Αναζήτηση
Ευρυδίκη Θεοκλέους βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
25/02/1968
Ηλικία
56
Βιογραφικό
Η Ευρυδίκη γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και μεγάλωσε στη Λευκωσία.
Από τα παιδικά της χρόνια εκδήλωσε την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι και σε ηλικία 8 χρόνων ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας καθώς επίσης και μαθήματα πιάνου και ιστορίας της μουσικής.
Συμμετείχε σε πολλές σχολικές εκδηλώσεις και ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαικές χώρες με μεγάλη χορωδία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή παιδιών των δημοτικών σχολείων Λευκωσίας τα πρώτα χρόνια μετά τον πόλεμο του 1974 τραγουδώντας παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, αλλά και τραγούδια που γράφτηκαν για την Κύπρο, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Στα πρώτα εφηβικά της χρόνια συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιού και εξωσχολικές εκδηλώσεις, είτε τραγουδώντας με την κιθάρα της, είτε σαν μέλος διάφορων γκρουπ, παίζοντας κυρίως τραγούδια των BEATLES.
Tο 1981 και ακόμα μαθήτρια γυμνασίου εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κυπριακή Τηλεόραση στις μουσικές χριστουγεννιάτικες εκπομπές του Μάριου Μελετίου.
Το 1983 επιλέγεται από το ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) και παίρνει μέρος στο φωνητικό γκρουπ που εκπροσωπεί την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι ”Η αγάπη ακόμα ζει”.
Στον ίδιο διαγωνισμό εμφανίζεται και πάλι στα φωνητικά, το 1986 και το 1987, με το τραγούδι ”Τώρα τώρα ζω” που ερμήνευσε η Ελπίδα και το τραγούδι “‘Ασπρο Μαύρο” που ερμήνευσε η Αλέξια.
Τον Σεπτέμβριο του 1987 φεύγει για το Παρίσι, όπου σπουδάζει στο “STUDIO DES VARIETES” και γίνεται η πρώτη ξένη, μη γαλλόφωνη φοιτήτρια που γίνεται δεκτή στη σχολή. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας, αλλά κυρίως μαθήματα κινησιολογίας, έκφρασης σώματος και προσώπου και σκηνικής παρουσίας.

Στη συνέχεια γίνεται δεκτή στο “BERKLEE COLLEGE OF MUSIC” της Βοστώνης όπου και συμπληρώνει τις μουσικές της σπουδές (φωνητική, basic keyboard, ear training, ιστορία της μουσικής, ιστορία της jazz, αρμονία, αντίστιξη, ενορχήστρωση).
Τέλος του 1989 βρίσκεται πια στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο με την ΕΜΙ και τον Φίλιππα Παπαθεοδώρου και ξεκινάει έτσι μία σειρά συνεργασιών, εμφανίσεων σε μεγάλα music halls της Αθήνας (μαζί με τους Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Σπανό και Μάριο Τόκα) και ηχογραφήσεων για το πρώτο της άλμπουμ το οποίο κυκλοφορεί τον Νοέμβριο του 1991. Έχει τον τίτλο “ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ” και περ... Διαβάστε περισσότερα
ιέχει τραγούδια του ήδη καταξιωμένου συνθέτη Αλέξη Παπαδημητρίου, του Γιώργου Θεοφάνους και του Λεωνίδα Μαλένη. “ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ” γίνεται πολύ γρήγορα επιτυχία, ακολουθούν το “ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ” και το “ΦΥΓΕ” και η Ευρυδίκη κερδίζει μία θέση στις καρδιές της νεολαίας.

Το 1992 βραβεύεται ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ στα “Μουσικά Βραβεία Ποπκορν”, εκπροσωπεί την Κύπρο στην Eurovision με το τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους “Ταιριάζουμε” και λίγους μήνες αργότερα κυκλοφορεί το “ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ” σε μουσική αποκλειστικά του Γιώργου Θεοφάνους.

Το 1993 κερδίζει το βραβείο Καλύτρης Ερμηνείας για το “ΠΟΣΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ” και στα τέλη του 1993 κυκλοφορεί το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο “ΜΙΣΗΣΕ ΜΕ”.
Με τον Γιώργο Θεοφάνους ηχογραφούν συνολικά 9 άλμπουμς, εκπροσωπούν ξανά την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 1994 με το τραγούδι “ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ ΕΓΩ”, παρουσιάζουν την παράσταση “ΕΝΑΣ ΖΗΛΙΑΡΗΣ ΟΥΡΑΝΟΣ” καταφέρνοντας να συνδυάσουν με επιτυχία τραγούδια από τη δισκογραφία τους με τα πιο αγαπημένα τραγούδια από γνωστά musicals όπως τα “CATS”, “GREASE”, “WEST SIDE STORY” όπου δίνεται η ευκαιρία στην Ευρυδίκη να κάνει πράξη τα όσα έμαθε στο “Studio des Varietes” , αλλά σταθμός στην καριέρα της θεωρείται μία σειρά παραστάσεων με τίτλο “Ό,ΤΙ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ” ,σε επιμέλεια και πάλι του Γιώργου Θεοφάνους. Η παράσταση ανεβαίνει στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου με αποκορύφωμα το Αρχαίο Θέατρο Κούριον στην Κύπρο, το Αρχαίο Ωδείο Πάτρας και το θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και η Ευρυδίκη γίνεται, μέχρι εκείνη τη στιγμή, η μικρότερη σε ηλικία τραγουδίστρια που εμφανίζεται στο Λυκαβηττό.
Aκολουθούν κι άλλα μουσικά βραβεία, συναυλίες και εμφανίσεις σε clubs σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία και Αυστραλία, και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1990-2000 η Ευρυδίκη συνεργάζεται τόσο δισκογραφικά όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες ερμηνευτές και δημιουργούς όπως ο Κώστας Τουρνάς, ο Αντώνης Βαρδής, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Πασχάλης, η Μαντώ, ο Θάνος Καλλίρης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Κατερίνα Κούκα, ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, ο Διονύσης Σχοινάς, ο Βασίλης Καρράς, οι ΟΝΕ, ο Χρήστος Δάντης, ο Βαλάντης, ο Γιώργος Αλκαίος, η Εύη Δρούτσα, η Ναταλία Γερμανού, ο Πάνος Φαλάρας, ο Κώστας Τριγώνης, η Ηρώ Τριγώνη κ.α.

Το 2001 συμμετέχει στο musical “Ο βασιλιάς κι εγώ” με τη Μιμή Ντενίση ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο της ΤΑΠΤΙΜ και παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές. Παράλληλα εμφανίζεται στο “House of Art” παρουσιάζοντας μία καινούργια για τον κόσμο, διαφορετική μουσική πλευρά της…η παράσταση τιτλοφορείται “live…κι αλλιώς” και ένα live cd κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2002 για να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου για την Ευρυδίκη. Έτσι το 2003 κυκλοφορεί η καινούργια δουλειά της με τραγούδια που γράφουν γι αυτήν ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Γιώργος Δημητριάδης, ο Γιώργος Αλουπογιάννης, ο Δημήτρης Καρράς και ο Σταμάτης Πανταζόπουλος (όλοι εκπρόσωποι της εναλλακτικής ποπ-ροκ σκηνής). Το άλμπουμ φέρει τον τίτλο “ΟΣΟ ΦΕΥΓΩ ΓΥΡΙΖΩ” και περιλαμβάνει και 2 τραγούδια σε μουσική και στίχους της ίδιας της Ευρυδίκης.
Ακόμη συμμετείχε σε συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε cd. Η συμμετοχή της αυτή έγινε η αφορμή για την έναρξη εμφανίσεων μαζί του στο “ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ” στην Αθήνα (2003-2004) και στον “ΜΥΛΟ” στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2004 και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με συναυλίες ανά την Ελλάδα.
Από τότε μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει άλλα 3 άλμπουμς (συνολικά 14), πολλά cd singles kai digital singles με τελευταίο το ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ το καλοκαίρι του 2010, συνεργάστηκε με την Ελένη Πέτα, τον Γιάννη Βαρδή,τον Στέλιο Ρόκκο, τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ, τον Γιώργο Καραδήμο, τους ΟΝΑΡ, την Τζώρτζια από τους ΜΠΛΕ, τον Γιώργο Περρή, τους ΜΙΚΡΟ, τους PUZZLE, τους “MONNIE & MONNIE CONNIENTE” και τον Διογένη Δασκάλου, τον Θάνο Παπανικολάου, τον Νίκο Μωραίτη, την Λίλιαν Δημητρακοπούλου και βέβαια τον Δημήτρη Κοργιαλά με τον οποίο εκπροσώπησαν την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision το 2007 με το τραγούδι COMME CI COMME CA, σε στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, κυκλοφόρησαν ένα κοινό άλμπουμ με τίτλο “ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ” όπου στους στίχους συμμετέχει η Βίκυ Γεροθόδωρου και συνεχίζουν τις κοινές τους εμφανίσεις με μεγάλη επιτυχία.

Στόχος της η εξέλιξη της ως τραγουδοποιός αφού από το 2003 συμπεριλαμβάνει σε κάθε δουλειά και δικά της τραγούδια, βαδίζοντας έτσι σε καινούργια μονοπάτια και παρουσιάζοντας μας ενδιαφέρουσες πλευρές της μουσικής και καλλιτεχνικής της προσωπικότητας.
Παράλληλα η ανάγκη της να διοχετεύσει την αγάπη της για τη μουσική μέσα από τις εμπειρίες της και τις γνώσεις της βοηθώντας τα νέα παιδιά, την οδηγούν στο ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – STUDIO του Γιώργου Θεοφάνους, όπου σε ρόλο “δασκάλας” αυτή τη φορά φέρνει στο “φως” όλα τα “μυστικά” του STUDIO DES VARIETES θέλοντας να μοιραστεί τα πάντα γύρω από την σκηνική παρουσία, έκφραση σώματος-προσώπου, mind control-αναπνοές-χαλάρωση και γενικά όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζει ένας τραγουδιστής για να μπορέσει να εκφραστεί ουσιαστικά και αληθινά στη σκηνή.

Να μάθει να είναι πάνω από όλα ο εαυτός του!

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ευρυδίκη: «Ο Γιώργος Θεοφάνους ήθελε μεγάλη οικογένεια, δεν μπορούσα να το προσφέρω» Ευρυδίκη: «Ο Γιώργος Θεοφάνους ήθελε μεγάλη οικογένεια, δεν μπορούσα να το προσφέρω»  πριν 1 μήνα
Ευρυδίκη: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια Ευρυδίκη: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια  πριν 9 μήνες
«Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ» με Στέλιο Ρόκκο και Ευρυδίκη «Πέφτει η νύχτα με… ΡΥΘΜΟ» με Στέλιο Ρόκκο και Ευρυδίκη  πριν 9 μήνες
Ευρυδίκη: Αποκαλύπτει πως την φωνάζουν τα παιδιά του Γιώργου Θεοφάνους και της Βίλλυ Ευρυδίκη: Αποκαλύπτει πως την φωνάζουν τα παιδιά του Γιώργου Θεοφάνους και της Βίλλυ  πριν 2 χρόνια
Ευρυδίκη: «Στην πρόβα τραγούδησα πολύ ψηλά και έσπασαν τα νερά» Ευρυδίκη: «Στην πρόβα τραγούδησα πολύ ψηλά και έσπασαν τα νερά»  πριν 2 χρόνια
Ευρυδίκη: Η τρυφερή ανάρτηση για την επέτειο του γάμου της! Ευρυδίκη: Η τρυφερή ανάρτηση για την επέτειο του γάμου της!  πριν 3 χρόνια
Ευρυδίκη: «Αδικήθηκα στην Eurovision λόγω σκηνικής παρουσίας» Ευρυδίκη: «Αδικήθηκα στην Eurovision λόγω σκηνικής παρουσίας»  πριν 3 χρόνια
YFSF: Ευρυδίκη - Cyndi Lauper (True colors) YFSF: Ευρυδίκη - Cyndi Lauper (True colors)  πριν 4 χρόνια
Το YFSF έρχεται και αυτά είναι τα 10 ταλαντούχα αστέρια της 6ης σεζόν Το YFSF έρχεται και αυτά είναι τα 10 ταλαντούχα αστέρια της 6ης σεζόν  πριν 4 χρόνια
Ευρυδίκη: «Συζητήσαμε για το θέμα του παιδιού» Ευρυδίκη: «Συζητήσαμε για το θέμα του παιδιού»  πριν 5 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551