Αναζήτηση
O λεκές για τη Μόνικα δεν καθάρισε ποτέ! | iShow.gr
Ειδήσεις
O λεκές για τη Μόνικα δεν καθάρισε ποτέ!
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017
19:29

Στις 26 Ιανουαρίου του 1998, ο Μπιλ Κλίντον στήνεται μπροστά στην κάμερα και σε ζωντανή μετάδοση λέει ψέματα στον αμερικανικό λαό για τη σχέση του με τη νεαρή μαθητευόμενη του Λευκού Οίκου, που ακούει στο όνομα Μόνικα Λεβίνσκι! «Δεν έχω σεξουαλικές επαφές με αυτή τη γυναίκα, τη δεσποινίδα Λεβίνσκι. Δεν υπάρχει σεξουαλική σχέση, ανάρμοστη σεξουαλική σχέση ή άλλου τύπου ανάρμοστη σχέση μαζί της».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Το σκάνδαλο «Λεβίνσκι» ξέσπασε στις 17 Ιανουαρίου 1998. Τοτε μια ιστοσελιδα που εκανε αποκαλύψεις ειχε γραψει για φήμες στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Ουάσιγκτον περί σεξουαλικής σχέσης του προέδρου με μια νεαρή μαθητευόμενη, που του έφερνε πίτσες στο Οβάλ Γραφείο.

Ο άνθρωπος που αποκαλυψε το σκανδαλο Της ‘Σχεσης’ της Μονικας Λεβινσκι με τον Προεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δεν ηταν αλλος απο την κολλητή φίλη της Μονικας μια Γυναίκα με το ονομα Λίντα Τριπ. Η Μονικα εκανε το λάθος και αποκαλυψε τις γαργαλιστικές λεπτομερειες της σχεσης της με τον πρόεδρο στην φιλη της, η οποία μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες τους και έδωσε την ιστορία στο περιοδικό «Νewsweek».

Τον Ιούλιο του 1998 η Μόνικα ομολόγησε στη Δικαιοσύνη ότι είχε «κάποιου είδους» σεξουαλικές σχέσεις με τον πλανητάρχη και παρέδωσε για ανάλυση DNA το τεκμήριο του εγκλήματος, το μπλε φόρεμα με τον λεκέ. Ο Κλίντον δεν μπορούσε πια να κρυφτεί.

Ο προεδρος εμμεσως πλην σαφως τον Αύγουστο του ίδιου ετους παραδεχτηκε την σεξουαλική του σχεση με την Λεβινσκι χρησιμοποιωντας ομως λογοπαίγνια του τύπου «δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με τη βιβλική έννοια». Ομολόγησε, ότι έκανε στοματικό σεξ και ζήτησε ταπεινά συγνώμη.

Η 24χρονη τότε Μόνικα Λεβίνσκι, τελειόφοιτος ψυχολογίας, δεν μπόρεσε να ψυχολογήσει σωστά την κατάσταση, να συνειδητοποιήσει πόσο βαθιά έμπλεκε και τι αντίκτυπο θα είχε στη ζωή της η «ανάρμοστη σχέση» της, όπως τη χαρακτήρισε ο παράνομος εραστής της και πρόεδρος τότε των ΗΠΑ. Ετσι λοιπόν έμπλεξε σε μια ιστορία, για την οποία ακόμα και σήμερα πληρώνει.

Το 2015, ένα αμφιθέατρο καλωσόρισε την Μόνικα Λεβίνσκι. Δεν ήταν ένα κλαμπ πληγωμένων γυναικών, αλλά μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους που θέλουν να μάθουν νέες ιδέες, ήταν η ετήσια ημερίδα του TedX όπου η Λεβίνσκι έδωσε μια ομιλία για την σεξουαλική στοχοποίηση των γυναικών.

Έχουν περάσει περίπου 18 χρόνια από τότε που η Λεβίνσκι ενεπλάκη στο σκάνδαλο που πήρε το όνομα της, μετά τις σεξουαλικές σχέσεις της με τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Πάρα πολλά είναι διαφορετικά για την Λεβίνσκι από εκείνη την περίοδο της ζωής της. Ζει μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου και Λος Άντζελες αλλά η ίδια δηλώνει πως «είναι δύσκολο ακόμα και τώρα να βρω δουλειά».

