λίγο κουραστεί.

Αισθάνεσαι λίγο αντάρτης απέναντι στη "συστημική" τηλεόραση;

Είμαι αντάρτης της τηλεόρασης, θα συμφωνήσω απολύτως. Αν με ρωτάς όμως οι "Roomies” είναι ένα concept που μου αρέσει. Το όνειρό μου στην τηλεόραση είναι ένα γυναικείο "Ράδιο Αρβύλα”. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω πως συμβαίνει αυτό που γίνεται και στα ροκ ραδιόφωνα, που δυσκολεύονται να μπουν γυναίκες στο μικρόφωνο. Υπάρχει τηλεοπτικό και σατιρικό σχόλιο πάρα πολύ ωραίο από πολλές γυναίκες και ένα γυναικείο "Ράδιο Αρβύλα”, μια εκπομπή δηλαδή με βάση το σχόλιο, για μένα θα ήταν ιδανικό. Στη βραδινή ζώνη πάντα!

Αυτό που με περιγράφεις θυμίζει και λίγο "Booth”. Γιατί δεν ήσουν τελικά;

Ο λόγος ήταν πως θα ήθελα κάτι τέτοιο να είναι βραδινό. Στο Booth με τρόμαξε λίγο και το κομμάτι το συμβουλευτικό. Δηλαδή ότι η Κατερίνα Ζαρίφη θα συμβουλεύει... Αυτό με τρόμαξε περισσότερο. Επίσης θεωρώ ότι το "Booth” είναι ένα εξαιρετικό concept που θα μπορούσε να στηθεί σε ωραία βάση.

Πώς βλέπεις τη φετινή σεζόν;

Αν μετρήσουμε φέτος τα τηλεοπτικά προγράμματα, τα βλέπετε και εσείς που ασχολείστε με το τηλεοπτικό, δεν μετριούνται! Υπάρχουν μέρες που οι πιο επιτυχημένες εκπομπές μπορούν να πέσουν στο 12% τηλεθέαση και λες "τι γίνεται;”. Ο κόσμος έχει παραμείνει πολύ στο σπίτι του και δεν ξέρεις πώς αισθάνεται. Επίσης, η ελληνική τηλεόραση συνδέεται με την Ενημέρωση και ο τηλεθεατής σου λέει "δεν θέλω άλλη ανακοίνωση με 100 νεκρούς”. Γι' αυτό φεύγει προς πλατφόρμες και συνδρομητικά. Το παθαίνω κι εγώ! Αρχίζω και παθαίνω μια φοβία πως θα σταματήσει το ωραίο που βλέπω και θα διακόψουν για να μου πουν κάτι δυσάρεστο. Που πρέπει να γίνει κι αυτό! Οπότε εκείνη την ώρα λες "Μήπως να δω Big Bang Theory και να ζήσω στη δική μου ευτυχισμένη φούσκα;”!

Το καλοκαίρι σε είδαμε ξανά στο πλατό της "Ελένης". Θες να μου μιλήσεις λίγο για εκείνη την ημέρα;

Πραγματικά με αυτό το κορίτσι κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι σαν να κάναμε εκπομπή χθες. Σαν να φύγαμε, πήγαμε να κοιμηθούμε και ήρθαμε να συνεχίσουμε. Έχουμε μία μοναδική χημεία με την Ελένη. Όπως λένε και στο Sex and The City "its the end of an era”, όντως ήταν τέλος εποχής! Αισθάνθηκα πως εκείνη τη στιγμή τηλεοπτικά συνέβαινε κάτι σημαντικό. Έβλεπα τον κόσμο που μας έλεγε "ρε παιδιά, τελειώνει μια εποχή”. Μας έχουν συνδέσει σίγουρα με πιο εύκολα χρόνια. Θα μου πεις είχαμε και την οικονομική κρίση. Ναι, αλλά δεν είναι και αυτό που ζούμε τώρα, που είναι ένα χουλιγουντιανό πλατό και δεν ξέρω πώς αντιμετωπίζεται. Η Ελένη για μένα είναι η Ελένη μου. Ήταν μια ευτυχής συγκυρία που συναντηθήκαμε και της χρωστάω σίγουρα όλη μου την τηλεοπτική υπόσταση. Η Ελένη έχει αυτό το μαγικό τρόπο να βγάζει αυτό που εσύ κρύβεις μέσα σου και δεν ξέρεις ότι το έχεις ή δεν το εκτιμούσες τουλάχιστον.

Έχετε μιλήσει έκτοτε; Είστε φίλες εκτός πλατό;

Η Ελένη δεν είναι ο άνθρωπος που θα πάρεις και θα μιλάς 85 φορές τη μέρα. Αλλά νομίζω έτσι είναι η φιλοσοφία της γενικότερα. Σίγουρα όμως είναι ο άνθρωπος που αν μου συμβεί κάτι και μπορεί να με βοηθήσει, έχω την άνεση να την πάρω τηλέφωνο και να της πω "please, βοήθεια”. Οπότε, αυτό νομίζω πως μας κάνει φίλες. Είναι πως έχεις ένα φίλο που μπορεί να μη μιλάτε κάθε μέρα αλλά όταν βρεθείτε το πιάνετε από το σημείο που το αφήσατε; Αυτό είναι η Ελένη!

