Αναζήτηση
Τζορτζ Μπους (νεότερος) (George W. Bush) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/07/1946
Ηλικία
78
Βιογραφικό
Ο Τζωρτζ Ουώκερ Μπους-νεότερος- (George Walker Bush) ήταν ο 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εκλέχτηκε πρόεδρος στις εκλογές του 2000, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου του 2001, και επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2004, διανύοντας τη δεύτερη θητεία του.
Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει ως ο 46ος κυβερνήτης του Τέξας από το 1995 έως το 2000 και είναι ο μεγαλύτερος γιος του 41ου προέδρου των Ήνωμένων Πολιτειών Τζωρτζ Χέρμπερτ Ουώκερ Μπους (George H. W. Bush).

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1946 στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ και κατοικεί μόνιμα στο Κρόφορντ του Τέξας.
Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Γέιλ και της Σχολής Οικονομικών του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μεθοδιστής και παντρεμένος με την Πρώτη Κυρία Λόρα Λέιν Ουελτς Μπους (Laura Lane Welch Bush).

Ο Τζωρτζ Μπους θεωρείται από τους λιγότερο δημοφιλείς προέδρους που είχε ποτέ η Αμερική και η πλειοψηφία της Ευρώπης θεωρούσε την κυβέρνηση Μπους ως τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για την ειρήνη και την ισορροπία του κόσμου. Δέχτηκε σοβαρή κριτική τόσο για τη διαχείριση της οικονομίας των Η.Π.Α. όσο και για τη διεξαγωγή των πολέμων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ειδικότερα, ο πόλεμος στο Ιράκ έγινε με το αιτιολογικό πως το εν λόγω κράτος διατηρούσε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής. Λίγους μήνες μετά τη λήξη του πολέμου, η Ουάσινγκτον παραδέχτηκε επίσημα στον Τύπο ότι το Ιράκ δε διέθετε τέτοιου είδους όπλα.
Μετά από το παραπάνω γεγονός η δημοτικότητα του Τζωρτζ Μπους στις ΗΠΑ έπεσε κατακόρυφα.

Το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το οποίο έγινε επί των ημερών της προεδρίας του, ήταν ίσως η χειρότερη αποτυχία της ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών προς τους πολίτες και έδωσε την αφορμή για την εισβολή στο Αφγανιστάν.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Αυτοί είναι οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες - Οι δικοί μας πουθενά! Tζάμπα το ποδήλατο του ΓΑΠ και τα κοψίδια του Καραμανλή Αυτοί είναι οι πιο καλογυμνασμένοι πολιτικοί ηγέτες - Οι δικοί μας πουθενά! Tζάμπα το ποδήλατο του ΓΑΠ και τα κοψίδια του Καραμανλή  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551