Αναζήτηση
Επτά εκπληκτικά προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στη Google | iShow.gr
Ειδήσεις
Επτά εκπληκτικά προνόμια που απολαμβάνουν όσοι εργάζονται στη Google
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
19:46


Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και τις πιο ισχυρές εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών στον κόσμο, γι΄ αυτό δεν είναι λίγοι αυτοί που θα έκαναν τα πάντα για μία θέση εργασίας στη Google.

Έκτος όμως της ισχυρής της θέσης στην αγορά εργασίας, η Google προσφέρει και μία σειρά από λόγους, ικανούς να προσελκύσουν και τον πιο απαιτητικό εργαζόμενο.

Πρώην και νυν υπάλληλοι της εταιρείας αποκάλυψαν στην ιστοσελίδα Glassdoor, μερικά από τα πιο εκπληκτικά προνόμια που προσφέρει η εταιρεία.

Ποια είναι αυτά;

1. Αμειβόμενη άδεια μητρότητας



Η άδεια μητρότητας στη Google σημαίνει αμειβόμενη άδεια.

Αυτό σημαίνει ότι οι νέες μητέρες δικαιούνται 22 εβδομάδες άδειας, για την οποία θα αμείβονται κανονικά με το μισθό τους, ενώ οι πατέρες και οι ανάδοχοι γονείς δικαιούνται από επτά μέχρι και 12 εβδομάδες αμειβόμενη άδεια.

2. Δωρεάν φαγητό και ποτό



Αν νομίζατε ότι η γεμάτη με καφέ, καφετιέρα, στη δουλειά σας ήταν αρκετή, τότε ίσως ζηλέψετε με το παρακάτω.

Το προσωπικό της Google έχει πρόσβαση σε ένα ευρύ μπουφέ τροφών για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο και όλα αυτά... δωρεάν.

Αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα για τους υπαλλήλους και σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων το φαγητό είναι «ανάλογο με οποιοδήποτε από εκείνα που προσφέρονται στα κορυφαία εστιατόρια στη Νέα Υόρκη».

3. Το προσωπικό μπορεί και παρακολουθεί σημαντικές ομιλίες



Ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως είναι φυσικό θα προσελκύσει και μερικούς από τους πιο διάσημους και σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Οι ομιλίες στη Google είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που χρονολογείται από το 2006 και πραγματοποιείται στα γραφεία της.

Όλοι όσοι εργάζονται για την Google είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν σημαντικούς ομιλητές, όπως τον Morgan Freeman, το Noam Chomsky, την Tina Fey, την Reese Witherspoon και τον Pharrell Williams.

4. Πρόσβαση στα γυμναστήρια



Εάν επιθυμείτε να γυμναστείτε μετά τη δουλειά σας αλλά δεν έχετε το κουράγιο να τρέχετε μέχρι το γυμναστήριο... τότε τι θα λέγατε αν το γυμναστήριο βρίσκεται μόλις λίγους ορόφους κάτω από το γραφείο σας;

Αυτό ακριβώς προσφέρει η Google στους υπαλλήλους της, 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εκτός από τις μοναδικές της εγκαταστάσεις, η εταιρεία παρέχει χώρους για γυμναστική προκειμένου να βοηθήσει το προσωπικό της να κρατηθεί σε φόρμα.

Σύμφωνα με το Insider, στο χώρο αυτό υπάρχουν και εξειδικευμένοι θεραπευτές καθώς και γιατροί, χειροπράκτες και φυσικοθεραπευτές.

5. Επιλογή μεταφοράς

Αν ανήκετε στους ανθρώπους αυτούς που γκρινιάζουν για το πως θα πάνε κάθε μέρα στη δουλειά, τότε σας ενημερώνουμε ότι η Google παρέχει ένα δωρεάν λεωφορείο για το προσωπικό της.

Μία γρήγορη, δωρεάν και εύκολη μεταφορά πέντε ημέρες την εβδομάδα αλλάζει την καθημερινότητα, ειδικά αν το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών δε λειτουργεί και τόσο καλά.

Όλα τα λεωφορεία είναι κλιματιζόμενα και το wi-fi είναι πάντα ενεργοποιημένο. Έτσι οι υπάλληλοι της Google μετακινούνται εύκολα και ευχάριστα.

6. Δραστηριότητες εκτός εργασίας



Η Google είναι μία εταιρεία που ενθαρρύνει την ευχάριστη ζωή και εκτός εργασίας.

Το προσωπικό καλείται να παρακολουθήσει διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν το 20% του χρόνου τους σε άλλους τομείς.

Οι ίδιοι έχουν, επίσης, δικαίωμα έκπτωσης σε «διάφορα μουσεία και εκδηλώσεις», αλλά αυτό το προνόμιο διατίθεται μόνο μετά από πέντε χρόνια στην εταιρεία.

7. Πληρωμή μετά θάνατον

Η ζωή δεν είναι πάντα διασκεδαστική και η Google το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Σε περίπτωση που ένα από τα μέλη του προσωπικού τους φύγει από τη ζωή, τότε η εταιρεία προσφέρει στην οικογένεια το 50% του μισθού αυτού για τα επόμενα 10(!) χρόνια.


Πηγή: protothema.gr
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551