Αναζήτηση
Λέα Σεντού (Lea Seydoux) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
01/07/1985
Ηλικία
39
Βιογραφικό
Η Λέα Ελέν Σεϊντού-Φορνιέ ντε Κλοζόν (γαλλική γλώσσα: Léa Hélène Seydoux Fornier de Clausonne, 1 Ιουλίου 1985), γνωστή ως Λεά Σεϊντού, είναι Γαλλίδα ηθοποιός.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον γαλλικό κινηματογράφο, έγινε γνωστή από τότε που τιμήθηκε με το βραβείο Trophée Chopard το 2009 στο Φεστιβάλ Καννών, και την υποψηφιότητά της για το Βραβείο Σεζάρ της πολλά υποσχόμενης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "La belle personne".

Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες παραγωγές του Χόλυγουντ, όπως Άδωξοι Μπάσταρδη (2009), Ρομπέν των δασών (2010), Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011) και Επικίνδυνη αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (2011).

Ήταν υποψήφια για Βραβείο Σεζάρ στην ταινία Αντίο, Βασίλισσά μου (2012). Το 2013 βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, για την ταινία Η Ζωή της Αντέλ, μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά της Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον σκηνοθέτη της ταινίας Αμπντελατίφ Κεσίς.

To 2014 ήταν υποψήφια για βραβείο BAFTA και Βραβείο Σεζάρ. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας, Ξενοδοχείο Grand Budapest και Saint Laurent.

Εμφανίστηκε στις ταινίες Ο Αστακός και Diary of a Chambermaid, που κυκλοφόρησαν το 2015.

Η Σεϊντού έχει εργαστεί ως μοντέλο για πολλά περιοδικά και εμπορικά σήματα, αλλά βλέπει τον εαυτό της "πάντα ως ηθοποιό" και όχι ως μοντέλο.

Συμμετείχε στην τηλεοπτική διαφήμιση της Λεβάι "Dangerous Liaison", και έχει συμμετάσχει σε εκδοτικούς οίκους φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένων των Vogue Paris, American Vogue, Numéro, L'Officiel, CRASH, Another Magazine και το περιοδικό W.

Η Σεϊντού διαφήμισε το 2012 γραμμή Prada, και είναι το πρόσωπο της καμπάνιας του 2013 (σκηνοθεσία Γουές Άντερσον και Ρόμαν Κόπολα) για τα αρώματα Prada Candy και Prada Candy L'Eau.

Ήταν το πρόσωπο το 2013 στην καμπάνια για τη γαλλική γραμμή κοσμημάτων Didier Dubot και εμφανίστηκε σε Rag & bone το 2013 στην καμπάνια με τον Μάικλ Πιτ.

Εμφανίστηκε επίσης γυμνή στο γαλλικό ανδρικό περιοδικό Lui. Επιπλέον, η Σεϊντού και η συμπρωταγωνίστριά της Αντέλ Εξαρχόπουλος εμφανίστηκαν το 2014 στην καμπάνια Miu Miu.


Φιλμογραφία

L`Enfant d`en Haut (2012)
Les Adieux a la Reine - Αντίο Βασίλισσα (2012)
Midnight in Paris - Μεσάνυχτα στο Παρίσι (2011)
Mission: Impossible-Ghost Protocol - Επικίνδυνες Αποστολές-Πρω... Διαβάστε περισσότερα
τόκολλο:
Φάντασμα (2011)
Misterios de Lisboa - Τα Μυστήρια της Λισαβόνας (2010)
Robin Hood (2010)
Sans Laisser de Traces - Δίχως Ιχνη (2010)
Inglourious Basterds - Αδωξοι Μπάσταρδη (2009)
Lourdes - Προσκύνημα στη Λούρδη (2009)
Plein Sud - Ταξίδι στο Νότο (2009)
De la Guerre - Περί Πολέμου (2008)
La Belle Personne - Ενας ωραίος άνθρωπος (2008)
Une Vieille Maitresse - Μια Παλιά Ερωμένη (2007)
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
No Time To Die: Η τελευταία ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ No Time To Die: Η τελευταία ταινία με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ  πριν 3 χρόνια
"Πάμε! Ας ανεβούμε!": 82 σταρ του Χόλιγουντ διαδήλωσαν στις Κάννες για τη μισθολογική ισότητα  πριν 6 χρόνια
Monica Belluci και Lea Seydoux τα νέα εκθαμβωτικά Bond Girls! Monica Belluci και Lea Seydoux τα νέα εκθαμβωτικά Bond Girls!  πριν 9 χρόνια
Ο Daniel Craig στο ξενοδοχείο με τη Lea Seydoux στο νέο απόσπασμα του «Spectre» Ο Daniel Craig στο ξενοδοχείο με τη Lea Seydoux στο νέο απόσπασμα του «Spectre»  πριν 9 χρόνια
Νέα featurette του «Spectre» για τα κορίτσια του νέου James Bond Νέα featurette του «Spectre» για τα κορίτσια του νέου James Bond  πριν 9 χρόνια
Αυτό είναι το επόμενο κορίτσι του... James Bond! Αυτό είναι το επόμενο κορίτσι του... James Bond!  πριν 10 χρόνια
Βρέθηκε το νέο κορίτσι του Bond; Βρέθηκε το νέο κορίτσι του Bond;  πριν 10 χρόνια
Dream team του Hollywood θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Λάνθιμου! Dream team του Hollywood θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Λάνθιμου!  πριν 10 χρόνια
Νέα teasers, από το Νέα teasers, από το "The Grand Budapest Hotel"!  πριν 10 χρόνια
Οι 10 πολύκροτες ερωτικές του 2013 Οι 10 πολύκροτες ερωτικές του 2013  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551