Αναζήτηση
Ο μαγικά εξωπραγματικός κόσμος της Ευγενίας Νιάρχου | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο μαγικά εξωπραγματικός κόσμος της Ευγενίας Νιάρχου
Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
14:59

Όταν γίνεται αναφορά στο όνομα της Ευγενίας Νιάρχου, της χαριτωμένης κόρης του Φίλιππου, ο αναγνώστης περιμένει συνήθως να διαβάσει για την λαμπερή ζωή της εγγονής του πατριάρχη της οικογενείας, Σταύρου Νιάρχου, για τις κοσμικές εξόδους της με την κολλητή της Μπιάνκα Μπραντολίνι ή για τα ταξίδια της στη Μύκονο και την Σπετσοπούλα.

Αυτά όμως αφορούν κυρίως το ελληνικό κοινό γιατί η 31 ετών Ευγενία από το 2013, όταν και δημιούργησε τη δική της φίρμα κοσμημάτων, την Venyx, φιλοξενείται συχνά-πυκνά μαζί με τις δημιουργίες της στις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας του πλανήτη, με αρκετά καλές κριτικές από τους ειδικούς και με ευρεία αποδοχή από το κοινό.

Πάντα υπήρχε μια ομιχλώδης παρουσίαση από τον Τύπο -και όχι μόνο από τον ελληνικό, της πραγματικής ζωής και του lifestyle των Νιάρχων. Στην πραγματικότητα, επειδή πρόκειται για μια οικογένεια που μεγάλωσε μακριά από την Ελλάδα και οι επισκέψεις των μελών της είχαν να κάνουν κυρίως με διακοπές ή φιλανθρωπίες και ιδρύματα, όλες οι πληροφορίες μεταφερόντουσαν πάντα μεγεθυμένες, με το σχετικό «μυθικό» περιτύλιγμα για να διαβάζονται πιο εύκολα.

Όσον αφορά την Ευγενία, την αδερφή του Σταύρου Νιάρχου Τζούνιορ, που όντως είναι περισσότερο γνωστός στα περιοδικά για τη μακρόχρονη σχέση του με το μοντέλο Jessica Hart, πρόκειται για μια εξαιρετικά ταλαντούχα γυναίκα που ξεκίνησε από μικρή να ασχολείται με το σχέδιο και τη μόδα, κάτι που φαίνονταν και από τις στιλιστικές της επιλογές όταν μικρότερη συνήθιζε να επισκέπτεται πιο συχνά τις Σπέτσες και το νησί του παππού της, την Σπετσοπούλα.

Η Ευγενία έμαθε όλα τα μυστικά της κοσμηματοποιίας κοντά στην οικογένεια Repossi, μια φημισμένη φαμίλια κοσμηματοπωλών από το Παρίσι, όπου η κόρη του Φίλιππου μεγάλωσε, έχοντας εξαιρετικές σχέσεις κυρίως με την -περίπου- συνομήλικη της, Gaia Repossi, στην οποία πέρασε ο οίκος από τον πατέρα της, το 2007.

Αργότερα, συνεργάστηκε και με τη φίρμα Azzaro, γνωστότερη ίσως σήμερα περισσότερο για τα αρώματα της, ενώ θήτευσε και στη Νέα Υόρκη, στην εταιρεία Christie’s. Εκεί ήταν όταν πήρε την απόφαση να φοιτήσει Γεμολογία, στο αμερικάνικο ινστιτούτο, μια ειδικότητα που ασχολείται με την ανάλυση και πιστοποίηση της αυθεντικότητας ενός πολύτιμου λίθου, καθώς και με την αναγνώριση επεξεργασιών βελτίωσης που έχει υποστεί. Ένας γεμολόγος μάλιστα θα πρέπει να διαθέτει γνώσεις Γεωλογίας, Φυσικής και Χημείας και η επαγγελματική του ενασχόληση -τουλάχιστον στο εξωτερικό- συνδέεται κυρίως με την εκτίμηση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.

Έχοντας όλα τα παραπάνω εφόδια, πολύ σημαντικά για αυτό που κάνει η Νιάρχου, το 2013 αποφάσισε να ξεκινήσει στο Λονδίνο, στην ακριβοθώρητη γειτονιά του Mayfair, την Venyx, η οποία μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τρεις εξαιρετικές συλλογές κοσμημάτων. Η Ευγενία δημιούργησε τον «Κόσμο του Venyx» (από τις λέξεις Venus και Onyx, τον Όνυχα, γνωστό ημιπολύτιμο λίθο), μια ιδέα που βασίζεται σε έναν φανταστικό πλανήτη γεμάτο από λαμπερά, ψυχεδελικά χρώματα, οργιώδη βλάστηση και εξωπραγματικά ζώα, έναν κόσμο εμπνευσμένο από την άγρια φύση, τον μοντερνισμό των ’50s, την επιστημονική φαντασία και τα εξωπραγματικά φαινόμενα.

Κάθε δημιούργημα της Ευγενίας κρύβει μια ολόκληρη ιστορία, ένα μύθο, ένα μαγικό παραμύθι, έχοντας να κάνει πάντα με το εξωπραγματικό, την ελληνική μυθολογία ή και την αστρολογία. Εκτός από τις συνηθισμένες πρώτες ύλες, πολύτιμες ή ημιπολύτιμες και βέβαια τον Όνυχα, η Venyx χρησιμποιεί πλήθος γνωστών και αγνώστων στο ευρύ κοινό λίθων, όπως το larimar, μια απίθανη γαλαζομπλέ πέτρα που συναντάται μόνο στην Δομινικανική Δημοκρατία, το λάπις λάζουλι, τον Λαβραδορίτη ή την φεγγαρόπετρα, λίθοι που οι περισσότεροι έχουν ρίζες από την αρχαιότητα και είναι συνδεδεμένοι με πολλούς μύθους και δοξασίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις συλλογές που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα η Venyx, είναι οι Reptilia, Theiya και Oseanyx, ενώ στο site της φίρμας μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές επιπλέον πληροφορίες για τις δημιουργίες της Ευγενίας. Προς το παρόν, απολαύστε κάποια από τα κοσμήματα αλλά και φωτογραφίες της που συχνά-πυκνά που δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ!


Πηγή: www.tamtam.news
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551