Αναζήτηση
Φιλ Λαμάρ (Phil LaMarr) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
24/01/1967
Ηλικία
57
Βιογραφικό
Ο Φιλ Λαμάρ (αγγλ. Phil LaMarr), γεννημένος στις 24 Ιανουαρίου του 1967 είναι Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός και ηθοποιός που δανείζει τη φωνή του.
Ένας από τα αρχικά μέλη του καστ της κωμικής σειράς MADtv, είναι ακόμη γνωστός για το μικρό, αλλά αξιοσημείωτο ρόλο του ως Marvin στην ταινία Pulp Fiction.
Επιπλέον, είναι γνωστός για το δανεισμό της φωνής του στις σειρές κινουμένων σχεδίων: Futurama, Wow Wow Wubbzy, Static Shock, Samurai Jack, Justice League, Justice League Unlimited, Transformers Animated, Star Wars: The Clone Wars αλλά και στα βιντεοπαιχνίδια: Star Wars: Knights of the Old Republic, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, στη σειρά Jak and Daxter, Darksiders, Final Fantasy XII, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, inFAMOUS και τη σειρά Mercenaries.

Ο Λαμάρ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Χάρβαρντ στο βόρειο Χόλυγουντ και από το Πανεπιστήμιο Γέιλ, όπου βοήθησε στην ίδρυση του κωμικού γκρουπ αυτοσχεδιασμού Purple Crayon. Ένας από τους μεγαλύτερους ρόλους του στο Γέιλ ήταν αυτός του πρωταγωνιστή στη Βρετανική κωμωδία Trevor.
Μετά την αποφοίτησή του το 1989, ο Λαμάρ έγινε μέλος του βραβευμένου με Annie κωμικού γκρουπ αυτοσχεδιασμού The Groundlings. Ακόμη, σπούδασε αυτοσχεδιασμό στο The Second City και στο ImprovOlympic στο Σικάγο μαζί με τον Del Close.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551