Αναζήτηση
Αθηνά Οκονομάκου: Η απόγνωση μετά τη γέννηση του γιου της, η ψυχοθεραπεία | iShow.gr
Ειδήσεις
Αθηνά Οκονομάκου: Η απόγνωση μετά τη γέννηση του γιου της, η ψυχοθεραπεία
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
17:16


ΗΑθηνά Οικονομάκου, μία γυναίκα που την αγαπάει η κάμερα, που έχει χιλιάδες θαυμαστές και ακολούθους στα social media, είναι πάνω από όλα μαμά και σύζυγος και ένας άνθρωπος που έχει βιώσει δύσκολες στιγμές, έχει δουλέψει με τον εαυτό της και αποφάσισε να μιλήσει για όλα.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Celebrity, η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τις στιγμές απόγνωσης που έζησε μετά τη γέννηση του γιου της και εξηγεί τους λόγους, για τη συμβολή του συζύγου της, για το νόημα της ζωής και τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας της.

Διαβάστε χαρακητριστικό απόσπασμα:

Ποιο είναι το νόημα της ζωής για σένα;

Να νιώθεις ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος με τις επιλογές σου. Να μην κάνεις τίποτα που να σε καταπιέζει. Εγώ ήμουν πολύ πιεσμένο παιδί, ήθελα να είμαι η τέλεια μαθήτρια, η τέλεια αθλήτρια, η τέλεια μουσικός και όταν μεγάλωσα ήθελα να είμαι τέλεια στην δουλειά μου. Έχω ένα μόνιμο «πρέπει». Αυτό είναι καλό για τους άλλους γιατί παίρνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, αλλά είναι πολύ καταπιεστικό για μένα.

Επειδή λοιπόν έχω καταπιεστεί πολύ στη ζωή μου, έχω αποφασίσει να κάνω πράγματα πια που δεν με πιέζουν πια, και αυτά είναι να είμαι με την οικογένειά μου, να κάνω ταξίδια, να περνάω όμορφες χαλαρές στιγμές, να ασχολούμαι με ωραία πράγματα, να συνυπάρχω με ανθρώπους που έχουμε το ίδιο όραμα, να καλυτερεύω δίπλα στους φίλους μου και να τους βοηθάω και εγώ να γίνουν καλύτεροι. Μου αρέσει στη ζωή μου να επικρατεί ηρεμία, γαλήνη και εξέλιξη.

Υπάρχει κάποιο γεγονός στη ζωή σου τόσο καθοριστικό που άλλαξε τελείως την πορεία σου;

Πολλά. Το ότι αποφάσισα να μην ακολουθήσω το επάγγελμα του γεωπόνου, παρότι είχα περάσει, και γράφτηκα στη δραματική σχολή. Το ότι κόπηκε η σειρά που συμμετείχα στον Alpha και οι ίδιοι συντελεστές έκαναν τη «Ζωή της Άλλης», επιλέγοντας εμένα να κάνω την Ξένια έναν κομβικό ρόλο για την καριέρα μου. Ακόμη και η κρίση πανικού που έπαθα στο θέατρο άλλαξε την πορεία μου. Με έκανε να διαπιστώσω ότι, ενώ όλα ήταν φαινομενικά καλά, ένιωθα πάρα πολύ υγιής και όλοι έρχονταν σε εμένα για υποστήριξη, τελικά είχα και εγώ αδυναμίες. Και αυτό με οδήγησε στην ψυχοθεραπεία, πράγμα που μου άλλαξε όλη τη ζωή. Δεν είναι τυχαίο το ότι έξι μήνες μετά την ψυχοθεραπεία γνώρισα τον Φίλιππο, τον άντρα της ζωής μου.

Νιώθεις ότι οφείλεις πολλά στην ψυχοθεραπεία;

Προφανώς. Ήταν το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου. Το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό μου. Με βοήθησε στην επαγγελματική, την κοινωνική και την προσωπική μου ζωή.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μια υγιή σχέση μετά το παιδί;


Κατανόηση και σεβασμός. Είναι πολύ δύσκολος ο πρώτος καιρός με το παιδί. Δεν έχει σχέση με τις εικόνες της διαφήμισης. Και είναι δική μας δουλειά να δώσουμε στον άντρα μας με ψυχραιμία να καταλάβει τι μας συμβαίνει και να ζητήσουμε βοήθεια. Κανένας άντρας δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί εσύ μπορεί να μη χαίρεσαι.

Εγώ, επειδή δεν δυσκολεύτηκα καθόλου στην εγκυμοσύνη, τα βρήκα σκούρα όταν γεννήθηκε ο Μάξιμος. Δεν πέρασα κατάθλιψη, αλλά υπήρχαν στιγμές που ήμουν σε απόγνωση από την κούραση, την αϋπνία, την αγωνία, το άγχος, τις ευθύνες, το άγνωστο, τις ορμόνες… Αν ο σύντροφός σου δεν είναι δίπλα σου να σε στηρίξει, αλλά κάθεται απέναντί σου και σε κρίνει, σε διέλυσε. Ευτυχώς, ο Φίλιππος ήταν απίστευτα υποστηρικτικός.


Πηγή: www.markos.tv
Σχετικά πρόσωπα
Αθηνά Οικονομάκου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551