Αναζήτηση
Γιάννης Μπουρνέλης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Μπουρνέλης είναι ηθοποιός, μίμος, κομφερανσιέ. Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη απ' όπου έφυγε σε ηλικία 17χρονών και ήρθε στην Αθήνα.

Αφού φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού και άρχισε να συμμετέχει ως ηθοποιός πια σε θεατρικές παραστάσεις και πολλές ελληνικές ταινίες με πρωταγωνιστές όπως Βουγιουκλάκη, Παπαμιχαήλ, Βλαχοπούλου, Σταυρίδη, Ηλιόπουλο, Κωνσταντάρα, Αυλωνίτη, Φωτόπουλο και άλλους.

Πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Χίλια κυβικά τρέλα» με τον Μ. Φωτόπουλο, «Ναύτης του Αιγαίου», «Τα κορόϊδα, η βαλίτσα μου κι εγώ» με Αυλωνίτη και Μανέλλη, κ.α. Αργότερα τον κέρδισε η πίστα κι έτσι άρχισε να εμφανίζεται στα μεγαλύτερα Αθηναϊκά κέντρα και αίθουσες ξενοδοχείων.

Η καριέρα του περιλαμβάνει εννέα σατιρικούς δίσκους εκ των οποίων ο πρώτος «Μπουρνέλης παμψηφεί» σε μουσική Χρ. Νικολόπουλου ξεπέρασε τους 300.000 δίσκους.

Για είκοσι ολόκληρα χρόνια από το 1975 ως το 1995 συνεργαζόταν με το αναψυκτήριο-θέατρο «Ακρον» απ' όπου πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα του τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του εμφανίσεις γράφει χρονογραφήματα, ενώ παράλληλα διατηρεί και μια εταιρεία Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551