Αναζήτηση
Νίκος Δημητράτος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/03/1942
Θάνατος
29/12/2013
Ηλικία
71
Βιογραφικό
Ο Νίκος Δημητράτος ήταν ηθοποιός και τραγουδιστής. Πολλοί ίσως τον θυμούνται από τη συμμετοχή του στη σειρά "Τζιβαέρι" όπου υποδυόταν τον καφετζή. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 71 ετών, έφυγε από τη ζωή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1942 στην Αθήνα, στην αγαπημένη του Πλάκα. Σπούδασε Θέατρο, σολφέζ και βυζαντινή μουσική. Πρωτοεμφανίστηκε το 1971 στο θέατρο με το κλασικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Το παραμύθι χωρίς όνομα». Αργότερα έπαιξε στη θρυλική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» (Θίασος Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου) του Ιακ. Καμπανέλλη, όπου και τραγούδησε το «Προσκύνημα» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, με πιο πρόσφατες και γνωστές τις Μη φοβάσαι τη φωτιά, Η ζωή που δεν έζησα, Βαμμένος ήλιος, Τζιβαέρι κ.ά.

Σε οτι αφορά τη μουσική και τη δισκογραφία, ο Νίκος Δημητράτος, εκτός της συνεργασίας του με τον Σταύρο Ξαρχάκο, έχει συνεργαστεί με όλο το ελληνικό τραγούδι (Μάρκος και Στέλιος Βαμβακάρης, Σωτηρία Μπέλλου, Νίκος Ξυλούρης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Δήμος Μούτσης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ελένη Βιτάλη),

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
"Έφυγε" ο Νίκος Δημητράτος!  πριν 11 χρόνια
Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός και λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Δημητράτος! Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός και λαϊκός τραγουδιστής Νίκος Δημητράτος!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551