Βιογραφικό
H Ντίνα Νικολάου είναι σεφ που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σήμερα μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Σπούδασε οικονομία και μάρκετινγκ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον κόσμο της μόδας, αλλά την κέρδισε η γαστρονομία και η τέχνη της μαγειρικής. Ακολούθησαν σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού : Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenôtre.
Στην Αθήνα εμφανίζεται στην τηλεόραση όπου μοιράζεται με τους τηλεθεατές την καθημερινή φροντίδα για την οικογένεια, αλλά και τις γνώσεις της για τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Γαστρονόμος» της εφημερίδας «Καθημερινή» και διδάσκει στην επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής «Chef d’Oeuvre».
Στο Παρίσι υπερασπίζεται με μεράκι και δημιουργικότητα την Ελληνική κουζίνα στο εστιατόριο «Evi Evane». Ταξιδεύει την ελληνική μαγειρική μέσω των παρουσιάσεων που κάνει σε Φεστιβάλ Γαστρονομίας ανά τον κόσμο.
Έχει γράψει 5 βιβλία μαγειρικής. Μεταξύ αυτών το «Το βιβλίο μαγειρικής της σχολής Chef d’Oeuvre», που απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.
Το τελευταίο βιβλίο της εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martinière» για τη Γαλλία με τον τίτλο Grèce, cuisine familiale et traditionnelle – Dina Nicolaou, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο «H κουζίνα της μαμάς μου».