Δημοσιεύματα ανέφεραν πως στο πλατό εκείνη την ημέρα υπήρξε άνθρωπος που μέχρι πριν λίγες ώρες μιλούσε άσχημα για τη Μενεγάκη. Εσύ αισθάνθηκες πως κάποιοι πήγαν μόνο για να φανούν;

Αυτό νομίζω πως υποτιμά τον ίδιο καταρχάς που ήρθε. Είναι ιδιαιτέρως υποτιμητικό για έναν άνθρωπο. Εγώ εκεί είδα τέτοια συγκινησιακή φόρτιση στο πλατό, δεν είδα κάποιο άνθρωπο που χαμογελούσε μόνο όταν άνοιγαν οι κάμερες. Δεν το έπιασα αυτό. Αν όντως έχει συμβεί πάντως, γιατί εκείνη την ημέρα βγήκε μια τρελή παραφιλολογία, για μένα είναι άλλη μία επιβεβαίωση πως η Ελένη είναι μια σταρ της ελληνικής τηλεόρασης. Πραγματικά όμως θεωρώ τρελό να πας σε αυτή τη στιγμή όταν δεν χωνεύεις έναν άνθρωπο, μόνο για να φανείς. Το βρίσκω εμετικό!

Εκτός Ελένης, θεωρείς πως η τηλεόραση σε αξιοποίησε όσο σου άξιζε;

Όχι! Μπορώ να σου πω με σιγουριά πως μετανιώνω για την ατολμία μου την εποχή του "Πρωινού Καφέ” με τον Νίκο Μουτσινά. Σήμερα κάνουμε μία φάρσα και αμέσως βγαίνει η χημεία μας. Τον λατρεύω τον Νίκο. Θεωρώ ότι τότε δεν δομήθηκε σωστά, ήταν μια χαμένη ευκαιρία. Εγώ δεν πιστεύω πως είμαστε δύο ίδιοι άνθρωποι. Είμαστε πολύ διαφορετικοί. Δεν μας χειρίστηκαν σωστά αλλά και εμείς σοκαριστήκαμε με όλο αυτό που συνέβη, την τόση επίθεση. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο στο πώς χειρίζεσαι το προϊόν "Ζαρίφη” αλλά και στο πώς κάνει χρήση η τηλεόραση στα προϊόντα της.


Ενώ ξεκινάμε και λέμε πως θα κάνουμε κάτι έτσι, έτσι και έτσι, ξαφνικά γυρνάμε πάλι στην πεπατημένη. Είναι κρίμα πραγματικά γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν, πολύ πιο ριζοσπαστικά, αλλά η τηλεόραση δεν έχει την υπομονή να τα στηρίξει. Η τηλεόραση και τα κανάλια είναι μαγαζιά που θέλουν να βγάλουν λεφτά. Υπάρχουν projects που θέλουν στήριξη! Μπορώ να θυμηθώ πράγματα, όπως ήταν το "Αλ Τσαντίρι” ή το "Ράδιο Αρβύλα” που ξαφνικά άλλαξε ώρα και εκτινάχθηκε. Μιλάμε για τετραπλάσια νούμερα! Είναι μια φωτεινή συγκυρία, ένα φωτεινό μυαλό που κάνει τη σωστή κίνηση.

Το έχεις βρει αυτό το φωτεινό μυαλό που θα ήθελες να συνεργαστείς;

Αν εξαιρέσουμε ελάχιστους, θα μπορούσα να συνεργαστώ με όλους τους άνδρες της τηλεόρασης. Και ο Γρηγόρης βγάζει χιούμορ, με τον Ουγγαρέζο έχουμε χημεία και φυσικά λατρεύω τον Νίκο Μουτσινά. Μου αρέσουν και άλλα παιδιά όμως, όπως ο Ράπτης ή ο Πασσάς, που θεωρώ ότι θα μου άρεσε να μπω και σε αυτή τη φιλοσοφία, την πιο ιντερνετ-επιθετική.

Θα ήθελες να κάνεις μια εκπομπή που θα έχει 100% την υπογραφή σου;

Αχ βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου. Εμένα το πλάνο μου ουσιαστικά, γιατί από εκεί ξεκίνησα κιόλας, είναι να είμαι και στο κομμάτι πίσω από τις κάμερες. Παρακολουθώ πολύ αμερικάνικη και γερμανική τηλεόραση, με ενδιαφέρει πάρα πολύ το κομμάτι του στησίματος. Άνετα θα έλεγα να με βάλετε backstage να στήνω projects, θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνω αυτό κάποια στιγμή. Θα ήθελα μια εκπομπή να έχει τη δική μου υπογραφή στο 100%, ίσως καλύτερα και αν δεν συμμετέχω εγώ. Μπορεί να σκέφτεσαι ένα project για τον εαυτό σου και να βλέπεις μια άλλη εικόνα για εσένα, που δεν ισχύει. Φυσικά θα ήθελα και μου αρέσει πάρα πάρα πολύ το στήσιμο των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σχετικά πρόσωπα
Κατερίνα Ζαρίφη
Ελένη Μενεγάκη
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551