Αναζήτηση
Ριάννα (Rihanna Robyn Fenty) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
20/02/1988
Ηλικία
36
Βιογραφικό
Η Robyn Rihanna Fenty γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1988 στα νησιά Μπαρμπάντος και μετακόμισε στην Αμερική στην ηλικία των 16 για να ξεκινήσει την καριέρα της.
Το 2005 υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία του Jay-Z, "Def Jam Recordings" και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της με τίτλο "Music Of The Sun". To single "Pon De Replay" μπήκε στο Top 10 του Billboard Hot 100.
Τον Ιανουάριο του 2006 το "Music Of The Sun" έγινε χρυσό, ενώ το single "Pon De Replay" έγινε 2 φορές πλατινένιο.
Toν Απρίλιο του 2006 κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album της, με τίτλο "A Girl Like Me" που περιείχε τις πρώτες νούμερο ένα επιτυχίες στην καριέρα της μεταξύ των οποίων ήταν και τα "SOS", "Unfaithfull" και "Break It Off"
Τον Ιούλιο του 2006 το "A Girl Like Me" έγινε πλατινένιο ενώ τον επόμενο μήνα το video-clip του "SOS" ήταν υποψήφιο για δύο MTV Video Music Awards στις κατηγορίες "Best New Artist" και "Viewer's Choice"
Ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Rihanna με τίτλο "Good Girl Gone Bad" κυκλοφόρησε το 2007 και περιείχε πέντε top 10 hits όπως τα "Umbrella", "Take A Bow", "Disturbia" και την παγκόσμια επιτυχία "Don't Stop The Music". Το album ήταν υποψήφιο για εννέα Grammy.
Τον Ιούνιο του 2007 η Rihanna συμμετέχει στο δίσκο του Fabolous με τίτλο "From Nohtin' To Somethin' στο κομμάτι "First Time""
Τον Ιούλιο του ίδιου έτους η Rihanna τραγούδησε συναυλία του Live Earth στην Ιαπωνία. [ Το Live Earth ήταν ένα project που οργανώθηκε από τον Al Gore με σκοπό να αφυπνιστεί το κοινό για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό συμμετείχαν πάνω από 100 καλλιτέχνες ]. Ταυτόχρονα το κομμάτι "Umbrella" με την συμμετοχή του Jay-Z γίνεται νούμερο ένα στα περισσότερα charts της Ευρώπης και την Αμερικής.
Τον Σεπτέμβριο του 2007 η Rihanna με το "Umbrella" κέρδισε δύο MTV Video Music Awards στις κατηγορίες "Video Of The Year" και "Monster Single Of The Year".
Τον επόμενο μήνα το single "Umbrella" γίνεται 2 φορές πλατινένιο ενώ το single "Unfaithfull" γίνεται πλατινένιο.
Τον Νοέμβριο του 2007 το album "Good Girl Gone Bad" γίνεται πλατινένιο και η Rihanna κερδίζει το βραβείο "Favorite Soul/R&B Female Artist" στα American Music Awards, στην απονομή των οποίων η Rihanna τραγούδησε live.
Τον Φεβρουάριο του 2008 η Rihanna κερδίζει ένα Grammy στην κατηγορία "Best Rap/Sung Collaboration" για το κομμάτι "Umbrella" με τον Jay-Z. Και στο συγκεκριμένο show η Rihanna τραγούδησε ζωντανά.
... Διαβάστε περισσότερα
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους επανακυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος της Rihanna με τίτλο "Good Girl Gone Bad: Reloaded". Ο δίσκος περιλαμβάνει και τρία νέα hits: τα "Take A Bow", "If I Never See Your Face Again", με το συγκρότημα Maroon 5, και "Disturbia"
Τους επόμενους μήνες η επανακυκλοφορία του "Good Girl Gone Bad" γίνεται 2 φορές πλατινένια, ενώ τα νέα κομμάτια της Rihanna μονοπωλούν τα charts με το "Disturbia" να είναι #1 για τέσσερις εβδομάδες, το "Take A Bow" να είναι υποψήφιο για δύο MTV Video Music Awards και η συνεργασία με τους Maroon 5 να βρίσκεται στο Top 40.
Τον Οκτώβριο του 2008 κυκλοφορεί η συνεργασία της Rihanna με τον T.I. με τίτλο "Live Your Life" που γίνεται αμέσως νούμερο ένα στα charts του Billboard.
Tον Νοέμβριο του 2008 γίνεται #1 στο top 40, το πέμπτο και τελευταίο single από το Good Girl Gone Bad, το κομμάτι "Rehab". Στο κομμάτι συμμετείχαν και οι Justin Timberlake και Timbaland, ενώ ο πρώτος συμμετείχε και στο video clip του τραγουδιού.
Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφορούν τα remixes του τελευταίου δίσκου της Rihanna στο "Good Girl Gone Bad: The Remixes" ενώ λίγες μέρες αργότερα η τραγουδίστρια ακυρώνει την προγραμματισμένη εμφάνισή της στην απονομή των Grammy καθώς πέφτει θύμα επίθεσης από τον σύντροφό της Chris Brown. Ακυρώνει επίσης και την εμφάνισή της στα NAACP Image Awards και μια σειρά εμφανίσεων στην Ασία.
Τον Αύγουστο του 2009 η Rihanna συμμετέχει στο hit "Run This Town" μαζί με τον Jay-Z και τον Kanye West που μένει στο Top 10 των charts για 14 εβδομάδες.
Τον Οκτώβριο του 2009 κυκλοφορεί το single "Russian Roullette" από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο "Rated R" και μπαίνει απευθείας στο Top 40 των αμερικανικών charts.

Πηγή: www.musicjunkiesradio.gr
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ριάνα: Εγινε για δεύτερη φορά μαμά - Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι Ριάνα: Εγινε για δεύτερη φορά μαμά - Γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι  πριν 8 μήνες
H Ριάνα θα είναι η H Ριάνα θα είναι η "Στρουμφίτα" στη νέα ταινία των Στρουμφ - "Ελπίζω να μου δώσει μπόνους με τα παιδιά μου"  πριν 1 έτος
Super Bowl: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ριάνα Super Bowl: Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Ριάνα  πριν 1 έτος
Ριάνα: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά! Ριάνα: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά!  πριν 2 χρόνια
Η Ριάνα ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα! Η Ριάνα ποζάρει με φουσκωμένη κοιλίτσα!  πριν 2 χρόνια
Ριάνα: Ποζάρει με τη νέα της συλλογή εσωρούχων και προκαλεί ταχυπαλμίες Ριάνα: Ποζάρει με τη νέα της συλλογή εσωρούχων και προκαλεί ταχυπαλμίες  πριν 3 χρόνια
Η Ριάνα πρέσβειρα των Μπαρμπέιντος Η Ριάνα πρέσβειρα των Μπαρμπέιντος  πριν 3 χρόνια
Χώρισε η Ριάνα μετά από τρία χρόνια σχέσης Χώρισε η Ριάνα μετά από τρία χρόνια σχέσης  πριν 4 χρόνια
Η Ριάνα είδε… Champions League – Πήγε στο ματς της Γιουβέντους με την Ατλέτικο Μαδρίτης Η Ριάνα είδε… Champions League – Πήγε στο ματς της Γιουβέντους με την Ατλέτικο Μαδρίτης  πριν 5 χρόνια
Η Ριάνα έβαλε το μαγιό της και ανέβασε σέξι πόζες σε πισίνα Η Ριάνα έβαλε το μαγιό της και ανέβασε σέξι πόζες σε πισίνα   πριν 5 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551