Αναζήτηση
Πάνος Κατσαρίδης: Η αυστηρή απάντηση του παραγωγού του «Παλλάς» στον Σεφερλή! | iShow.gr
Ειδήσεις
Πάνος Κατσαρίδης: Η αυστηρή απάντηση του παραγωγού του «Παλλάς» στον Σεφερλή!
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018
14:30

Τελικά η ματαίωση του «Ζητείται Ψεύτης» συνεχίζει να προκαλεί σάλο!

Αυτή τη φορά με τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», ο παραγωγός των «Θεατρικών Σκηνών» του «Παλλάς» Πάνος Κατσαρίδης απάντησε στην ανακοίνωση του Μάρκου Σεφερλή.

«Επιτρέψτε μου να σας πω ότι είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Ένα έγγραφο μεταξύ μιας επιχείρησης και ενός καλλιτέχνη να δίδεται στη δημοσιότητα. Με την υπογραφή μου. Αυτά είναι πρωτοφανή, δεν έχουν ξανασυμβεί στο θέατρο. Να σας πω την αλήθεια δεν έχω καν ρωτήσει ακόμα τον δικηγόρο μου, απλώς θεωρώ πως είναι πρωτοφανές» ανέφερε ο κ. Κατσαρίδης αρχικά, ενώ επανέλαβε περίπου όσα είχε πει και η Κατερίνα Γκαγκάκη στο «Πρωινό» μία ημέρα νωρίτερα σχετικά με το χρονικό του «ναυαγίου» της συνεργασίας τους.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε και μία διευκρίνιση που δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι σήμερα. «Πέρυσι τον Φεβρουάριο μας πλησίασε ο κ. Σεφερλής, μετά την τεράστια επιτυχία με τη “Μαντάμ Σουσού” που ήταν ένα έργο του Δημήτρη Ψαθά, και μας πρότεινε να κάνουμε ένα άλλο έργο του Δημήτρη Ψαθά με εκείνον πρωταγωνιστή.

Εμείς λόγω της πολύ καλής σχέσης με τους κληρονόμους του Ψαθά μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα του θεατρικού “Ζητείται Ψεύτης”. Τα οποία θέλω να σημειώσω ότι ανήκουν σε εμάς. Είναι δυνατόν να εξασφάλισε ο κ. Σεφερλής τα δικαιώματα έργου του Ψαθά όταν εμείς εκείνη την περίοδο κάνουμε τη μεγαλύτερη επιτυχία της Αθήνας με τη “Μαντάμ Σουσου”; Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχω εξασφαλίσει πως έχω και την πρώτη επιλογή στα έργα του Ψαθά μέχρι τον Μάιο του 2019. Ήταν ιδέα του κ. Σεφερλή να κάνει το συγκεκριμένο έργο, ήταν όνειρό του να κάνει τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά επειδή ακούστηκε και σε κάποια άλλη εκπομπή τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Σεφερλή.

Το χαρτί που υπέγραψε λέει απλώς πως θα μας παραχωρούσε τα πνευματικά δικαιώματα της υποκριτικής του. Όταν ένας ηθοποιός έρχεται σε μια συνεργασία, παραχωρεί αυτά τα δικαιώματα. Είναι θέμα καθαρά νομικό».

Μεταξύ άλλων, ο Πάνος Κατσαρίδης ανέφερε ότι η παράσταση ενδεχομένως να ανέβει με άλλο πρωταγωνιστή και τον ίδιο θίασο.

«Αυτή τη στιγμή το “Παλλάς” έχει μείνει χωρίς προγραμματισμό για το β' μέρος της σεζόν. Οι “Μάγισσες” πάνε πολύ καλά, είναι μια τεράστια επιτυχία. Μακάρι να μπορέσουν να καλύψουν αυτό το κενό. Ποιος δεν το θέλει; Μακάρι να συνεχιστούν. Με την κ. Ντενίση δεν έχουμε συζητήσει τίποτα για φέτος. Και θέλω να σας πω ότι καταβάλουμε και κάθε δυνατή προσπάθεια μήπως και μπορέσουμε και βρούμε κάποιον πρωταγωνιστή και έρθουμε σε μία συμφωνία για το “Ζητείται Ψεύτης”. Αν μπορούσαμε να βρούμε αυτό που χρειάζεται, βεβαίως να το κάνουμε. Για να μην μείνουν και τόσοι άνθρωποι χωρίς δουλειά. Βέβαια με τον ίδιο θίασο. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι κάνω κάποιες προσπάθειες, αλλά είναι δύσκολη περίοδος αυτή. Μακάρι, το θέλω κι εγώ πολύ.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχουμε κάνει έξοδα, έχουμε πληρώσει πνευματικά δικαιώματα, έχουμε τυπώσει φυλλάδια. Δεν είναι ωραίο να ακυρώνεται μια παράσταση. Για ποιο λόγο οι “Θεατρικές Σκηνές” να ακυρώσουν μια παράσταση που έχουν προγραμματίσει; Τι είμαστε;».


Πηγή: www.markos.tv
Σχετικά πρόσωπα
Μάρκος Σεφερλής
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551