Αναζήτηση
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η δικαστική μάχη εκατομμυρίων της οικογένειας του | iShow.gr
Ειδήσεις
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η δικαστική μάχη εκατομμυρίων της οικογένειας του
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
04:16

Σε δικαστικό «σήριαλ», όπου πρωταγωνιστές είναι ο κρητικός μεγαλοεπιχειρηματίας Μανώλης Παπακαλιάτης, πατέρας του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη Χριστόφορου Παπακαλιάτη, και ο επιχειρηματίαςΜιχάλης Βαμιεδάκης, καταλήγει η υπόθεση της πώλησης του ξενοδοχείου Zorbas Village and Aquapark στην αλυσίδα AllSun.

Η δημοσιοποίηση της πώλησης του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην Ανισσαρά Χερσονήσου, πριν από περίπου ένα μήνα, προκάλεσε μεγάλες προσδοκίες για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, καθώς για πρώτη φορά η αλυσίδα – που ανήκει στον μεγάλο γερμανικό tour oparator Alltours – αποφάσιζε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα. Η συμφωνία μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και του ομίλου Βαμιεδάκη, όμως, δεν χαροποίησε τον Μανώλη Παπακαλιάτη, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Παπακαλιάτης
Χριστόφορος και Μανώλης Παπακαλιάτης

Ο κ. Παπακαλιάτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του δεύτερου ιδιοκτήτη, Μιχάλη Βαμιεδάκη, για αθέτηση συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια Παπακαλιάτη κατά 65% και κατά 35% στη εταιρεία FRYDA AE, συμφερόντων του Μ. Βαμιεδάκη. Σύμφωνα με την συμφωνία που είχαν αποφασίσει οι δύο πλευρές, ο Παπακαλιάτης επρόκειτο να παραχωρήσει το ποσοστό του στην πλευρά του Βαμιεδάκη το 2023. Ωστόσο, μέχρι τότε, υπάρχει η υποχρέωση του ομίλου Βαμιεδάκη να ζητά την έγκριση της οικογένειας για κινήσεις που αφορούν το ξενοδοχείο, όπως αναφέρεται μεταξύ των όρων της συμφωνίας των δύο πλευρών.

Μανώλης Παπακαλιάτης
Μανώλης Παπακαλιάτης

Στην προσφυγή της, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον Νοέμβριο, η οικογένεια ζητά την επιστροφή του 35% του ξενοδοχείου από τα χέρια του ομίλου Βαμιεδάκη. Μάλιστα, πέτυχε να ορίσει μέχρι τότε το δικό της, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο τελευταίος, βέβαια, αυτόν τον καιρό βρίσκεται στους Παξούς, απασχολημένος με τη τρίτη του ταινία. Το «ερωτικό θρίλερ», όπως φημολογείται, αναμένεται να ξεκινήσει να γυρίσματα το 2018.

Όπου κι αν κοιτάξω με την κάμερα…//// Inspiration time from one of the most cinematic places??????#paxos #island #atmosphere #cinematic #greece???? Thank you @paxos_adventures for the help with the drone footage.

A post shared by Christopher Papakaliatis (@cpapakaliatis) on

Atmosphere for a movie ?? Who knows,maybe in the future a story should take place here. ????#cinematic #atmospher #storytelling #island #beauty #paxos #greece???? #notmyhouse Thank you @paxos_adventures for the help and the ride with the drone.

A post shared by Christopher Papakaliatis (@cpapakaliatis) on

Καλό μήνα. Καλοκαιρινός επίλογος. Last summer call. #lastsummerweekend #september1 #corfu #to #paxos #greece????

A post shared by Christopher Papakaliatis (@cpapakaliatis) on

Η σύνθεσή του νέου προσωρινού ΔΣ του ξενοδοχείου αποτελείται από τους: Εμμανουήλ Παπακαλιάτης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κωνσταντίνος Φραντζής, Μιχαήλ Σαμιωτάκης και Σταύρος Θεοδοσούλης. Ο τελευταίος ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου.Σημειώνεταιότι οΕμμανουήλ Παπακαλιάτης και ηοικογένεια τουείναιαπό τιςπλουσιότερες στηνΚρήτη.

Όσο για τη γερμανική Alltours, αυτή δεν μπορεί παρά να περιμένει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Άλλωστε, πέρα από το Zorbas Village, ο γερμανικός κολοσσός έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Vita, επίσης του ομίλου Βαμιεδάκη, για την εξαγορά και του ξενοδοχείου Carolina Mare, το οποίο βρίσκεται επίσης στην περιοχή της Χερσονήσου.

Η εταιρεία άλλωστε θεωρεί πολύ σημαντική της επέκτασή της στην Κρήτη, καθώς ήδη στο νησί δραστηριοποιείται η μεγάλη της ανταγωνίστρια TUI. Η τελευταία στις αρχές του Αυγούστου ανακοίνωσε την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας της «Καράτζη ΑΕ», ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικά πρόσωπα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551