Αναζήτηση
Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία | iShow.gr
Ειδήσεις
Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία
Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018
20:42


Στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Γαλλία. Νίκησε στον τελικό τους φιλότιμους Κροάτες με σκορ 4 - 2.

Η νεανική αυτή Εθνική Γαλλίας, σήκωσε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της στον τελικό κόντρα στην Εθνική Κροατίας που διεξήχθη στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.

Περισσότεροι από 75 χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό από τις εξέδρες του σταδίου, εξ αυτών ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, και η Πρόεδρος της Κροατίας,Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς.

Ήταν ένας «γεμάτος» τελικός με αρκετές φάσεις και πολύ σκληρές μονομαχίες. Η Κροατία είχε την κατοχή καθόλη τη διάρκεια του ματς με τη Γαλλία όμως να εκμεταλλεύεται πλήρως τους κενούς χώρους και την απίστευτη εκρηκτικότητα του Εμπαμπέ.

Το σκορ, άνοιξε στο 18ο λεπτό σε στημένη φάση για τη Γαλλία. Το φάουλ εκτέλεσε «γλυκά» ο Αντουάν Γκριεζμάν με τον Μάτζουκιτς να έχει με το κεφάλι επαφή με τη μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυατης ομάδας του.

Μετά το αυτογκόλ του Μάντζουκις, ο Πέρισιτς έδειξε την ποιότητά του. Σε μια φάση στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης δέχτηκε την πάσα από τονΒίντα και έπειτα από μια πολύ ωραία ντρίπλα, έφερε τη μπάλα στο αριστερό. Σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα, και με μια μικρή κόντρα σε γάλλο αμυντικό, στη γωνία του Λορίς που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Κροάτες είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, δημιουργώντας μάλιστα περισσότερο κίνδυνο στους Γάλλους απ΄ ότι το αντίθετο, καταλογίστηκε το πρώτο πέναλτι με τη βοήθεια του VAR.

Συγκεκριμένα, σε κόρνερ που εκτέλεσαν οι παίκτες τουΝτιντιέ Ντεσάν, ο Ματουιντί πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Πέρισιτς.

Το πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα ο Γκριεζμάν, πετυχαίνοντας το 4ο γκολ του στο Μουντιάλ.

Η Κροατία προσπάθησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχόνου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, οι Γάλλοι, «πατούσαν» καλύτερα στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ψυχραιμία και την οργανωτικότητα του Γκριεζμάν με την ταχύτητα του Εμπαμπέ.

Στο 59ο λεπτό, ο Πογκμπά με τρομερό πλασέ έγραψε το 3-1 ενώ στο 65ο λεπτό ο Εμπαμπέ με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή το 4-1.

Η Κροατία, προσπάθησε, αλλά η κούραση από την πορεία της στο Μουντιάλ βγήκε. Ο Μόντρις πάλεψε αλλά δεν έγινε απειλητικός.

Σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Λορίς μετά από γύρισμα του αμυντικού του, προσπάθησε να αποφύγει τον Μάντζουκιτς. Δεν τον ντρίμπλαρε και βάζοντας το πόδι του εκεί που έπρεπε ο Μαντζουκιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 4-2.

Πηγή: koutipandoras.gr
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551