Αναζήτηση
Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ (Dmitry Rybolovlev) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Dmitry Rybolovlev Evgenevich ( 22 Νοεμ, 1966, Perm ) είναι Ρώσος επιχειρηματίας, επενδυτής, φιλάνθρωπος και σημερινός ιδιοκτήτης της AS Monaco Football Club.

Το 2010 κατετάγη # 79 στον κατάλογο δισεκατομμυριούχων Forbes »του. Το 2012, κατετάγη # 119 μεταξύ των δισεκατομμυριούχων Forbes, με μια καθαρή αξία των 9,1 δισ. δολαρίων.

Η ιστορία του Rybolovlev είναι παρόμοια με των υπόλοιπων Ρώσων ολιγαρχών. Μετά τις σπουδές του στη Φαρμακευτική δημιούργησε ένα επενδυτικό ταμείο και εκμεταλλευόμενος τη νέα τάξη πραγμάτων στη νεοσύστατη Ρωσική Δημοκρατία ο Rybolovlev άρχισε να μαζεύει μετοχές βιομηχανικών μονάδων που μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είχαν μείνει ορφανές και έφτασε να κατέχει την πλειοψηφία της Uralkali της μεγαλύτερης βιομηχανίας λιπασμάτων στη Ρωσία της.

Με την είσοδο της Uralkali στο χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2007 η αξία της εκτινάχθηκε στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ εκείνη τη χρονιά ο ίδιος είδε το όνομά του να φιγουράρει στην 59 θέση της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Τον περασμένο Ιούνιο ο Rybolovlev ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για πώληση του μεγαλύτερου μέρους των μετοχών της Uralkali που είχε στη διάθεσή του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μαζέψαμε από τα ρωσικά ΜΜΕ ο Rybolovlev είναι ένας μάλλον χαμηλών τόνων άνθρωπος που απέφευγε μέχρι πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό άλλαξε εξαιτίας δύο παραγόντων. Αφενός η αγορά μίας τεράστιας έπαυλης στο Palm Beach και αφετέρου το διαζύγιό του με την επί 23 χρόνια σύζυγό του έφεραν το όνομά του στην επικαιρότητα. Η έπαυλη Maison de l'Amitie αγοράστηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με πληροφορίες ο Rybolovlev δεν πρόλαβε καν να την απολαύσει, αφού λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία διαζυγίου και η έπαυλη βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης με την πρώην σύζυγό του.

Σύμφωνα πάντως με τις περιγραφές πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτήριο των 3000 τετραγωνικών στο οποίο μάλιστα έχουν προστεθεί και πίνακες ανεκτίμητης αξίας από Μονέ, Πικάσο, Γκογκέν και Βαν Γκονγκ.

 

Ο λόγος για τον οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος αυτές τις λεπτομέρειες δεν είναι άλλος από το διαζύγιο που προαναφέραμε. Η πρώην σύζυγός τους Ελένα με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1987 και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά κατέθεσε αίτηση διαζυγίου με την οποία ζητάει τη μισή περιουσία του Rybolovlev. Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ... Διαβάστε περισσότερα

πως η σύζυγός του υποστηρίζει πως η συνολική του περιουσία ξεπερνάει τα 7 δισεκατομμύρια και γι’ αυτό ζητάει περίπου 3,8 δις. Μάλιστα έχει προσφύγει σε δικαστήρια στις ΗΠΑ και την Ελβετία, τα οποία έχουν παγώσει καταθέσεις αλλά και την πώληση της συγκεκριμένης έπαυλης.

 

Πάντως ο ίδιος ο Rybolovlev υποστηρίζει πως έχει υπογράψει συμφωνία με την πρώην σύζυγό του, στην οποία είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πληρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως αν χάσει την υπόθεση θα μιλάμε για το ακριβότερο διαζύγιο στα χρονικά, αφού ακόμη και ο Μέρντοχ ή ο Αμπράμοβιτς που είχαν αντίστοιχους μπελάδες δεν χρειάστηκε να πληρώσουν πολύ πάνω από το 1 δις.

Τελευταίες ειδήσεις
Τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό – Δείτε τι θα φτιάξει στο πρώην νησί του Ωνάση Τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ για τον Σκορπιό – Δείτε τι θα φτιάξει στο πρώην νησί του Ωνάση  πριν 6 χρόνια
Ο Σκορπιός -προσεχώς- ξενοδοχείο για λίγους Ο Σκορπιός -προσεχώς- ξενοδοχείο για λίγους  πριν 7 χρόνια
Όσα έγιναν στον γάμο της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ Όσα έγιναν στον γάμο της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ  πριν 9 χρόνια
Έξαλλη η Αθηνά Ωνάση: Έξαλλη η Αθηνά Ωνάση: "Πότέ δεν πίστευα ότι θα καταντούσαν τον Σκορπιό..."  πριν 10 χρόνια
Πάρτυ Κατερίνας Ριμπολόβλεβα: 14 νταλίκες από την Κωνσταντινούπολη κατέφτασαν στο Σκορπιό! Πάρτυ Κατερίνας Ριμπολόβλεβα: 14 νταλίκες από την Κωνσταντινούπολη κατέφτασαν στο Σκορπιό!   πριν 10 χρόνια
Η Μπιγιονσέ στο Σκορπιό! Είπε ''ναι'' στον Ριμπολόβλεφ! Δείτε πότε Η Μπιγιονσέ στο Σκορπιό! Είπε ''ναι'' στον Ριμπολόβλεφ! Δείτε πότε  πριν 10 χρόνια
Στις 30 Οκτωβρίου αγιασμός στον Σκορπιό Στις 30 Οκτωβρίου αγιασμός στον Σκορπιό  πριν 11 χρόνια
O Κώστας Καραφώτης τραγούδησε για χάρη ενός Ρώσου μεγιστάνα στον Σκορπιό! O Κώστας Καραφώτης τραγούδησε για χάρη ενός Ρώσου μεγιστάνα στον Σκορπιό!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551