Αναζήτηση:

Λέοντες αντί αμνών

 

(Lions for Lambs)

  2007
Βαθμολογήστε το

Υπόθεση

Ο Στίβεν Μάλεϊ, ιδεαλιστής καθηγητής πανεπιστημίου, προσπαθεί να πείσει τον Τοντ, έναν ιδιοφυή αλλά «περιθωριακό» φοιτητή του, να μην παραιτηθεί από τα ιδανικά του, να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να βρει τελικά ένα σκοπό στη ζωή του. Μια συμβουλή που ο Μάλεϊ είχε δώσει παλαιότερα στους νεαρούς φοιτητές του Άριαν και Έρνεστ και εκείνοι αποφάσισαν να καταταγούν στον αμερικανικό στρατό και να μετατεθούν στα… βουνά του Αφγανιστάν. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης εκκαθάρισης, οι δύο φίλοι και συμπολεμιστές πέφτουν από το ελικόπτερο και τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι να τους εντοπίσει και περιλάβει η ομάδα διάσωσης.
Ουάσινγκτον D.C. Ο χαρισματικός και φιλόδοξος γερουσιαστής Τζάσπερ Ίρβινγκ πρόκειται να δώσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Τζανίν Ροθ, που κυνηγά την «καυτή» είδηση. Ο Ίρβινγκ σκοπεύει να προπαγανδίσει το καινούριο πολεμικό δόγμα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, που ήδη εφαρμόζεται και που ο ίδιος χειρίζεται πολιτικά. Μόνο που αυτή η καινούρια πολεμική στρατηγική θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές των Άριαν και Έρνεστ. Οι Ταλιμπάν πλησιάζουν και όλα κρέμονται από μια κλωστή. Θα βοηθήσει άραγε τους δύο φίλους στην κόλαση του μετώπου, η μοίρα και οι πομπώδεις αποφάσεις ενός αριβίστα γερουσιαστή;

Περισσότερες Πληροφορίες

Η υπόθεση ξετυλίγεται μέσα από τρία πρόσωπα: ένα νέο Γερουσιαστή (Κρουζ) ταγμένο στην τακτική "war on terror" (αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με πόλεμο) που έχει να αντιμετωπίσει την κρίση στο Αφγανιστάν, μια δημοσιογράφο (Στριπ), στην οποία στηρίχτηκε η καριέρα του πρώτου, και έναν ιδεαλιστή καθηγητή (Ρέντφορντ), ο οποίος παλεύει κατά του πολέμου και προσπαθεί να αλλάξει στους μαθητές του την οπτική τους για τον κόσμο. Και ενώ η κρίση μαίνεται, δύο παλιοί μαθητές του καθηγητή βρίσκονται στον τόπο του πολέμου και των εγκλημάτων, αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα και βλέπουν τις υποσχέσεις για έναν κόσμο χωρίς τρόμο να εξανεμίζονται για πάντα. Μια από τις σημαντικότερες ταινίες της χρονιάς.

Ένα καταπληκτικό καστ ηθοποιών που συγκεντρώνει τα ονόματα του Τομ Κρουζ, της Μέριλ Στριπ και του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος έχει και τα σκηνοθετικά ηνία, εμφανίζονται σε ένα πολιτικό δράμα με έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα.