Αναζήτηση
Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ (Gael García Bernal) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
30/11/1978
Ηλικία
46
Βιογραφικό
Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ γεννήθηκε το 1978 στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού από γονείς ηθοποιούς κι έτσι ήρθε σ' επαφή με τον κόσμο της υποκριτικής από μικρή ηλικία. Σπούδασε στην Κεντρική Σχολή Λόγου και Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο και ξεκίνησε την καριέρα του στην τηλεόραση με την τηλεοπτική σειρά "Τερέζα". Η πρώτη σημαντική ταινία που πρωταγωνίστησε ήταν το "Αmores Perros", σε σκηνοθεσία Aλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία ενός πλούσιου βιογραφικού που δεν περιορίστηκε στην κινηματογραφική βιομηχανία του Μεξικού, με ταινίες όπως "No News from God", "Θέλω και τη Μαμά σου" του Αλφόνσο Κουαρόν (για την οποία κέρδισε το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2001), "Vidas Privadas", "Τhe Crime of Padre Amaro", "Κακή Εκπαίδευση" του Πέδρο Αλμοδόβαρ, "Μοtorcycle Diaries" του Βάλτερ Σάλες, "The King", "The Science of Sleep" του Μισέλ Γκοντρί, "Βαβέλ" του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, "Περί Τυφλότητος" του Φερνάρντο Μεϊρέγιες, "Στα Όρια του Ελέγχου" του Τζιμ Τζάρμους και "Ρούντο και Κούρσι".

Ο Μπερνάλ έκανε επίσης το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2007 με το "Deficit", μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού που γυρίστηκε στο Μεξικό. Προσεχώς θα τον δούμε στην ταινία "Mammoth" του Λούκας Μούντισον, δίπλα στην Μισέλ Ουίλιαμς, καθώς και στην κωμωδία "Earthbound", μαζί με τις Κέιτ Χάντσον, Κάθι Μπέιτς και Γούπι Γκόλντμπεργκ.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Mozart In The Jungle» με το Gael Garcia Bernal απ’ τον Roman Coppola «Mozart In The Jungle» με το Gael Garcia Bernal απ’ τον Roman Coppola  πριν 10 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551