Αναζήτηση:
Crimson Peak (2015) – Τα φαντάσματα είναι αληθινά
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017
14:28

Τί πιο κατάλληλο σκηνικό από ένα τρομακτικό αρχοντικό με μπαρόκ διακόσμηση σε μια ερημική χιονοσκέπαστη περιοχή για να εξελιχθεί μια ιστορία φαντασμάτων? Ειδικά όταν ξεκινά με την πρωταγωνίστρια να παραδέχεται πως «τα φαντάσματα είναι αληθινά».

Η πρώτη γεύση από την νέα ταινία του Guillermo del Toro έχει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Ένα εξαιρετικό καστ από τους Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain και Charlie Hunnam.

H ιστορία μας πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα, στο αρχοντικό Crimson Peak, όπου εγκαθίσταται η νεαρή Ήντιθ (Wasikowska), μια επίδοξη συγγραφέας, η οποία παντρεύεται τον πλούσιο ιδιοκτήτη του αρχοντικού Τόμας Σαρπ (Hiddleston). Όμως εκτός από την μυστηριώδη αδελφή του συζύγου της Λαίδη Λουσίλ (Chastain) που συναντάει στο καινούργιο σπιτικό της, η Ήντιθ ανακαλύπτει εκεί πως πολλά πράγματα είναι διαφορετικά από ότι φαίνονται, ακόμα και ο άντρας της.

Βασισμένο σε ένα μυθιστόρημα του Matthew Robbins και σε σενάριο του ίδιου του Del Toro, το Crimson Peak περιγράφεται από τον ίδιο τον δημιουργό ως ένα ερωτικό γράμμα στο κλασσικό είδος τρόμου του στοιχειωμένου σπιτιού και ως φόρος τιμής στο gothic romance της Έμιλυ Μπροντέ.

Οπωσδήποτε οι πρώτες σκηνές είναι εντυπωσιακές από πλευράς φωτογραφίας και σκηνικών, με έντονη την σφραγίδα του Del Toro που έχει την ικανότητα να δημιουργεί ονειρική αλλά και ταυτόχρονα απειλητική ατμόσφαιρα.

Το αρχικό καστ περιλάμβανε τον Benedict Cumberbatch και την Emma Stone στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ωστόσο ο πρώτος αντικαταστάθηκε από τον Tom Hiddleston για λόγους που δεν ανακοινώθηκαν επίσημα, ωστόσο σκηνοθέτης και ηθοποιός δήλωσαν πως ήταν αμοιβαία φιλική η διακοπή της συνεργασίας τους, ενώ η Wasikowska πήρε τη θέση της Stone λόγω σύγκρουσης ημερομηνιών της τελευταίας.

Το Crimson Peak θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Μαζί και το πρώτο επίσημο poster:

crimsonpeakposter-680x1077

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα

NEWSLETTER
Δηλώστε το email σας για να λαμβάνετε κάθε απόγευμα τις δημοφιλέστερες ειδήσεις της ημέρας.