Αναζήτηση:
Frankenweenie – Κριτική
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012
00:22

Pame Cinema -

Ο Tim Burton είναι παρών! Με ένα remake του δικού του Frankenweenie, μιας ταινίας μικρού μήκους του 1984, ο Burton επανέρχεται με μια stop motion ασπρόμαυρη οικογενειακή κωμωδία τρόμου στο κλασικό ύφος του σκηνοθέτη και σβήνει τις μνήμες του προηγούμενου μέτριου Dark Shadows.

Ο μικρός Victor (φωνή του Charlie Tahan) είναι ένα έξυπνο αλλά εσωστρεφές παιδί που δεν έχει πολλούς φίλους. Η μόνη του παρέα είναι το αγαπημένο του σκυλάκι ο Σπίθας, που μαζί του περνάει όλες τις ελεύθερες ώρες του. Όταν ο καθηγητής της φυσικής στο σχολείο Κύριος Rzykruski (φωνή του Martin Landau) ανακοινώνει έναν διαγωνισμό φυσικής, ο Victor δηλώνει συμμετοχή με μεγάλη χαρά. Όμως ένα αυτοκίνητο σκοτώνει τον Σπίθα και ο μικρός είναι απαρηγόρητος μέχρι που ο Κύριος Rzykruski αναφέρει τις ιδιότητες του ηλεκτρισμού. Τότε αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα μήπως κατορθώσει και επαναφέρει τον Σπίθα στη ζωή. Θα το καταφέρει, αλλά πρέπει να κρύψει το αναστημένο σκυλάκι τόσο από τους γονείς του όσο και από τους γείτονες. Tο κατόρθωμά του ωστόσο δεν παραμένει κρυφό από τον περίεργο συμμαθητή του Edgar (φωνή του Atticus Shaffer), που θα το μαρτυρήσει στον Toshiaki, τον μεγάλο ανταγωνιστή του Victor για το βραβείο της φυσικής. Από εκεί και μετά όλοι θα κάνουν πειράματα, ο Σπίθας θα το σκάσει και μια νύχτα που η πόλη γιορτάζει, διάφορα τέρατα θα βγουν στους δρόμους και ο Victor θα πρέπει να βρει τον Σπίθα και μαζί να σώσουν την κατάσταση.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία για την αγάπη και τον δυνατό δεσμό ενός παιδιού με τον σκύλο του, την ανάγκη χρήσης της επιστήμης και των ιδιαιτέρων ικανοτήτων ενός ατόμου με σύνεση και στόχο (κάτι που συχνά έχει ως αντικείμενό του ο Burton) και την άρνηση των στενόμυαλων ανθρώπων να δεχτούν την πρόοδο.

Όλα αυτά μας τα παρουσιάζει σε μια ρετρό ατμόσφαιρα τρόμου που αναβιώνει με νοσταλγία τη βασική ιδέα του Φρανκεστάιν, με πολλά κωμικά στοιχεία και καλοφτιαγμένους χαρακτήρες, ενώ δεν ξεχνάει να επαναφέρει από το Beetlejuice την αγαπημένη του Winona Ryder στο ρόλο της Elsa Van Helsing, της καταπιεσμένης ανιψιάς του στριμμένου δημάρχου και γείτονα του Victor και την Catherine O’Hara ως την μητέρα του.

Εξαιρετικό το σχέδιο και η λεπτομέρειά του, η μαυρόασπρη φωτογραφία του είναι θαυμάσια και όλα μαζί δίνουν μια πολύ διασκεδαστική ταινία που θα την ευχαριστηθούν εξίσου μικροί και μεγάλοι.

Σημ. Η ταινία δεν είναι μεταγλωττισμένη και αυτό μετράει στα συν.

Βαθμολογία: 7,5 στα 10

 

Frankenweenie – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα