Αναζήτηση
Άλις Κούπερ (Alice Cooper) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
04/02/1948
Ηλικία
76
Βιογραφικό
Ο Alice Cooper, γεννημένος στις 4/2/1948, αποτελεί ένα αμρικανικό ροκ ίνδαλμα. Είναι τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός, του οποίου η καριέρα έχει διαρκέσει περισσότερες απο 4 δεκαετίες.
Μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίτσιγκαν, σε οικογένεια ιεροκήρυκα στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού, στην οποία ο παππούς του ήταν απόστολος. Έχει ρίζες απο Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία και Ιρλανδία.
Με την έντονη σκηνική του παρουσία, στην οποία περιλαμβάνονται ηλεκτρικές καρέκλες, γκιλοτίνες, ψεύτικο αίμα και σατανικές κούκλες, ο Cooper έχει καταχωρηθεί στη μνήμη ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων, στην ίδια κατηγορία με τις ταινίες τρόμου!
Η καριέρα του αρχικά ξεκίνησε απο ένα συγκρότημα, ενώ το 1971, έκανε αισθητή την παρουσία του στο διεθνή μουσικό στερέωμα με την Mainstream μουσική του τραγουσιού "I'm eighteen", απο το άλμπουμ Love it to Death. Κατόπιν ακολούθησε μια ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία με το single "School's Out" το 1972. Η μπάντα έφτασε στο εμπορικό της αποκορύφωμα το 1973 με το άλμπουμ Billion Dollar Babies.
Η σόλο του καριέρα ξεκίνησε το 1975 με το concept album "Welcome to My Nightmare", ενώ το 2011 έκανε την επανέκδοσή του, αριθμόντας πλέον 26 συνολικά άλμπουμ.
Εκτός απο την ιδιαίτερη μουσική του ταυτότητα, ο Alice έχει γίνει γνωστός και για την κοινωνική και πνευματώδη του εκτός σκηνής συμπεριφορά του. Θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που εισήγαγε για πρώτη φορά εικόνες φρίκης στο ροκ και του οποίοι η θεατρικότητα και η καλλιτεχνική ματιά έχουν μετατραπεί σε σημείο αναφοράς του είδους.
Πέρα απο τη μουσική ο καλλιτέχνης ασχολείται με την υποκριτική, το γκολφ, την εστίαση και τη ραδιοφωνία.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Scorpions - Alice Cooper μαζί στο ΟΑΚΑ! Scorpions - Alice Cooper μαζί στο ΟΑΚΑ!  πριν 2 χρόνια
Τραγούδια του Άλις Κούπερ έγιναν νανουρίσματα για βρέφη Τραγούδια του Άλις Κούπερ έγιναν νανουρίσματα για βρέφη  πριν 3 χρόνια
Άλις Κούπερ: «Η ροκ μουσική δεν έχει πεθάνει» Άλις Κούπερ: «Η ροκ μουσική δεν έχει πεθάνει»  πριν 3 χρόνια
Τζόνι Ντεπ και Άλις Κούπερ μαζί σε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία Τζόνι Ντεπ και Άλις Κούπερ μαζί σε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία  πριν 6 χρόνια
Johnny Depp, Alice Cooper, Kesha και Co. Raise Dead μαζί on stage Johnny Depp, Alice Cooper, Kesha και Co. Raise Dead μαζί on stage  πριν 9 χρόνια
Johnny Depp & Alice Cooper ετοιμάζουν μαζί συγκρότημα! Johnny Depp & Alice Cooper ετοιμάζουν μαζί συγκρότημα!  πριν 9 χρόνια
Οι θρύλοι της Rock ακούνε Pop μουσική! Οι θρύλοι της Rock ακούνε Pop μουσική!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551