Αναζήτηση
Έκτορας Μποτρίνι βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
14/03/1969
Ηλικία
55
Βιογραφικό
Ο Έκτορας Μποτρίνι (Κέρκυρα, 14 Μαρτίου 1969) είναι Ελληνοϊταλός σεφ, επιχειρηματίας και παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής.

Σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Ετρούσκο Μποτρίνι (Etrusco Botrini), σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Μισελέν Michelin) στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

Το 2006 ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Μαρτίν Μπερασατέγκι (Martin Berasategui).

Το 2009 επιστρέφει και πάλι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση, δίπλα στον Μαρτίν Μπερασατέγκι.

Το 2009 ξεκίνησε το ντεμπούτο του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA με το Μαγειρικό ριάλιτι ''Εφιάλτης στην Κουζίνα'' που προσπαθούσε να βοηθήσει εστιάτορες που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα είτε θέλουν να βελτιώσουν την επιχείρηση τους και να προχωρήσουν σε αλλαγές επειδή το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Έχει στη διάθεσή του μόνο τέσσερις μέρες για να καταφέρει να ανατρέψει τα δεδομένα και να φέρει νέο αέρα στην επιχείρηση.

Το 2020, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ανακοίνωσε πως για την τηλεοπτική χρονιά 2020-21 ο Έκτορας Μποτρίνι θα παρουσιάσει ξανά μετά από 11 χρόνια την εκπομπή.

Το 2011 στο ίδιο κανάλι το ''Botrini’s Project'' που ο Έκτορας Μποτρίνι, εκπαιδεύει 12 άνεργους νέους με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα προκειμένου να στελεχώσουν το νέο του εστιατόριο.

Ο χώρος που διαδραματίστηκε το Botrini’s Project είναι το σημερινό Botrini’s Restaurant, στο Χαλάνδρι. Το 2015 στον ANT1 ήταν κριτής στο ''Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου'' με οικοδεσπότη τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Το Μάιο του 2017 έκανε Πρεμιέρα στο ίδιο κανάλι το ''My Way'' με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου oδοιπορικό με βέσπα, ανά την Αθήνα και την Ελλάδα της γεύσης.

Το Μάρτιο του 2018 πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική εκπομπή ''Hell’s Kitchen''.

Μιλάει 5 γλώσσες, Ελληνι... Διαβάστε περισσότερα
κά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Αγαπάει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες και να ανταλλάσσει μαγειρικές απόψεις με σεφ από όλον τον κόσμο. Τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του τον περνάει στη θάλασσα γιατί του αρέσουν οι καταδύσεις, το κολύμπι και το ψάρεμα

Η μαγειρική για τον Έκτορα Μποτρίνι, δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες δυνατόν πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του.

Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.

Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.

Από τις πιο σημαντικές βραβεύσεις είναι το 1 αστέρι Michelin με το οποίο έχει βραβευτεί το εστιατόριο Botrini's στο Χαλάνδρι και το διατηρεί από το 2015. 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Έκτορας Μποτρίνι: Η αντίδρασή του όταν δοκίμασε το φαγητό Έκτορας Μποτρίνι: Η αντίδρασή του όταν δοκίμασε το φαγητό  πριν 4 μήνες
"My Style Rocks"-Aγαπημένες τηλεοπτικές προσωπικότητες έρχονται ως guest κριτές  πριν 5 μήνες
Σεφερλής για Κασσελάκη: Θα μου φάει τη θέση - Μόνο που δεν λέει στο τέλος Σεφερλής για Κασσελάκη: Θα μου φάει τη θέση - Μόνο που δεν λέει στο τέλος "άχα καλό εεε;"  πριν 5 μήνες
Πως βρίσκει τον Θάνο Κιούση σαν παρουσιαστή του 5?5 ο Μάρκος Σεφερλής; Πως βρίσκει τον Θάνο Κιούση σαν παρουσιαστή του 5?5 ο Μάρκος Σεφερλής;  πριν 6 μήνες
Αυτά είναι όλα τα τηλεπαιχνίδια της νέας σεζόν Αυτά είναι όλα τα τηλεπαιχνίδια της νέας σεζόν  πριν 6 μήνες
"Η Μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου"- Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες, πριν τη μεγάλη πρεμιέρα  πριν 6 μήνες
Στην κουζίνα με τον Μάρκο και τον Έκτορα, για τα γυρίσματα του νέου μαγειρικού show! Στην κουζίνα με τον Μάρκο και τον Έκτορα, για τα γυρίσματα του νέου μαγειρικού show!  πριν 7 μήνες
ΣΚΑΙ: Τα πλατό Σεφερλή και Φερεντίνου – Οι πρόβες και η εγγραφή ΣΚΑΙ: Τα πλατό Σεφερλή και Φερεντίνου – Οι πρόβες και η εγγραφή  πριν 7 μήνες
Σήμερα ξεκινά γυρίσματα ο Σεφερλής... Σήμερα ξεκινά γυρίσματα ο Σεφερλής...  πριν 7 μήνες
Το trailer του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου»  είναι στον αέρα και είναι πολύ χορευτικό... Το trailer του «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» είναι στον αέρα και είναι πολύ χορευτικό...   πριν 7 μήνες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551