Αναζήτηση
Βαγγέλης Μανιάτης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Μανιάτης είναι Μονωδός, Βαρύτονος.

Γεννήθηκε στον Πειραιά τo 1968. Είχε την πρώτη του επαφή με την κλασική μουσική ως μέλος της Παιδικής Χορωδίας Αγίου Ευθυμίου υπό τον Δημήτρη Κανάρη.

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκίνησε να μελετά τραγούδι με τον Βασίλη Γιαννουλάκο.

Έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα της Καλοκαιρινής Ακαδημίας Μπαχ στη Στουτγάρδη και στην Αθήνα και τραγούδησε έργα εκκλησιαστικής μουσικής του Μπαχ υπό τον Χέλμουρτ Ρίλλινγκ.

Από το 2005 συνεχίζει με τη Δέσποινα Καλαφάτη. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Χορωδίας Fons Musicalis και συμμετείχε στη Χορωδία της ΕΛΣ και στη Χορωδία της ΕΡΤ.

Ως σολίστ εμφανίστηκε σε συναυλίες και παραστάσεις όπερας, όπως στην Πειραματική Σκηνή της ΕΛΣ. Έχει ερμηνεύσει πολλά έργα σύγχρονης μουσικής, καθώς και παλαιά μουσική ως μέλος των συνόλων «Lyrae Cantus» και «Εμμέλεια».

Συνεργάστηκε με την εταιρεία θεάτρου «Όπερες των Ζητιάνων» στην όπερα Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος του Χαράλαμπου Γωγιού (2013), με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής.

Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε σε ρεσιτάλ τραγουδιού (2010) και στην παρουσίαση της όπερας του Λαυράγκα Ο Φακανάπας (Φουαγέ ΕΛΣ, 2014/15), σε παραγωγές της Πειραματικής Σκηνής της ΕΛΣ (2011), σε περιοδείες της Όπερας της Βαλίτσας (Ντον Τζοβάννι/Don Giovanni, 2014) και στην παρουσίαση της όπερας Πιμπινόνε [Pimpinone] του Τέλεμαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (2015).

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε σε παραστάσεις της όπερας Τόσκα [Tosca] (Ηρώδειο, 2015), στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση από την ΕΛΣ της όπερας του Γιώργου Κουμεντάκη Η φόνισσα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2014/15), καθώς επίσης στις κινηματογραφικές ταινίες Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο (1978) και Προμηθέας σε δεύτερο πρόσωπο (1975) του Κώστα Φέρρη και Η σκιάχτρα του Μανούσου Μανουσάκη (1985) κ.ά.  
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Η Μαίρη-Έλεν Νέζη θα είναι η Φραγκογιαννού στη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη Η Μαίρη-Έλεν Νέζη θα είναι η Φραγκογιαννού στη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη  πριν 3 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551