Η μπύρα συνδυάζεται τέλεια με το κοτόπουλο στη σημερινή συνταγή, αφού ο Άκης μαγειρεύει κοτόπουλο κατσαρόλας με κρεμμύδια, μπαλσάμικο, μαύρη μπύρα και μέλι. Για τους λάτρεις του καφέ, ο 'Ακης μάς επιφυλάσσει το ιδανικό επιδόρπιο: κέικ αρωματισμένο με καφέ και κρέμα με καφέ.
Δείτε τη χθεσινή συνταγή για croque madame με αυγά τηγανητά!
ΥΛΙΚΑ
Για τη μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ
40 γρ. βούτυρο,40 γρ. αλεύρι,1 κ.γ. αγγλική μουστάρδα,¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο,350 γρ. γάλα,,Αλάτι,Πιπέρι
Για το ψωμί
Ελαιόλαδο,4 αυγά,Θυμάρι,Πιπέρι
8 φέτες ψωμί,4 φέτες τυρί για τοστ
4 φέτες ζαμπόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε βούτυρο, μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Μόλις καβουρδιστεί το αλεύρι, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα αυγά
Σε κρύο τηγάνι ρίχνουμε λάδι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Για τη συναρμολόγηση
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι δίνουμε χρώμα στο ψωμί. Στη συνέχεια, βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ σε κάθε φέτα ψωμιού, τυρί, ζαμπόν, το αυγό και ολοκληρώνουμε με μπεσαμέλ και τυρί. Ψήνουμε στο γκριλ, για 2-3', μέχρι να λιώσει το τυρί.