Η Λεβίνσκι είναι σήμερα 41 ετών και ενώ δεκαοκτώ χρόνια πριν δούλευε ως εθελόντρια στον Λευκό Οίκο, σήμερα έχει μεταπτυχιακό στην κοινωνική ψυχολογία από το London School of Economics. Παρ’ όλη την δυσκολία της να βρει δουλειά, μέχρι πρόσφατα, ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με κύριο στόχο να συμμετέχει σε πολλές μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις προσπαθώντας να προσφέρει όσο μπορεί σε ζητήματα που αφορούν τον σεξισμό.

Τον προηγούμενο Μάιο όμως η σιωπή της έσπασε με ένα άρθρο της στο περιοδικό Vanity Fair, όπου περιέγραψε την επίπτωση που είχε το σκάνδαλο Λεβίνσκι για την ίδια. Στο άρθρο της δήλωσε οτι είχε έρθει ο καιρός να «θάψει» το μπλε φόρεμα με τον λεκέ και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της με έναν γόνιμο τρόπο. Τους τελευταίους έξι μήνες η Λεβίνσκι έχει εμφανιστεί σε πολλά γκαλά και σημαντικά δείπνα δίπλα σε διάσημους φίλους της που την στηρίζουν ακόμα, προσπαθώντας να αποτάξει τον ρόλο της «άλλης γυναίκας» αυτής που «ξελόγιασε» τον Πρόεδρο.

Συμμετέχει σε φεμινιστικές οργανώσεις και μιλάει ανοιχτά για το cyberbullying που έχει δεχτεί εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθώντας να ξανα-εφέυρει τον εαυτό της, δεν έχει συναντήσει πολλούς εχθρούς όπως περίμενε, αλλά φίλους όπως εξομολογείται σε εκτενές άρθρο των New York Times.

Παρ’ όλα αυτά, μετά την ομιλία της στο TED πριν κάποιες ημέρες, τα σχόλια στο ίντερνετ για την παρουσία της εκεί, της θύμισαν ότι οι μέρες του bullying δεν έχουν περάσει ακόμα. Η λέξη «τσούλα» την ακολουθεί ακόμα και σήμερα. Και ενώ διάσημοι δημοσιογράφοι όπως ο David Letterman δηλώνουν δημόσια πόσο ντρέπονται που την κορόιδευαν τότε, η ίδια αποφάσισε πρόσφατα πως δεν θα εστιάσει σε σχόλια συμπάθειας ή καταδίκης αλλά θα προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι ίδιες οι γυναίκες για τις «άλλες» γυναίκες.

?Και αυτή την φορά, έχει αποφασίσει να πει την ιστορία της με τον δικό της τρόπο. Προσέλαβε ατζέντη και πλέον προσέχει πάρα πολύ τις δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις της. Η ομιλία της στο TED έγινε μετά από δεκάδες πρόβες και αλλαγές και μετά από τις συμβουλές λογογράφων. Και όπως φαίνεται αυτή είναι μόνη η αρχή. Δεν αποκλείεται να δούμε την Λεβίνσκι στην πολιτική μια μέρα.

«Το αιμοχαρές άθλημα του δημόσιου εξευτελισμού πρέπει να σταματήσει», λέει η Μόνικα Λεβίνσκι. «Το 1998 ήμουν ο Ασθενής Μηδέν μιας επιδημίας που κατέστρεφε την προσωπική σου υπόληψη σε παγκόσμια κλίμακα σχεδόν στιγμιαία». Σήμερα, ο δήμοσιος διαδικτυακός εξευτελισμός που πέρασε εκείνη τότε, είναι αδιάκοπος. Σε μια θαρραλέα ομιλία, η Μόνικα Λεβίνσκι εξετάζει προσεκτικά την κουλτούρα της διαδικτυακής ταπείνωσης και απαιτεί αλλαγή».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ


Πηγή: www.tamtam.news
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551