Αναζήτηση:
Θεατρική εγκατάσταση: "ΠΟΛΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ"
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014
17:34


Δύο φωνές, μια γυναικεία και μια ανδρική. Κι ο εχθρός τους, ο κόσμος: το τηλέφωνο που χτυπάει, η διαρροή στη στέγη, το ραδιόφωνο της γριάς στον πάνω όροφο, τα φρούτα που σαπίζουν στο κάτω ράφι, τα χρέη, η σιωπή, η σακούλα των σκουπιδιών που στάζει, η χρόνια γκρίνια,  η καινούρια μέρα που μοιάζει σαν να είναι επανάληψη της προηγούμενης. Οι συνήθειες της καθημερινής ζωής, οι ανάγκες, οι επιθυμίες, όλα αυτά που συνθέτουν το αφήγημα της ύπαρξής μας μέσα στον κόσμο και μας διαβεβαιώνουν ότι οι ζωές μας είναι μοναδικές. 

Οι φωνές στροβιλίζονται ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, τη φαντασίωση και την παρατήρηση, το υλικό της καθημερινότητας και τις κατασκευές της γλώσσας. Γεύονται, μασουλούν, δαγκώνουν τις λέξεις, περνούν από την τρυφερότητα στο ανεξιλέωτο χιούμορ, στη σιωπή, στο σκοτάδι. Κι αν η ζωή δεν είναι παρά ένας κύκλος, μπορούν άραγε να σπάσουν τον κύκλο και να ξεκινήσουν απ’ την αρχή; 

Το Πόλη με Ξύλινα Παντζούρια, πρώτο έργο μιας τριλογίας, είναι μια εντελώς πρωτότυπη θεατρική εγκατάσταση με τις φωνές της Αμαλίας Μουτούση και του Αντώνη Μυριαγκού, ηχητικά τοπία και φως. Το κοινό προσκαλείται να βιώσει μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία που βασίζεται στην ακοή, το συναίσθημα, τη φαντασία. 

Η Νίκη Ορφανού είναι θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις. Γράφει κυρίως στα αγγλικά και έργα της έχουν ανέβει σε θέατρα της Μ. Βρετανίας, σε φεστιβάλ και στο BBC. Έχει διακριθεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο, ενώ έργα της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Στην Ελλάδα, το έργο της Ο Λούκας και ο Χρόνος επιλέχθηκε στο Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας 2014 (ΕΚΔΙΘ) και παρουσιάστηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στο ΚΘΒΕ, ενώ είναι υπό μετάφραση στα γαλλικά και τα γερμανικά. Έχουν παρουσιαστεί τρία μονόπρακτα της υπό τον γενικό τίτλο Κόκκινο στο Δάσος στο Θέατρο 104, ενώ την περασμένη χρονιά σκηνοθέτησε το έργο της Το Μπαλκόνι της Τζούλιετ στον Πολυχώρο Βρυσάκι.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη - Κείμενο – Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός Ήχου: Νίκη Ορφανού

Φωνές: Αμαλία Μουτούση, Αντώνης Μυριαγκός

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Επιμέλεια σκηνικού: Γιώργος Λυντζέρης

Οργάνωση παραγωγής, επικοινωνία: Ιωάννα Μυλοπούλου

 

Από Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 & στις 22:00

 

"ΠΟΛΗ ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ" μια θεατρική εγκατάσταση

Σύλληψη - Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκη Ορφανού

 

Αίθουσα: Black Box

 

Διάρκεια παράστασης: 60΄

 

Τιμές εισιτηρίων:

10€ Γενική είσοδος                               

5€ Μειωμένο: Ηθοποιοί, Σπουδαστές Δραματικών Σχολών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας

 

Θέσεις περιορισμένες

 

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550

 

Από Δευτέρα 20 Οκτωβρίου έως Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 & στις 22:00


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα